Kilo Ek Goda

158 görüntüleme
T

Tuba A.

21 Temmuz 2026 07:16
Kızım 10 aylık 6.700 kg boy 70. Buçuk cm ek gıda pek yemiyor anne sütü istiyor çoğunlukla mama vermiyorum kg çok zayıf ne yapmalıyım

Doğum kg 2700 kg 49 cm
O

Ozlem

21 Temmuz 2026 08:25
Kan değerlerinde düşüklük olabilir belki ona göre doktorunuz takviye başlayabilir. Kontrole götürmüş müydünüz neler söyledi
T

Tuba A.

21 Temmuz 2026 09:46
Evet geçen hafta yaptırdık değerleri iyi dedi çinko yüksek ilikli kemik suyu verme dedi
M

Melahat G. S.

21 Temmuz 2026 10:23
Bizde aynı durumdayız keyfi yerinde çokta sıkıp ek gıdadan soğutmak istemiyorum kimi zaman isteyerek yiyor kimi zaman hiç yemek istemiyor zamanla düzene girer diyorlar çok kendinizi sıkmayın
T

Tuba A.

21 Temmuz 2026 10:30
Kızımda öyle yiyor ama çok az yiyor motor gelişimi de güzel hamdolsun fakat doktoru biraz canımı sıktı kilo alması lazım beyin gelişimini etkiliyor diye
O

Ozlem

21 Temmuz 2026 12:49
Tuba Afaçan
Kızımda öyle yiyor ama çok az yiyor motor gelişimi de güzel hamdolsun fakat doktoru biraz canımı sıktı kilo alması lazım beyin gelişimini etkiliyor diye
İnsta da Hastalanmayançocuk sayfasında karısım var eğer öyle tatları seviyorsa verebilirsiniz. Ben bir dönem onu muhallebisine karıstırıp vermiştim etki ettiğini düşünüyorum. Şuan kabul etmiyor olsada. Çorbalarına yağ eksik etmeyin . Yada aynı şekilde çorbalarına şehriye kuskus ekmek ruşeym koyabilirsiniz. Ben kaşık mamaları oluyor ya ondanda koyuyorum yada un türevi. Ama yemiyorsa diş dönemindeyse iştahsızlık oluyoe maalesef. Doktorunuzdan memnun değilseniz değiştirin bence başka bir öneride bulunabilir
T

Tuba A.

22 Temmuz 2026 09:47
Evet diş döneminde etkisi var fakat çorba muhallebi kaşık maması vs. 3-4 kaşık yiyor sonra dişini kitliyor zorladığımda da kusuyor hastalanmayan çocuk tarifini deneyeceğim sizler bebeğinize mama verdiniz mi
O

Ozlem

22 Temmuz 2026 11:49
Tuba Afaçan
Evet diş döneminde etkisi var fakat çorba muhallebi kaşık maması vs. 3-4 kaşık yiyor sonra dişini kitliyor zorladığımda da kusuyor hastalanmayan çocuk tarifini deneyeceğim sizler bebeğinize mama verdiniz mi
Sabretmek zor biliyorum ama zorlamayın daha çok redde sebep olabilirsiniz . Yiyecekleri eline verin yada önüne dökün yada tabakla sunun zamanla ağzına götürmeye başlıcaktır. Ben sağarak besliyorum.Biraz minyon bebeğim doktor tavsiyesi üzerine sütümün içine mama koydum ya da çorbasına 1 ölçek olarak koymuştum şuan yapmıyorumda. Tarif inşallah işinize yarar 🙏🏻
T

Tuba A.

22 Temmuz 2026 17:49
Ozlem
Sabretmek zor biliyorum ama zorlamayın daha çok redde sebep olabilirsiniz . Yiyecekleri eline verin yada önüne dökün yada tabakla sunun zamanla ağzına götürmeye başlıcaktır. Ben sağarak besliyorum.Biraz minyon bebeğim doktor tavsiyesi üzerine sütümün içine mama koydum ya da çorbasına 1 ölçek olarak koymuştum şuan yapmıyorumda. Tarif inşallah işinize yarar 🙏🏻
Aynen artık zorlamıyorum kendine veriyorum ama anca 1-2 yerse çoğu yerde oluyor ama hiç takılmıyorm yeterki alışsın ayy inşallah yarar teşekkür ederim 

Bizim doktor infatrini mama önerdi ama bu da ilaç olarak geçiyormuş tereddüt ettim vermeye kullanan var mı acaba infatrini mama yı ❓
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir