Kilo Almıyor
185 görüntüleme
E
Elif N. B.
23 Kasım 2025 16:53
Merhaba bebeğim 5.5 aylık kontrolde doktor zayıf olduğunu söyledi ne yapmam gerekiyor kilo 6250 dk 3360
E
Elif ..
23 Kasım 2025 17:35
Bebeğimde 5 aylık 6 kilo bizede kilo alımı düşük dedi. 4 gündür sabah öğle akşam 1 ölçek mama yapıp veriyorum biberon tutmuyor:( kaşıkla vermeye çalışıyorum
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 18:09
Aynı sorun bizdede mevcut bebeğim anne sütüyle besleniyor sadece. 6 aylikken 6400 geldi doğum kilosu 3000. Gelişimi gayet güzel keyfi de yerinde. Sadece herkes zayif zayıf diye diye psikolojimi bozdular, doktor da diyince onaylanmış hissettiler daha çok dediler. Ben de aynı şekilde kaşıkla besleme yapıyordum inanın bir yerden sonra kaşıkla beslemek tam bir eziyet haline dönüşüyor. Ben sık sık besliyordum bunu yapmak yanlışmış doktor sık besle dediği için 1_1-5 saatte emziriyordum. Benim bebeğim çok az süre emiyordu 2-3 dk. 5 dk emince iyi emdi diyordum. Acıkmasını beklemem gerekmiş memede kalış süresini uzatabilmek için bunu da bebeğim için görüştüğümüz doçent diyetisyenimiz söyledi. O zaman sütun yağlı kısmını kilo yapan kısmını alabilirmiş. Ve ayına göre 2-3 saat aralıklarla beslemek yeterliymiş eğer güzel beslenirse. Sonra kaşıkla beslemeyi vs bıraktım akışa bıraktım kendimi arkadaşlar. Diğer türlüsü gerçekten oldukça yıpratıcı. Çocuğa sinirleniyorsunuz emmiyor kaşıkla da veriyorum almıyor vs diye. Çünkü çok çabalasam da onceki aydaki kilo alış farkı 100 gr farketti. Ayda 200 aliyordu 300 gr aldı yani. Varsın benim yavrumun kilosu düşük olsun, mutlu olsun sağlıklı olsun, gelişimi güzel olsun yeterli diyr düşünüyorum. Bu arada benim bebeğim boyuna güzel uzuyor ama kilo olarak kilo alamıyorduk sadece. Tavsiyem bebeğin acıkmasını besleyerek emzirmeyo deneyebilirsiniz. Bir de emzirirken bebeği bebek yanda çanta gibi olduğu pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsiniz. Ekstra beyaz gürültü açabilirsiniz. Mümkünse üzeriniz çıplakken emzirebilirsiniz. Bir de emzirirken bir memeyi güzelce boşalttıktan sonra diğer memeye geçiş sağlayın doymazsa. Benim bebeğim dışarı ile çok ilgili olduğu için süreç biraz uzun sürdü ama şimdi biraz daha iyi. Kolaylıklar diliyorum size canı gönülden anlıyorum ❣️
E
Elif N. B.
23 Kasım 2025 18:17
Gözde hanım, harikasınız✨, biz mama ile besleniyoruz fakat kilo alımımızı bir türlü yükseltemiyoruz
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 18:24
Herkesin kafasında bebekler teker lastiği gibi olmalı düşüncesi var, inanın onlardan çok biz anneler isteriz ama bazen olmuyor işte yapacak birşey yok. Her çocuğun iştahı da bir değil görünüşü de bir değil. İnsan çocuğu zayıf diye birisi kilosu hakkında birşey dediğinde zoruna gider mi gidiyor? Zaten en üzücüsü de sanki anneyken kendi başlarından geçmeyen bir durummuş gibi davranmaları ve fikirlerini sunmalarına sinir oluyorum. Bizim yaşadığımızı her anne de yaşadı. Bir de işte senin sütün mü yok ay sütün yaramıyor vs vs gibi suçlamalar bitmiyor. Aynen tamam bir senin sütün yasyağlıydı bebeğin tostombik oluyordu bir senin sütün şarıl sarıl akıyordu. Ay neler neler yaşadık yaa 😂
E
Elif N. B.
23 Kasım 2025 18:26
Gitsin ve günler bir daha gelmesin, psikolojik olarak çok zor bir dönem
L
Lale
23 Kasım 2025 18:37
Merhaba benim de bebeğim üç gün sonra 6. Ayına girecek kilosu 6 kg çıktı. Sadece mama alıyor ve uyanıkken asla içmiyo. Biberonu kabul etmiyo. Uyuduğunda da emiyor bazen onu bile almıyor. Bebeğin aç olmasını bekle diyorlar kızda açlık duygusu yok 4-5 saat geçse de emmiyo.uyanıkken bende çay kaşığıyla veriyorum dökedöke kusa kusa bazen. Herkes aaa ne kadar küçük bebek bilekleri ne kadar ince bilmem ne psikolojim alt üst durumda
G
Gizem K.
23 Kasım 2025 18:45
Benim bebeğimde dk 3430 şimdi 4 aylık 5875gr insanlara laf anlatmaktan bunaldım herkes topaç gibi bebek istiyor ama bebeğimin reflüsü var sadece mamayla besleniyor 2 saatte bir 90-120ml içiyor ona rağmen kilo çok az alıyor sağlığı yerinde ben ona şükrediyorum ama artık aynı şeyleri açıklamaktan çook yoruldum
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 18:45
Bu arada benim de bebeğim biberon tutmadığı için kaşıkla vermek zorunda kalıyordum orada da şunu söyleyebilirim. Kaşıkla verirken süre biraz uzun sürüyor biz o zamanda hala beslemeye çalışıyoruz. Kaşıkla ek olarak beslerken 2-3 saatte benim bebeğimde acıkmıyordu bazı zamanlar, bir de tabiki diş sıkıntıları da varsa iştahları olmuyor. Bizim hep üst üste geldi 3 aylıktan bu zamana kadar. Ne yapalım canı canımız sağolsun :)
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 18:48
Bu arada mama değişmeyi zaten düşünmüşsünüzdür de başka bir postta öyle denk gelmiştim daha önce fikir olsun diye söylüyorum. Sanırım aptamil daha şekeri yüksek gibi birşeyler diyorlardı ama emin değilim. Belki mama değişimi yapabilirsiniz doktorla birlikte
L
Lale
23 Kasım 2025 18:49
Gözde hanım aynen 4. Aya girdik mama miktarını haliyle arttırdım emmeyi bıraktı kaşıkla yemin ederim bazen 1 saatten fazla sürüyo işkence yemin ederim. Postürüm bozulmuş durumda. Hiç önemli değil o iyi olsun sağlıklı olsun her zaman dua ediyorum.
L
Lale
23 Kasım 2025 18:50
Ben Aptamil mama kullandım 400 gr alıyordu sma geçtik iki ay üst üste 700 gr aldı ama bu ay sadece 500 gr almış
E
Elif N. B.
23 Kasım 2025 19:08
Bizde aptamil kullanıyoruz ama hiçbir faydasını göremedik, smanın hangi mamasını kullandınız?
L
Lale
23 Kasım 2025 19:17
Sma optıpro kullanıyırm. Eğer kolik çok gazlı reflüsü olan bir bebeğiniz varsa sma comfort
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 19:19
Lale hanım sizin kilo alımlar iyiymiş ama bebeğiniz küçükmüş daha ondan bizimki 200 gr bir sonraki ay kaşıkla saatlerce besleyerek 300 gr almış. Hiç mutlu olduğum bir süreç değildi zaten dayanılmaz, sort ağrısı bel ağrısı zaten hiç bitmiyor saatlerce aynı pozisyon. Ben mutsuzsam çocuğuma da yansır diye düşünerek bıraktım vallahi, ilk günler zordu sonra yavaş yavaş aktı yolunu buldu. Eninde sonunda acıkınca emiyorsa emecek mama yiyorsa mama yiyecek. Çünkü zorlayınca hiç olmuyor durum tam tersine dönüyor.
L
Lale
23 Kasım 2025 19:20
Ha bi de ben şöyle yaptım bi öğün Aptamil verdim bi öğün sma verdim. Birden bire ama geçmedim korktum hiç kilo alamaz diye. Çünkü bi hafta hipp mama kullandım 0 kilo almadı. Golden goat aldım keçi sütlü belki mamayı sever de biberonu tutar diye yine tutmadı kusunca da öyle kötü kokuyordu ki anlatamam ihtiyacı olan birine verdim mamayı kullanmadım bi daha
L
Lale
23 Kasım 2025 19:22
Gözde hanım haklısınız olan anneye oluyor her durumda. Ama içim el vermiyor ne yapalım. Çok zorladım diye böyle tepki oldu belki de. Kilo alımı iki ay iyi oldu yine durdu hala en alt persentilde gidiyo düşük baya
G
Gözde ..
23 Kasım 2025 19:23
Allah yardımcımız olsun ne diyelim boşuna cennet ayaklarımızın altında değil 🤷
L
Lale
23 Kasım 2025 19:30
Amin inşallah 🙏