Kilo Sorunu

114 görüntüleme
H

Hamiyet ..

16 Şubat 2026 15:56
Oğlum 9 aylık düzeltilmiş 8 aylık. Doğum kilosu 2100 gram ve 43 cm doğdu şuanki kilosu 8100 gram boyu 70 cm. 2-2.5 aydır aynı kiloda iştahı da yok şuandada hiç bir şekilde almıyor.

Vitamin değerleri ayına göre iyi dedi doktor ama çok kafaya takıyorum. Hem mama hem ek gıda reddi yaşıyoruz. Geçici bir süreç mi başına gelen varmı?
G

Gülcan Ş.

16 Şubat 2026 16:09
Merhaba belli aylarda zaten kilo almasını beklemeyin diyor doktorlar değerleri normallse sıkıntı yapmayın illaki diş atak ve hastalık döneminde mama ve ek gıda reddi yaşıyoruz bunu kendim de çok yaşıyorum üstelemiyorum teklif ediyorum yemıyorsa zorlamıyorum benim de bebegım 8 aylık bazen hıc yemıyor salatalık sunuyorum yada organik Bebek bisküvisi eline verıyorum ağzına alırsa alır almasada parçalar bırakır yemek yerken sürekli yanımızda olmasına özen gösteriyorum belkı oda yer diye Buda bazen işe yarıyor
H

Hamiyet ..

18 Şubat 2026 13:08

Gülcan Şahan

Merhaba belli aylarda zaten kilo almasını beklemeyin diyor doktorlar değerleri normallse sıkıntı yapmayın illaki diş atak ve hastalık döneminde mama ve ek gıda reddi yaşıyoruz bunu kendim de çok yaşıyorum üstelemiyorum teklif ediyorum yemıyorsa zorlamıyorum benim de bebegım 8 aylık bazen hıc yemıyor salatalık sunuyorum yada organik Bebek bisküvisi eline verıyorum ağzına alırsa alır almasada parçalar bırakır yemek yerken sürekli yanımızda olmasına özen gösteriyorum belkı oda yer diye Buda bazen işe yarıyor

En azından ayda 200-300 alması gerekmiyor mu bende öyle biliyorum. Evet değerleri iyi çok şükür. Dediğiniz gibi bende aynı şekilde sürekli yemek yerken yanımıza oturtuyoruz o şekilde biraz daha yiyor.
G

Gülcan Ş.

18 Şubat 2026 22:54

Hamiyet

En azından ayda 200-300 alması gerekmiyor mu bende öyle biliyorum. Evet değerleri iyi çok şükür. Dediğiniz gibi bende aynı şekilde sürekli yemek yerken yanımıza oturtuyoruz o şekilde biraz daha yiyor.

200 300 belki de daha fazla kilo alan da oluyor ama her bebegın özeli başkadır Ben kendimden örnek veriyorum almadık iki ay boyunca aynı kilo da kaldı durdu kilosu boyu attı mesela bakalım önümüzde ki ayda kontrol var inşallah kilo almıştır hastalıktır diştir doğru mamayı bulamamaktan perişan olduk
G

Gülcan Ş.

18 Şubat 2026 22:57
Hemşiremiz bana arı mama önerdi aslında bu bir pirinç unu ben sabahları ve bazen de akşamları yatmadan önce verıyorum muzla Bebek bisküvisiyle karıştırıyorum hemşiremiz kilo almasına yardımcı oluyor dedı tatlı ama yedırmeye çalışıyorum sizde bir deneyin A101 de satılıyor
H

Hamiyet ..

19 Şubat 2026 02:11

Gülcan Şahan

Hemşiremiz bana arı mama önerdi aslında bu bir pirinç unu ben sabahları ve bazen de akşamları yatmadan önce verıyorum muzla Bebek bisküvisiyle karıştırıyorum hemşiremiz kilo almasına yardımcı oluyor dedı tatlı ama yedırmeye çalışıyorum sizde bir deneyin A101 de satılıyor

faydasını görürseniz yazar mısınız biliyorum dediğiniz mamayı da umarım işe yarar
G

Gülcan Ş.

19 Şubat 2026 14:17
inşallah unutmam önümüzdeki ay kilo kontrolümüz o zaman yazarım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir