Kilo Almıyor

305 görüntüleme
E

Ecem N. G.

1 Ağustos 2025 18:19
Merhaba herkese oğlum 10 aylık bu zamana kadar sadece anne sütü ile beslendi hiç ek gıda almıyor bu aya kadar az da olsa kilo alımı vardı bu ay hiç kilo almamış şuan 9 kilo 73 cm hiç dişi çıkmadı 3 gündür de hiç emmek istemiyor ne yapabilirim yardım edin lütfen
S

Semanur Ş.

1 Ağustos 2025 18:24
Ek gıda da yanlış başlangıçlar mı yaptınız acaba yani önce meyveler yedi gibi yada sadece sevdiği şeyleri verdiniz gibi bu tür şeylerde ek gıda reddi yapıyor 10 aylık bebek artık bence siz ne yiyorsanız onu verin bazı bebekler ağızların tadı baharatlarda oluyor ben kızıma artık sofradan veriyorum tuz azıcık atıyorum tad versin diye maşallah diyim iştahlı yiyor
E

Ecem N. G.

1 Ağustos 2025 18:26
Maşallah herşeyin tadına bakıp bi daha istemiyor ilk yoğurt ile başladım
S

Semanur Ş.

1 Ağustos 2025 18:36
Aslında heveside var tadına bakması bile tadını merak ediyor demek oyunlarla ya da sevdiği şarkılarla yedirmeyi deneyebilirsiniz birde böyle ne çok aç ne de tok olmalı uykudan uyandıktan bir saat sonra verirseniz daha iştahı normal olur gibi böyle kendi damak zevkinizi ve eşinizin damak zevkini düşünerek yemek yapın ve onu taddırın çok sevdiği şey olursa da belki ek gıdayla barışır
H

Hilal Y.

3 Ağustos 2025 20:48
Benim de bebeğim on aylık. Ben sofrada ne varsa verilmesi taraftarı değilim. Bu yaşta bebeğin yağlı tuzlu şeyler yemesini uygun bulmuyorum. Benim de bebeğim ilk bir iki kaşığı ağzına alıp tükürüyor tadını aldıktan sonra yemeye başlıyor. Ara ara deneyim ve iyi yemesini istiyorsanız gerçekten açlık olması gerekiyor. Sık sık veriyorsanız çok verimli yemiyorlar
Esra D.

Esra D.

3 Ağustos 2025 20:52
Merhaba yaz döneminde kilo alımı bi tık daha yavaş olabiliyor ve hareketli olduğu dönemde tam şu aylarında onunda etkisi muhakkak vardır. Muhtemelen bu ara diş patlatacaktır ondan dolayıda iştahsız olabilir.
E

Esra B. D.

3 Ağustos 2025 21:37
Ecem hanım biz de 9. aya giriş yaptık benim oğlum da 8.300 gram ve 72 cm. Bence 9 kilo az değil öyle düşünmeyin. Kilo alımı bir süre sonra yavaşlıyor/duruyor zaten. Bebeğin boyu uzuyorsa, baş çevresi genişliyorsa, bilişsel becerileri yerindeyse kilosuna çok takılmamak lazım. Persentilin altında değiller neticede. Bizim de hiç dişimiz çıkmadı ve bugüne kadar sadece anne sütü ile ilerledik. 1 yaşa kadar ek gıdanın ağırlığı %25. Ama hiç yemeyen bebek de hiç yemeyebilir. 1 yaşından sonra bunlar daha çok önem kazanacak. Şu an bizde de ek gıda %5-10 seviyesindedir bazı günler hiç yok. Zorlamamak, bebeği yemek yeme düşüncesinden soğutmamak önemli. Tuz 1 yaş öncesi önerilen bir şey değil uzun vadeli etkileri kötü. Şeker zaten hiç olmasa daha faydalı uzun yıllar. Blw denemenizi öneririm. Kemikli et, tavuk haşlaması, evde yaptığınız bebe bisküvisi, galeta, meyve sebze gibi eline doğrudan verebileceklerinizi verin bir de öyle deneyin. Benim oğlum tadına dahi bakmaz hiçbir şeyin ben yedirirsem kendi elinde en azından ağzına götürüyor. Yoğurt falan da koyuyorum önüne parmağını batırıp yalasa kar diye düşünerek. Yorucu ama böyle böyle alışıp öğrenecekler. 2-3 öğün yaptırmaya çalışın çok da beklentiye girip canınızı sıkmayın. Bazı çocuklar böyledir ileride nasıl olsa hepsi her şeyi yiyecekler öyle düşünelim 🙏
E

Ecem N. G.

3 Ağustos 2025 22:00
Hilal hanım yorumunuz için teşekkür ederim ben de tuzlu yağlı şekerli ürünler tüketmesini istemiyorum ama etrafımda ki herkes bu konu da beni çok zorluyor hatta acı bile vermeye çalışıyorlar alışması gerekiyormuş 😂 benim çocuğum evet ama herkesin söz hakkı oluyor maalesef
E

Ecem N. G.

3 Ağustos 2025 22:01
Esra dindar hanım teşekkür ederim bi yandan içimi diş patlatacak diye rahatlatmaya çalışıyorum çünkü günlerdir emmiyor doğru düzgün çok mutsuzum
E

Ecem N. G.

3 Ağustos 2025 22:07
Esra Betül hanım yorumunuz için çok çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız beni çok rahatlattı yazdıklarınız ağlayarak eşime okudum
Bunları en iyi bilen insan benim diye düşünüyordum yanılmışım
Etrafımdan o kadar çok yorum alıyorum ki canım sıkılıyor bu çocuk hiç bişey yemiyor nasıl büyüyecek böyle olmaz sadece anne sütü yetmez diye üzerimde çok fazla baskı oluyor takmamam lazım ama ister istemez takıyorum
Tekrar çok teşekkür ederim ♥️
D

Dilan ..

4 Ağustos 2025 07:07
Bende aynı sorunu yaşıyorum ek gıdaya zamanında başladık ve başta biraz yedi fakat sonra tamamen bıraktı. Bide hastalandı ve 1 hafta hastanede yattı kilosu 7600 ve 10 aylık olacak 3 gün sonra artık sabrımın sınırlarındayım inanin ki ama elimden gelen hiçbir şey yok
E

Ecem N. G.

4 Ağustos 2025 07:08
Dilan hanım anne sütü mü alıyor
Gökçe Ç. Y.

Gökçe Ç. Y.

4 Ağustos 2025 08:38
Kızım nerdeyse yaşına girecek geçen hafta diş çıkarmaya başladı ek gıda çok az da olsa yiyor ben bizim yemeklerimizden veriyorum zaten çok yağlı ve çok tuzlu yemekler bizde yemiyoruz o yüzden hepsinden denetiyorum hiç ısrar etmiyorum. Kilosu 7,5 boyu 67 cm
S

Semanur Ş.

4 Ağustos 2025 18:47
Yorumları okudum tabiki her annenin evladını yetiştirme tarzı farklıdır ve içgdüsel olarak en doğrusu odur. Kendi yemeklerimizden veriyorum ama bizde öyle yağlı tuzlu yemiyoruz yemekleri ben zeytinyağıyla yaparım pilav bile zeytinyağ ile pişiririm sağlıklı şekilde hazırladıktan sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum yani anne sütü 9. Aya kadar ana menü evet ama sonrasında yavaş yavaş ek gıda ağırlık olmaya başlıyor o yüzden artık sofradan beslenmesini çoğu doktor önerir. Bebek iştahsızsa zaten demir değerlerinde sıkıntı vardır ya da damak zevki çok farklıdır ben 8. Aya kadar hep tarif kitabi denedim ama asla iştahla yemedi iki kaşık aldı bıraktı ben de tadım diye çok üstelemedim ama artık anne sütü yetmemeye başladı o yüzden sofraya geçiş yaptım o zaman gerçekten yemeye başladı. İlerde yemesi nasıl olur bilemem ama şuan için maşallah diyim siz bilirsiniz yinede
E

Ecem N. G.

4 Ağustos 2025 18:49
Teşekkür ederim semanur hanımm inşallah çocuklarımız mutlu sağlıklı yerler yemeklerini huzurla büyürler tekrar teşekkür ederim 🥰♥️
D

Dilan ..

4 Ağustos 2025 19:00
Evet sadece anne sütü alıyor maalesef ki
E

Ecem N. G.

4 Ağustos 2025 19:03
Belki hastalık döneminden yeni geçmişsiniz ya ondandır biraz sabırlı olalım inşallah bebişlerimiz güzel güzel yerler şifa olur 🥹😍
C

Canan K.

4 Ağustos 2025 19:20
Diş sürecinde olabilir . Ama bazı bebekler yapısal olarak yemek istemiyolar benim ilk oglum 2 yasina kadar hicbirsey yemedi cok zorlandim sadece anne sutu aldı ama degerleri kilosu yerindeydi. 2. Oglum ise herseyden yediriyorm seviyor yemeyi emiyor da ama degerleri düsük oyuzden kiloya takilmayın sagligı yerinde olsun hepsinin yapısı farkli . Ilk disleri cikarma sureci uzun olabiliyor 7 aylikken cikartti 2 disi ama 4 . Aydan baslamisti huzursuzlugu istahsizligi. Suan 4 dis birden cikartiyor 10 ayligiz
E

Esra Z. ..

4 Ağustos 2025 19:48
Benim oğlum 11.ayina girdi kilosu da 7.400
Ek gıda yemiyor hiçbiri şekilde yapabilirim bilmiyorum yaa
C

Canan K.

4 Ağustos 2025 19:50
Degerleri nasil bebeginizin
E

Ecem N. G.

4 Ağustos 2025 19:58
Canan hanım teşekkür ederim yorumunuz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir