Kilo Almıyor Zayıf

198 görüntüleme
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 12:06
Bebeğim 6 ay 24 günlük doğum kilosu 3.480 ge şu anki kilosu 6.500 Gr doktor 1 kilo geride olduğunu söyledi. Boyu 69 cm ve çok hareketli hiç yerinde durmuyor kilo almamasının sebebi bu olabilir mi?
G

Gülcan Ş.

9 Mart 2026 12:17
masallah diyelim de ama boyu uzun sadece kilo olarak degerlendırılmemeli
O

Ozlem

9 Mart 2026 13:35
Boy ve kilo olarak neredeyse aynı. Alamamadan kastınız hiç mi almıyor yoksa azda olsa alıyormu ? Doktorunuz bir öneride bulundumu
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 13:59
Son 3 ayda 1 kilo almış. 7. Ay kontrolünde doktor bakacak. Ek gıdaya başladık kilo alımı yerin de değilse ona göre bir yol izleyeceğiz dedi
G

Gülcan Ş.

9 Mart 2026 14:02
Yaa zaten 3 veya 4. Aydan sonra kilo alımları düşüyor hastalıktı dişti ataktı gerileme söz konusu olduğu söylüyor doktorlar biz suan 9 aylığı 6.ayın bu ayana 6900 de ve kilo alamıyor boyu 3 santim uzamış 70 cm olmuş kıyas yapmakta doğru değil ama içiniz rahat degılse başka doktora da gidebilirsiniz
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 14:06
Doktordan yana bir sıkıntım yok profesörlere de gittiğimizde aynı şeyi söylüyor yiyecek. Mama da almıyor sadece anne sütü+ ek gıda onda da BLW seviyor kaşıkla püre mama veremiyorum yemiyor normal yemek yiyor
O

Ozlem

9 Mart 2026 14:59
Zöhre Altunkaya
Doktordan yana bir sıkıntım yok profesörlere de gittiğimizde aynı şeyi söylüyor yiyecek. Mama da almıyor sadece anne sütü+ ek gıda onda da BLW seviyor kaşıkla püre mama veremiyorum yemiyor normal yemek yiyor
Sizin gibi benim kızımda blw seviyor hiç bir mamayı kabul etmedi tüm markaları denemişimdir. kaşıklı gıdaları yemiyor yese bile ağzına götürürken döküyordu. Buda etkiliyor kilo alımını. Şimdi balkonda etrafa bakarken kendim yediriyorum yiyebildiği kadar sonrasında sandalyesine oturtuyorum birazda kendi devam ediyor. Belki sizde öyle yedirmeye çalısırsanız denemediyseniz etkili olabilir.
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 15:13
Ozlem
Sizin gibi benim kızımda blw seviyor hiç bir mamayı kabul etmedi tüm markaları denemişimdir. kaşıklı gıdaları yemiyor yese bile ağzına götürürken döküyordu. Buda etkiliyor kilo alımını. Şimdi balkonda etrafa bakarken kendim yediriyorum yiyebildiği kadar sonrasında sandalyesine oturtuyorum birazda kendi devam ediyor. Belki sizde öyle yedirmeye çalısırsanız denemediyseniz etkili olabilir.
Peki ne tarz yemekler yapıyorsunuz? Çünkü elde tutup yeme yemekleri biraz sınırlı sürekli et tavuk tarzı da verilmez
O

Ozlem

9 Mart 2026 18:17
Zöhre Altunkaya
Peki ne tarz yemekler yapıyorsunuz? Çünkü elde tutup yeme yemekleri biraz sınırlı sürekli et tavuk tarzı da verilmez
Her akşam yapmaya çalısıyorum döngü halinde et tavuk balık köfte. Taneli şeyleri önüne döküyorum parçalıyorum eliyle alıyor. Sizin bebeğiniz daha küçük ama daha yeni yeni alışıyordur benim bebeğim 10.5 aylık yeni yeni yiyor zaten dediğim gibi kucağımda etrafa bakarken. Şuan sizin ana öğünü süt yada mama . Ek gıdada tiksindiricek bir zorlama yapmayın. Eline kaşık verin oynasın onunla. siz yanında yemek yiyin abartılı sesle belki mama sandalyesinde yemeyi sevmiyor ben yer sofrasıda yapmıstım. İçebiyorsa çorbaları bardaktan içirebilirsiniz yada alıştırma bardağına koyuyordum ben. Belki diş hassasiyeti var kaşığı o yüzden almıyor olabilir elinizle yedirebilirsiniz. Zamanla düzelir inşallah daha bebeğiniz küçük annesi 🫶🏻
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 18:20
Ozlem
Her akşam yapmaya çalısıyorum döngü halinde et tavuk balık köfte. Taneli şeyleri önüne döküyorum parçalıyorum eliyle alıyor. Sizin bebeğiniz daha küçük ama daha yeni yeni alışıyordur benim bebeğim 10.5 aylık yeni yeni yiyor zaten dediğim gibi kucağımda etrafa bakarken. Şuan sizin ana öğünü süt yada mama . Ek gıdada tiksindiricek bir zorlama yapmayın. Eline kaşık verin oynasın onunla. siz yanında yemek yiyin abartılı sesle belki mama sandalyesinde yemeyi sevmiyor ben yer sofrasıda yapmıstım. İçebiyorsa çorbaları bardaktan içirebilirsiniz yada alıştırma bardağına koyuyordum ben. Belki diş hassasiyeti var kaşığı o yüzden almıyor olabilir elinizle yedirebilirsiniz. Zamanla düzelir inşallah daha bebeğiniz küçük annesi 🫶🏻
mama kaşığını kendisi ağzına almayı seviyor 2 3 kaşık ile yemek yiyoruz. Biz daha yolun çok başındayız ama yinede insanın canı sıkılıyor öyle olunca
Z

Zöhre ..

9 Mart 2026 18:21
Ozlem
Balık ne verdiniz? Ben et köftesi tavuk verdim ama balıkta hangisi iyi olur bilemedim
O

Ozlem

9 Mart 2026 18:25
Zöhre Altunkaya
mama kaşığını kendisi ağzına almayı seviyor 2 3 kaşık ile yemek yiyoruz. Biz daha yolun çok başındayız ama yinede insanın canı sıkılıyor öyle olunca
Evet çok sıkılıyor daha çok yesin istiyoruz çabalıyoruz ama olmuyor maalesef keşke yeseler. Zamanla oturur inşallah yemesi. Balık ilk somon vermiştim. Sonra hamsi alabalık karısık veriyorum ama balığı ben 8. Aydan sonra vermeye başladım. Doktorumuz öyle demişti. Sizin vermeniz ne kadar doğru olur bilmiyorum da
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir