Kilo Sorunu

175 görüntüleme
E

Ebru E.

10 Mart 2026 09:56
Bebeğim 3 ay 10 günlük doktor kontrolünde kilosunu az aldığını söyledi dk 3300 3150 ye kadar düştü doğum sonrası şuan 5250 az dedi
O

Ozlem

10 Mart 2026 10:40
Benim kızımda 3300 doğdu 3 aylıkken 5300 dü. Herhangi bir öneride bulundumu doktorunuz
Yasemin Ş. .

Yasemin Ş. ..

10 Mart 2026 11:06
Öncelikle anne sütü mü mama mı alıyor bebek ona göre değerlendirme yapabiliyorlar. Anne sütü alıyorsa sadece kendi segmentinse normal geldi bana ama birde her çocuğun kendi büyüme eğrisi oluyor ona bakıp az almış diyebiliyorlar yani önemli olan düzenli bir şekilde kilo artılı olması lazım ki ona göre değerlendirilsin. Mesela benim bebeğim 5 aylıktı 500 gram alması gerekiyordu en az ortalama aylık 400 gram almıştı düzenli artıyordu bu sefer a almış sütün mü azaldı niye böyle oldu demişti bana ama kendi yaşıtlarından öndeydi öyle düşünebilirsiniz.
E

Ebru E.

10 Mart 2026 11:21
Ozlem
Benim kızımda 3300 doğdu 3 aylıkken 5300 dü. Herhangi bir öneride bulundumu doktorunuz
Mama takviye başlayalım dedi ama ben mama veriyordum arada ama hiç kilosunu etkilememis hipp aldım
O

Ozlem

10 Mart 2026 11:30
Ebru Erce
Mama takviye başlayalım dedi ama ben mama veriyordum arada ama hiç kilosunu etkilememis hipp aldım
Benimde doktorum öyle az demedi ama sınırdan alıyor destekleyelim demişti 3x60 olcak sekilde günlük vermemi söylemişti biberon enjektör vs almadıgı için veremedim ben. Artık düzenli bi şekilde verirsiniz destekler inşallah kilosunu. Akışına dikkat etmeye çalısın meme reddi gelişmesin. Birde öyle az diye düşünmeyin kendi gelişiminde artar sadece ilerleyen aylarda kilosunu toparlamak zor oluyor doktorunuz ne diyorsa uygulamaya çalışın bence 🫶🏻
E

Ebru E.

10 Mart 2026 11:47
Ozlem
Benimde doktorum öyle az demedi ama sınırdan alıyor destekleyelim demişti 3x60 olcak sekilde günlük vermemi söylemişti biberon enjektör vs almadıgı için veremedim ben. Artık düzenli bi şekilde verirsiniz destekler inşallah kilosunu. Akışına dikkat etmeye çalısın meme reddi gelişmesin. Birde öyle az diye düşünmeyin kendi gelişiminde artar sadece ilerleyen aylarda kilosunu toparlamak zor oluyor doktorunuz ne diyorsa uygulamaya çalışın bence 🫶🏻
Doktorunuz sabah öğlen akşam şeklinde mi 60 CC dedi bana tavsiye vermedi sadece destekle mamayla dedi ama 90 ml içmesi lazım dedi ama içemiyor ki en fazla 60 ml icebikiuor mama siz hangi mamaya baslasiniz
O

Ozlem

10 Mart 2026 11:53
Ebru Erce
Doktorunuz sabah öğlen akşam şeklinde mi 60 CC dedi bana tavsiye vermedi sadece destekle mamayla dedi ama 90 ml içmesi lazım dedi ama içemiyor ki en fazla 60 ml icebikiuor mama siz hangi mamaya baslasiniz
Öyle sabah öğle akşam diye söylemedi ben kendim vermeye çalıstım 180 cc tamamlıcak şekilde vermeye çalıstım ama dediğim gibi biberonu tutmadı zaten tuttuğundada kustu. Ben o zaman mama vermemiştim sağıp verelim dedi doktorumuz ben mama verelim dedim üstüne , gerek yok sütün var sağ ver dedi . Günlük 90cc ise 2-3 e bölüp verin isterseniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir