Kilo Olarak Persentilin Çok Dışında./ Alerji Yüksek

88 görüntüleme
S

Serap Ç.

15 Nisan 2026 07:59
Oğlumun persentili çok düşük. Kilo problemi yaşıyoruz. Kilo aldıran mamaları içmiyor.

1 hafta sonra deri üzerinden alerji test yapılacak. 2 yaşında ve çok yoruldum bu kilo durumunu düzeltemediğim için. 2.5 aylıkken süt alerjisi çıktı ve kilo alımı bir anda yavaşlamaya başladı vediğer tüm belirtilerini gördük. 9. Ayda geçmişti. 2 yaşta yapılan testte yine pozitif çıkmış ve gastroentereloji doktoru süt alerjisinin 2 yaşta olmaması gerektiğini kilo aldıran mamayı 2 ay kullanmamızı sonra duruma göre kendisinin de test yapacağını söyledi . Yumurta alerjisi vardı o geçmiş gözüküyor.

Yapılan testte:

IgE 1543

İnek sütü whey ıgE 2.5

Yumurta ıgE 0.79

Bu konuda kendimi yetersiz,yorgun ve kaybolmuş hissediyorum.

Böyle bir durum yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlediniz ?
M

Müjgan ..

15 Nisan 2026 21:56
Merhaba kaç kilo acaba boyu bnm de kızım 2 yaşına giricek çok zayıf
S

Serap Ç.

15 Nisan 2026 22:10

Müjgan

Merhaba kaç kilo acaba boyu bnm de kızım 2 yaşına giricek çok zayıf

Merhaba, boy 84, kilo 10 😔
M

Müjgan ..

15 Nisan 2026 22:14
Benm kızım da 82cm 9 kilo pramatüre 2 kilo 41cm dogmustu
S

Serap Ç.

16 Nisan 2026 00:09

Müjgan

Benm kızım da 82cm 9 kilo pramatüre 2 kilo 41cm dogmustu

Kızınızda düzeltilmiş değerler kabul ediliyor galiba çok bilmiyorum ama bizimki kadar sıkıntı değil galiba. Baktığınızda doğum kilosunun 4 kat üstünü geçmiş.

Benim oğlum 3.200 gr, 49 cm doğdu. Ama kilo özellikle 4 katı olmuş olsa sizin gibi 12-13 kilo aralığında olması lazımdı.

Gastrodaki doktor 11 kilo üstü olması lazım bizim için öncelikle mama ile bunu sağlayamaya çalışalım demişti

Bunu baz alırsak persentilin çok dışında değil galiba kızınız. Umarım da değildir. Doktor değilim sadece çıkarımda bulunuyorum tabii ki ben de bi anne olarak

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir