Kilo Problemi
200 görüntüleme
D
Damla A.
18 Haziran 2025 21:04
Hocam bebegim 38+5 te kız bebek 3460gr 51cm boy ile doğdu şu an 10aylık 7300 gr 71cm sadece Anne sütü aldı şimdi de anne sütü ve ek gıda alıyor nörolojik gelişimi normal hiç hastalık gecirmedik ek özellik yok sürecimiz gayet normal ilerledi, kan tahlilleri normal cıktı 9. Ay kontrolnde. cok mu zayıf ? Hep az yiyip kısa süreli emen hareketli bi bebek
E
Efuli
18 Haziran 2025 21:31
Merhaba. Aynı durumlar içerisinden geçiyoruz. Kızım şuan 19 aylık 9200 kg. Sizin aylarınızda bende çok endişeliydim. Benim kızımın yemesi içmesi çok azdı hatta sütü 16.ayda falan bıraktı. Mama doğduğundan beri kabul etmedi. Bir çok araştırma tahliller(çölyak) falan bakıldı çok şükür temiz çıktı. Anne olarak kızımda anladığım sanırım diş süreci onu iştahsız hale getirdi. Şuan toparlama aşamasındayız. Çok kafama taktım çok üzüldüm kilosu az diye ama kendimi yıprattım sadece şuan farkediyorum. Sizlere önerim çocuğunuzda yemek yeme sorunu yoksa ve tahlilleri temizse kiloya takılmayın. Sonuçta her insanın bünyesi ayrıdır. Minimum stresle , Sağlıcakla :)
D
Damla A.
18 Haziran 2025 21:36
Yaa cevabınız cok içimi rahatlattı cok tesekkür ederim evet canı isteyince iyi yiyor aslında mutlu huzurlu saglıklı bi bebek sadece kiloya takılıyordum hep ama sizin ileriki aylara gelmiş bi anne olarak bu yazdığınız beni cok rahatlattı cok sagolun
F
Fulya G. ..
18 Haziran 2025 21:41
Benim oğlumda 16 aylik 9 kg 76 cm en son biraz genetik sanırım ben minyon tipliyim bana çekmiş iştahı idare  eder raporlu mama veriyoruz 4 ay anne sütü aldi zoraki bende artık takmiyorum bütün testleri temiz çıktı
D
Damla A.
18 Haziran 2025 21:44
Evet biraz da genetik galiba ben de bebekken hep çok zayıfmışım mesela
S
Seda N. O.
19 Haziran 2025 12:19
Benim oğlum da 10 aylık 7,500 kilo 70 de boyu. Gören ne kadar zayıf niye böyle, bolca yedir filan diyor sanki annesi olarak ben bunları düşünmüyormuşum gibi her kafadan bir öneri çıkıyor şunu yedir bunu yedir diye. Bebeğim normal bebeklerin yediği karışımları beğenmiyor biz ne yiyorsak ondan veriyorum artık. 6.aydan itibaren mamayı almadı asla, sütüm de pek yağlı değildi, şuan da ek gıdayı canı isteyince yiyor yoksa ağzından çıkarıyor, çalışan bir anneyim eve gelir gelmez yesin diye kendimi paralıyorum ama olmayınca olmuyor, genel sağlık durumu da iyi çok şükür. Velhasıl herkesin bebeği kilolu, boğum boğum bacakları kolları olacak değil bizimki de zayıf olsun napalım sağlıklı olsunlar da 💚
D
Damla A.
19 Haziran 2025 13:38
Evet cok haklısınız şükür saglıklı hepimizin bebegi gelişimi de cok iyi her bebek aynı olmuyor cidden cevre baskısı olmasa hepimiz cok daha rahat edecez
A
Aylin S. ..
19 Haziran 2025 22:11
Bende bu konu üzerine geldim kızım 21 aylık olacak kilosu uzun zamandır 9200 pazartesi kan tahlili için gideceğim başka hangi testleri yaptırdınız doktor bana da genetik olabilir dedi çünkü bende bakıyorum kızım bana çekmiş gbi anne sütünü yeni bıraktı o da iştahını açar dedi ama patlayamayan ve ateş yapan 2 tane köpek dişlerimiz bizi zorluyor cevaplarsanız sevinirim teşekkürler