Kilo Problemi 24 Ay Lütfen Yardım Edin

112 görüntüleme
Fatma Ç.

Fatma Ç.

21 Temmuz 2025 11:54
37+1 aylık 2230 gr 44 cm doğdu kızım.
1. Ay 3600 gr 50 cm
2. Ay 4500 gr 53 cm
3. Ay 5300 gr 56 cm
4. Ay 6100 gr 59 cm
5. Ay 6300 gr 62 cm
6. Ay 6600 gr 63 cm
7. Ay 7300 gr 65 cm
8. Ay 7500 gr 67 cm
9. Ay 7500 gr 69 cm
12.aya kadar 7500 gr ilerledi hep
13. Ayda 8300 74 cm
19. Aya kadar 9000 gr ilerledi
Şuan 24 aylık 10 kg 82 cm

Çoğunlukla alt sınırda gelişimi bunun farkındayım fakat yemekle pek arası yok desem çok doğru olur.
Yemek yerken masada oturmak istemez 3-5 sulum yedikten sonra oynamak ister ayağa kalkar, salonda orta sehpada veya yerde kendim yedirmek isterim yine aynı şekilde 3-5 kaşık yedikten sonra oyuncaklarıyla oynamak ister yemek istemez.
Haşlanmış yumurtanın sarısını yemek istemez parçalar oynar ama yemez.
Süt ılık süt içmek istemez soğuk sütü 4-5 yudum içer ballı veya sade fark etmez.
4-5 aydır sebze yemeği yemeyi sevmiyor eskiden kaşık kaşık yediği pırasa yemeğini ağzına sürmez.
Et balık meyve yemesinde hiç sorun yok
Kısacası çok seçici bir çocuk ne yedireceğimi şaşırıyorum resmen :) çok hareketli hiç yerine oturmaz normal zamanda da.
Ne yapmam gerekiyor nasıl ilerleyeceğim artık bilemiyorum, 12. Ayda doktorun birisi mama başlayın dedi (doğduğu zamandan beri hiç mama içmedi biberon kullanmayı bile bilmiyordu) aldım 2 hafta hergün içirmeye çalıştım biberonla sulukla pipetli bardakla normal bardakla kesinlikle içmedi sadece ilk 2 gün tadına baktı ve sonra içmedi, o içmedikçe ben stres oldum daha fazla hem ona hem kendime eziyet etmek istemedim ve içirmek için zorlamadım.
Ek gıdaya başladığımız süreçte çoğunlukla blw ilerledik, yaz dönemlerinde memleketteyken çoğunlukla ben yedirdim kendisi yemek istediğinde kendisi yedi. Bilmiyorum bunlar mı etkiledi.
Ama artık kendimi çaresiz hissediyorum gelişimi çok sınırda ne yapacağımı bilmiyorum.
Benim boyum 162 kilom 52 babasının boyu 169 kilosu 72 belki genetiktir bilmiyorum.

Lütfen görüşünüzü bildirin hocam.
Fatma Ç.

Fatma Ç.

21 Temmuz 2025 12:02
Bu arada emmeyi 1buçuk ay önce bıraktık.
Emdiği dönemde sürekli emmek isterdi
Merve Ş. .

Merve Ş. ..

21 Temmuz 2025 18:17
Merhaba sağlığı yerinde ise kiloyu çok takmayın bence sizinki biraz genetik anne baba da minyon olduğu için bebişte minyon bi bebek demekki benim kızımda 15 aylık çok zayıf 9.5 kilo ama sağlıklı çok şükür çok ağladım zayıf yemiyor diye ama Osman beyin bir videosu var en sevdiğimiz çocuk kara kuru çocuk diye sağlık sorunu yoksa biz kara kuru çocukları daha çok severiz diyor biz anne olarak yüreğimiz el vermiyor bide toplum var tabi ama çok şükür sağlıklılar inanın her türlü büyüyorlar 9 yaşında bir oğlum daha var oda çöp gibidir yaşıtlarından zayıf kısa ama sağlıklı illaki büyüyorlar bi şekilde
Fatma Ç.

Fatma Ç.

22 Temmuz 2025 07:58
Elbette çok şükür sağlıklı hiç bir sorunu yok
Sadece ben mi yanlış ilerliyorum onu çözemiyorum artık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir