Kilo Almiyor
225 görüntüleme
B
Beyza Ş. ..
23 Haziran 2026 17:00
Merhaba bebegimin 4 Ay da kilo alımı durdu. Sonra devam etti ama hep az kilo alıyordu. Boyu iyiydi. Şimdi onunda uzaması yavasladi hatta nerdeyse durdu. 2 aydır ne boyu üzüyor ne kilo alıyor. Şuan 10 ayi bitmek üzere 9. Ayda sıkıla high enerji mama başladılar onu da düzgün içmiyor. Cok faydası olmadı. Nor al mama da iciremiyordum. Biberonda almiyor. Sadece emiyor . Oda uyku öncesi ve gece. Ek gida ile de arası iyi değil. Gece beslenmesini kes dedi doktorun biri ama daha çok küçük değil mi ? Ama ne yapacağımı bilmiyorum hala 6.5 kilo kilo almiyor ve boyu 68 kız bebek yaptigimi da yemiyor bazı günler hic bazi günler az yiyor
D
Damla M.
23 Haziran 2026 17:30
Başka bir doktora daha götürün isterseniz
B
Beyza Ş. ..
23 Haziran 2026 18:23
Bu aya kadr bir çok doktora götürdü ek gida ile toplar dediler receteli mama başlamadilar. Normal mamayi da icmiyordu zaten. Gastroenteroloji takipliyiz o dedi kes geceyi diye başka doktora götüreceğim yine ama ne yapacağımı bilmiyorum genel olarak
B
Beyza U. ..
23 Haziran 2026 18:24
Bir doktora daha götürün, neden gelişimi yavaşladı araştırırlar. Benim kızım da doğdu doğalı minyon ve hep alt sınırdan kilo alan bir bebekti. İlk aylarda kilo almadığı için doktorumuz hemen karın ultrasonu, kan ve idrar tahlili istedi. Mamayla desteklemeye çalıştık ama mama almadı. Çok şükür sonuçlar temiz geldi ve biz kabul ettik, kızımın yapısı böyle. Şimdi de iki buçuk yaşında ve 11 kilo ve uzun zamandır 11 kilo. Siz mamayı değiştirmeyi deneyin. Ek gıda da bir tatlı kaşığı yese bile kârdır. Verin elleriyle kendi yemeye çalışsın. Kilo her zaman gelişim göstergesi değildir. Ayına göre yapması gerekenleri yapıyorsa (göz teması, sosyal gülümseme, oturma vs) inşallah ciddi bir sıkıntı yoktur. Ama mutlaka bir doktora daha danışın.
Yükleniyor...