Kilo Almıyor
287 görüntüleme

Melisa
24 Haziran 2026 19:25
Bebeğim 7 buçuk aylık ve 6.700gr
Doğum kilosu 4.270gr dı ondn sonra zayıfladı az az kilo almaya başladı yaklaşık 3 ayda da hep 6 kilo civarında kilo almıyorum ek gıdaya başladık anne sütü de alıyor
Doğum kilosu 4.270gr dı ondn sonra zayıfladı az az kilo almaya başladı yaklaşık 3 ayda da hep 6 kilo civarında kilo almıyorum ek gıdaya başladık anne sütü de alıyor
E
Ebru
24 Haziran 2026 20:23
Melisa hanımcım bebeğin ek gıda ile arası nasıl yemeğe isteği varsa biraz ek gıdayı artırın. Anne sütünü yağlandırmak için bir şeyler alabilirsiniz bana kuruyemişler iyi gelmişti. Bir de gece beslenmesi yapın uyandırmak istemiyorum derseniz rüya beslenmesi yapın. Doktorunuz önerirse mama da başlanabilir. Bazı bebekler alt persentilden gider düzenli artış varsa aslında çok sorun olmaz.

Melisa
24 Haziran 2026 20:26
Yeme isteği var yiyor aslında da bence sütüm yağlı gelmiyordur ben dediğiniz gibi sütümü yağlandırmak için çözüm bulayım
E
Eliff
24 Haziran 2026 21:05
Ravla, lohusa bitkisel yağını alıp denemenizi tavsiye ederim sütü çok iyi yağlandırıyor

Melisa
24 Haziran 2026 21:20
Teşekkür ederim
O
Ozlem
24 Haziran 2026 22:09
Çorbalar yapıyorsanız kemik iliği suyu tavuk suyu zeytinyağ tereyağ vs eksik etmeyin bence. Benim doktorum şey diyordu yağı bol koyabilirsin bebekler için sorun değil diyordu. Karbonhidratı eksik etmeyin yine çorbalarına bol bol tel şehriye kuskus koyabilirsiniz. Kahvaltısını tek tek sunmak yerine çok güzel karısımlar var kilo aldıran muhallebi tarzı sunabilirsiniz kalorisi daha yüksek oluyor onların .tabiki yemek yemeyi seven bir bebekse. Doktorunuz nasıl yorum yapıyor peki merak ettimde. Bende ravla lohusa yağını kullanmıştım sağarak beslediğim için biliyorum sütün rengi bile değişiyordu. Ya onun yerine ben sütün içine yulaf ezmesi incir hurma kurudut tahin chia tohumu ceviz karıstırıp bızzlatıp içiyordum
Yükleniyor...