Kilo Konusu Acil Yardım 😒😒
207 görüntüleme
S
Seyma H.
14 Mart 2026 08:54
Oglunun doğum kilosu 2920 şu an 9 aylık ve 7.6 kilo emziriyorum ve 3 ana 1 ara öğün vermeye çalışıyorum ancak kahvaltı yumurta vs hiç sevmiyor kilosu az mi kilo alması için neler yapabilirim mamaya başlamalı mıyım

Ebru K. ..
14 Mart 2026 09:40
Yumurta sevmiyorsa eline pankek yapıp verin kahavtı sonrası eline cici bebe vere bilirsiniz elma rendeleyip önüne koya bilirsiniz havuç topları yapa bilirsiniz bunları hep yemek sonrası yapın hem kendi yemeyi öğrenir hem kilo alır mama takviyesi sütünüz yetmiyorsa yapa bilirsiniz kilo konusuna geleçek olursak da büyüme eğrisi) tablolarında alt sınırın biraz üzerinde görünüyor. Diye bilirim. ☺️
Ö
Özge Ü.
14 Mart 2026 10:02
https://www.ceddcozum.com doktorumuz bu sayfadan hesaplama yaptıkları söylemişti siz de bir bakın. Tadım kısmını daha yeni bitirdiniz sanırım. Bebeğinizi zorlarsanız besin reddine sebep olursunuz. benim oğlum 21 aylık hala yumurta sevmiyor yumurtayı haşlıyorum sarısının içerisine ceviz koyuyorum biraz zeytinyagı biraz muz o şekilde yediriyorum beyazı da sarısıyla birlikte küçük küçük veriyorum. Bisküvi verecekseniz evde kendiniz yapın bence hazırlar çok zararlı. Farklı tarifler deneyin. Dokunmasına müsade edin ilk zamanlar atsa ya da ağzından çıkarsa da zamanla kendi yemeye başlar.
O
Ozlem
14 Mart 2026 10:05
kendi persentilinde büyüyorsa sorun yok diye biliyorum. Elinizden geleni yapmaya çalısıyorsunuzdur zaten. Doktorunuzun dedikleri daha önemli. Benim kızımda 10 aylıkken 7800 dü. Sevdiği şeyler üzerinden ilerlemeye çalısıyorum. Atom karışım var görmüşsünüzdür onu vermeye çalısıyorum. Daha çok tarhanalı muhallebi yapıyorum onun içinde gizliyken yiyor. Yada yumurtasınıda tarhanalı yapıyorum genel manada tarhanayı sevdiği için sevmediği besinleri öyle kabul ettiriyorum. Öğlen çorba verdiğimde sebze çorbası oluyor çünkü normal pişirince yemiyor onu zenginleştirmeye çalısıyorum ilik suyu veya kıyma zeytinyağ vs. Doktorumuz çorbasına kaşık mama atabilirsin demişti. Belki sizinde işinize yarar. Önceden blw ile beslenmesine müsade ediyordum fakat kilo alımını etkilemiş oldu. O yüzden kendim yedirebildiğim kadar yediriyorum balkonda yiyor çoğunlukla sonra önüne koyuyorum kendide biraz yemeye çalısıyor. Mamaya başlama konusunda doktorunuz daha iyi bilir. Burda görüyorum bu kilodayken bazı doktorlar infatrini mamaya başlatıyor bazı doktorlar gerek olmadıgını söylüyor. Benim kendi doktorum mamaya başlatmadı. Belkide kan değerlerinde düşüklük olduğu için böyle olabilir. Benim kızımın b12 si düşük çıktı eskiye göre daha güzel yiyor diyebilirim.
S
Seyma H.
17 Mart 2026 15:39
Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim canım anneler 🌺
Yükleniyor...