Kilo Sorunu
114 görüntüleme
S
Sevilay A. Y.
22 Temmuz 2025 15:26
33 haftalık doğum yaptım 1500 kg doğdu 42 cm erkek bebek Suan düzeltilmis 6. Kronolojik 7,5 aylığız 6500 kg 65 cm Cok az kilo alımı var 1,5 ay reflü sorunu yasadık hic almadı suan istahı yerinde ama yinede kilosu bana cok az geliyor ilk cocuğum biri beni bilgilendirebilir mi ben mi evham yapıyorum .?

Merve Ş. ..
22 Temmuz 2025 16:16
Merhaba çocuğunuz zaten çok minik prematüre doğmuş ve 6 ayda kilosunu 6 kat katlamış yani bence yeterli bi kiloda normal doğan bebeklerde ilk 6 ay içinde doğum kilosunu ikiye katlaması bekleniyor iştahı iyiyse sağlığı yerinde ise kiloyu çok dert etmeyin anne yüreği işte ister istemez takıyoruz bi şekilde büyüyorlar
S
Sevilay A. Y.
22 Temmuz 2025 16:18
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 😊 dediğiniz gibi takıyorum bide ilk olunca daha da takıyorum sanırım

Merve Ş. ..
22 Temmuz 2025 16:21
Öyle insan takıyor ister istemez ben size diyorum ama bende takıyorum sağlıklı olsunlar da kilo alınır verilir

İlsu O.
22 Temmuz 2025 16:27
Sevilay Hanım Merhaba; kilo kılaslaması yapmanızı istemem öncelikle onu belirteyim her çocuk farklıdır.
31 hafta 1570 doğdu oğlum 44 cm erkek düzeltilmiş 2,5 aylık bugün kontrolü vardı 6100 kilosu boy 59 cm
Biz en başından beri hem anne sütü hem mama ile gidiyoruz 47 günlükte bir yoğun bakım süreci oldu.
Bende çok mu kilo alıyor eyvah mamada alıyor eyvahh diye sürekli düşünüyordum çocuk doktoruna bu gidişimizde bana ilk dediği şey " Bakın bu bebekler zaten uzun uğraşlar veriyor kendilerini toplamak için bazen alır, bazen verirler, bazen yeme sorunu olur bazende iştahı çok olur başka prematüre bebeklere bakıp lütfen kendinize bunu yapmayın zaten sorun olsa biz size söyleriz " Kilolu bebek iyidir, zayıf bebek kötüdür bu algıları artık bırakın bebeğinizin gelişimi sadece kilodan ibaret değil dedi 🤗
Anne olarak bizim evham yapmamız çok doğal bence ama siz bu konuda sadece çocuk doktorunuzu ve gelişimini takip eden doktorları dinleyin. Bizimde baş çevremiz büyük öyle strese sokulduk ki neler neler bir takım ölçülere uymayınca ortalık karışıyor halbuki sadece kafası kendi grubuna göre biraz büyük ki anne baba olarak bizimde çocuklen büyük müş 🤗
Prematüre bebeklerin değerlendirilmesi zamanında doğan bebekler gibi olamaz biraz bebeğe özel gidiyor iştahı ne güzel yerindeymiş ilk 3 aydan sonra zaten kilo alımı biraz yavaşlar
Sağlıkla büyütün
31 hafta 1570 doğdu oğlum 44 cm erkek düzeltilmiş 2,5 aylık bugün kontrolü vardı 6100 kilosu boy 59 cm
Biz en başından beri hem anne sütü hem mama ile gidiyoruz 47 günlükte bir yoğun bakım süreci oldu.
Bende çok mu kilo alıyor eyvah mamada alıyor eyvahh diye sürekli düşünüyordum çocuk doktoruna bu gidişimizde bana ilk dediği şey " Bakın bu bebekler zaten uzun uğraşlar veriyor kendilerini toplamak için bazen alır, bazen verirler, bazen yeme sorunu olur bazende iştahı çok olur başka prematüre bebeklere bakıp lütfen kendinize bunu yapmayın zaten sorun olsa biz size söyleriz " Kilolu bebek iyidir, zayıf bebek kötüdür bu algıları artık bırakın bebeğinizin gelişimi sadece kilodan ibaret değil dedi 🤗
Anne olarak bizim evham yapmamız çok doğal bence ama siz bu konuda sadece çocuk doktorunuzu ve gelişimini takip eden doktorları dinleyin. Bizimde baş çevremiz büyük öyle strese sokulduk ki neler neler bir takım ölçülere uymayınca ortalık karışıyor halbuki sadece kafası kendi grubuna göre biraz büyük ki anne baba olarak bizimde çocuklen büyük müş 🤗
Prematüre bebeklerin değerlendirilmesi zamanında doğan bebekler gibi olamaz biraz bebeğe özel gidiyor iştahı ne güzel yerindeymiş ilk 3 aydan sonra zaten kilo alımı biraz yavaşlar
Sağlıkla büyütün
S
Sevilay A. Y.
22 Temmuz 2025 19:39
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim söyledikleriniz okadar doğru ki ve inanın bende bunları günde 100 defa kendme söylüyorum zaten ama bi an oluyo neden kücük neden yiyo kilo almıyo die evhamlanıyorum Önemli olan sağlığı tabiki ☺️