Kilo Problemi

210 görüntüleme
N

Nazan K.

29 Nisan 2026 11:07
Oğlum 15 aylık. Doğum kilosu 2900. Şu an 8 kilo ve 71 cm boy. Demiri 10 çıktı. Her gün yumurta ya da et yedirmeye çalışıyorum. Sidefer 20 damla her gün aç karnına veriyorum. Zinco şurup veriyorum ama değerleri 1.5 ayda 9.9dan 10a geldi sadece. Emilim için demiri sabah aç karnına ve süt ürbleri ile en az 2 saat bırakıyorum. Emiyor şu an hala ve emme öncesi sonraaı da 1 saat bırakıyorum. Ama ona rağmen demirde yükselme yok. Kilo ve boyda çok düşük kalıyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Nisan 2026 11:08
Çocuğunuzun demir değerlerinin düşük olması ve kilo-boy gelişiminin geride kalması endişe verici. Öncelikle, çocuğunuzun doktoru ile görüşerek demir takviyesi ve beslenme planını detaylıca gözden geçirmek önemlidir.

Doktorunuzun önerdiği şekilde Sidefer demir damlasını kullanıyorsunuz ve emilim için gerekli önlemleri alıyorsunuz. Ancak demir değerlerinde istediğiniz artışın olmaması, başka faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini düşündürüyor.

### Öneriler:

1. Doktor ile İletişim: Çocuğunuzun doktoru ile tekrar görüşün. Demir değerlerinin artmaması ve kilo-boy gelişimindeki gerilik hakkında detaylı bilgi alın.

2. Beslenme Planı:
- Her gün yumurta veya et ile birlikte, demir emilimini artıran C vitamini içeren gıdalar (portakal, mandalina, biber) ekleyin.
- Kalsiyum içeren gıdalar (süt, yoğurt) demir emilimini azaltabilir, bu nedenle demir takviyesi ile bu gıdaları en az 2 saat arayarak verin.

3. Takviyeler:
- Zinco şurup ile birlikte demir takviyesi kullanıyorsunuz. Doktorunuz ile zinco ve demir takviyelerinin dozlarını ve sürelerini gözden geçirin.
- Laktoferrin gibi emilimi artıran ürünleri doktorunuzun önerisi ile kullanabilirsiniz.

4. Kontrol ve Takip:
- 1.5 ayda demir değerlerinde çok az bir artış gözlenmiş. Daha uzun süreli takip gerekebilir. Ancak doktorunuzun önerdiği periyodlarla kontrolde kalın.

5. Beslenme Çeşitliliği:
- Çocuğunuza çeşitli ve dengeli bir beslenme planı sunmaya çalışın. Et, yumurta, baklagiller, kuru meyveler gibi demir içeriği yüksek gıdaları düzenli olarak verin.

### Sonuç:
Çocuğunuzun gelişimi ve demir değerlerinin iyileştirilmesi için doktorunuz ile işbirliği içinde olmak ve gerekli tüm adımları atlamak önemlidir. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek, çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için destek olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sidefer Demir Vitamini
2. Demir Yükselmiyor
3. Demir Eksikliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
29 Nisan 2026 11:21
Bende de aynı durum 9 çıktı. Emilimini artırmak için c vitamini ile desteklemek gerekiyormuş. Gerçekten çok yorulduğunumu hissediyorum bazen ya. Robot gibi şu saatte, şu şununla şu, şu kadar saat ara kalsın valla yoruldum.
A

Aycan G.

29 Nisan 2026 11:34
Oğlumda da demir eksikliği çıktı demir damlası kullanıyoruz ve içine birkaç damla limon sıkıyorum emilim artırıyor. Ayrıca soğuk sıkım pekmezde demirden zengin. 1 çay kaşığı kadar veriyorum hergun
Ş

Şeyma E.

29 Nisan 2026 11:49
Tahin de verebilirsiniz demir eksikliği için marka değiştirebilirsiniz ocean deneyebilirsiniz ayrıca çinko ve demir arasında da zaman olması lazım birbirlerinin emilimini azaltıyorlar ki zaten dikkat ediyorsunuzdur geçmiş olsun
T

Tuğba B. ..

29 Nisan 2026 11:52
13 aylık bizdede düşük çıktı dr ferrum hausmann verdi sabah 6 akşam 6 veriyorum . B12de düşük çıktı bizde yemek yemiyor emdiği için
A

Arzu.G

29 Nisan 2026 13:03
Demir düşüklüğü iştahsızlık yapar yiyorsa bile depolarını doldurmaya yetmiyordur vücudu kullanıyorduk gelişim için tüm aldığı [demiri.damlalar](demiri.damlalar) bazen yetersiz kalıyor bence şurup deneyin ferrum hem içimi kolay hem de çok kısa sürede toparlıyor demiri biz çok faydasını gördük .gündüz emzirmelerini minimuma indirin o sütun fazlası da etkiliyor demiri ve iştahı .yumurtanın yanında verdiğiniz peynir etin yanında yediği yoğurt da etkiler emilimini .haftada 4gun et kıyma verin mutlaka kalan günlerde de proteinden zengin tavuk hindi balık baklagil olsun .en iyi emilim için et yemeklerine domates kapya limon gibi c vitamininden zengin yiyecekler ekleyin ,yumurtanın yanında domates [gibi.demir](gibi.demir) ilacını portakal suyuyla verin ya da arkasından çilek yedirin kiviyle verin .c vitamini ciddi oranda artırıyor emilimi .zinco şurup iştah içinse bize çok faydası olmadı açıkçası .kilo için atom tarifler deneyebilirsiniz boyuna da faydası oluyor. Demirin istenilen seviyede yükselmesi 2-3 ay kullanım gerektiriyor endişelenmeyin duzelir
A

Arzu.G

29 Nisan 2026 13:09
Tuğba Beyazgül
13 aylık bizdede düşük çıktı dr ferrum hausmann verdi sabah 6 akşam 6 veriyorum . B12de düşük çıktı bizde yemek yemiyor emdiği için
B12 iğneyle hemen toparlanıyor 1ay olmadan çok fazla yükselmişti [bizimki.bir](bizimki.bir) de şurup damladan daha etkili sanırım demirde .emzirmeyi azaltmaniz lazım gün içinde
N

Nazan K.

29 Nisan 2026 15:21
demirle çinko arasını da açıyorum biri sabah biri akşamüstü neredeyse. İştahı çok iyi diyemem. Ferrum denedim hiç içmedi tükürüyor direk. Doktordaydık dün sideferi değiştirme dedi. 2 ay daha takip edecek. Keçiboynuzu pekmezi de veriyorum hergün çay kaşığı limon sıkıyorum içine. 1.5 ayda artar diye bekledim bu kadar uğraşmaya hiç artmamış emdiği için mi acaba ? Günde 2 3 defa emiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir