Kilo Almama
283 görüntüleme
T
Tuğçe ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 10:58
Bebeğimin doğum kilosu 3815. İlk hafta kontrolünde 3500 e geriledi.43 günlükken tartıldık 4100 çıktı.Kilo alımının az olmasından şüphelenip dün doktora götürdüm 56 günlükken ki kilosu 4200 çıktı.Mamaya başladık.Sütüm tazyikli 7-8 dk memede duruyor.Ama mamayı 60-90 cc hazırladığımda öncesinde emmesine rağmen bitiriyor
M
Meliha T.
26 Haziran 2026 12:19
Emme refleksi yeni doğanda çok sık olur yani siz 100 cc de hazırlasanız bitirebilir doymamakla alakası olmuyor genelde sütünüzü emzirme öncesi elinizle biraz sağım öyle emzirin gece emzirmelerini atlamayın bu dönemde en güzel kilo alımını gece emmesi etkiler
M
Meryem ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 12:40
Süt akışı hızlıya rahatsız olduğu için kısa kalıp sadece önsütü alıyor olabilir yani yağlı kısıma ulaşamıyor olabilir. Önden ekle sağım yapabilirsiniz yâda emzirirken diğer memeye Kalkan yada vakum pompa takabilirsiniz aman dikkat memeyi çok uyarmamaya dikkat edin bir de emzirme pozisyonu sırt oldukça geriye yaslı bebek koltukaltı işe yarayabilir
T
Tuğçe ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 12:48
Emme refleksi yeni doğanda çok sık olur yani siz 100 cc de hazırlasanız bitirebilir doymamakla alakası olmuyor genelde sütünüzü emzirme öncesi elinizle biraz sağım öyle emzirin gece emzirmelerini atlamayın bu dönemde en güzel kilo alımını gece emmesi etkiler
T
Tuğçe ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 12:49
Süt akışı hızlıya rahatsız olduğu için kısa kalıp sadece önsütü alıyor olabilir yani yağlı kısıma ulaşamıyor olabilir. Önden ekle sağım yapabilirsiniz yâda emzirirken diğer memeye Kalkan yada vakum pompa takabilirsiniz aman dikkat memeyi çok uyarmamaya dikkat edin bir de emzirme pozisyonu sırt oldukça geriye yaslı bebek koltukaltı işe yarayabilir
M
Meryem ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 12:57
Meme ucu yaralarımdan ötürü bebek koltuk altında emzirdim hep şimdi eski stile döndüm sanırım tazyikli olduğu için gaz yutuyor midesine rahatsız ediyor
T
Tuğçe ..
Premium Üye
26 Haziran 2026 13:22
O zaman memeyi iki parmakla iyice makas yapın emzirme esnasında da ara ara gaz çıkarmayı deneyin 🙏🏻 neredeyse bütün problemleri yaşamış biri olarak sabır diliyorum
B
Büşra ..
Premium Üye
2 Temmuz 2026 09:02
Tazyikli gelen süt için emzirme sırasında koltukta baya geriye doğru yaslanarak deneyebilirsiniz bu bizde çok işe yaradı. Hem bebek rahat emiyor. Sağım konusunda da dikkatli olmanızı tavsiye ederim bebekler o kadar çabuk alışıyor ki biberona bi dönem bizde meme reddi oldu. Ne kadar çok emzirirseniz o kadar iyi. Sağımı yapacaksanız da geceleri yapabilirsiniz
T
Tuğçe ..
Premium Üye
5 Temmuz 2026 09:51
Tazyikli gelen süt için emzirme sırasında koltukta baya geriye doğru yaslanarak deneyebilirsiniz bu bizde çok işe yaradı. Hem bebek rahat emiyor. Sağım konusunda da dikkatli olmanızı tavsiye ederim bebekler o kadar çabuk alışıyor ki biberona bi dönem bizde meme reddi oldu. Ne kadar çok emzirirseniz o kadar iyi. Sağımı yapacaksanız da geceleri yapabilirsiniz
Yükleniyor...