Kilo Alma Sorunu

65 görüntüleme
E

Emine K. Ç.

13 Nisan 2026 00:24
Bebeğim 20 martta 3430 gram doğdu. 6 nisanda 3310 gram olmuş. Günde 8 defa bes değiştiriyoruz. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
M

Merve

13 Nisan 2026 00:34
Zaten ilk başta genelde kilo veriyorlar, ödemlerini atıp normal kilolarına dönüyorlar. Bu ölçümü yapan doktorunuz söylemedi mi? Üzülmeyin
E

Ebru

13 Nisan 2026 00:37
Bebekler doğduktan sonra birkaç gün içinde kilo verirler Emine hanımcım en geç 15-20. Günde doğum kilosunu yakalamasını bekler doktorlar. Benim kızım ilk ay çok nazlı kilo aldı lohusalıkla birlikte psikolojik olarak çok çökmüştüm doktoru yakın takip ediyordu çevrede sürekli sütün mü yok baskısı vardı. Kızım 4.5 aylık yaklaşık 6.5 kilo şu an geriye dönüp baktığımda şunu anladım bebek henüz emmeyi bilmiyormuş ben de emzirmeyi bilmiyormuşum. Size naçizane tavsiyem memeler arası sık geçiş yapmayın ön süt son süt dengesizliği var bir memeyi ne kadar aktif boşaltırsa o kadar iyi. Gece emzirmesi yapın mutlaka prolaktin hormonu gece en yoğun. Mama takviyesi verecekseniz de önce meme ardına mama sonra gerekirse gene meme şeklinde gidin. Bir de sakin kalın inanın büyüdükçe emmeleri de kuvvetleniyor güzel ee kilo alıyorlar.
E

Emine K. Ç.

13 Nisan 2026 01:04
2 hafta içinde doğum kilosuna geri dönmesi gerekiyor deniyor. Dönmeyince sorun mu oluyor onu anlayamadım.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 01:05
Merhaba,

Bebeğinizin kilo alması konusunda endişe duyduğunuzdan dolayı öncelikle doğum kilosu ve şu anki kilosu ile yaşını dikkate alarak değerlendirme yapabiliriz.

Bebeğiniz 20 Mart'ta 3430 gram doğmuş ve 6 Nisan'da 3310 gram olmuş. Bu durumda, doğumdan 17 gün sonra 120 gram kaybedilmiş görünüyor.

Normalde bebekler doğumdan sonraki ilk günlerde biraz kilo kaybederler, fakat bu kaybın ardından kilo almaya başlarlar.

Günde 8 defa bes değiştiriyorsunuz, bu sıklıkta emzirme veya besleme yaygın bir durumdur.

Şu önerilerde bulunabilirim:

1. Doktor ile görüşün: Bebeğinizin kilosundaki değişimi ve sağlık durumunu en iyi değerlendirebilecek kişi doktorunuzdur. Bir uzmandan görüş almanız önemlidir.

2. Beslenme sıklığı ve süresi: Günde 8 defa beslenmeyi sürdürün; ancak her beslenmenin etkili ve uzun süreli olduğundan emin olun.

3. Anne sütü: Eğer emziriyorsanız, anne sütünüzün yeterli ve besleyici olduğundan emin olun. Beslenirken doğru pozisyonu koruyun.

4. Bebeğinizi izleyin: Bebeğinizin bez sayısı, genel durumu ve uykusu gibi faktörleri izleyin. Bu, bebeğinizin sağlıklı kilo alıp almadığını değerlendirmek için önemli göstergelerdir.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebek Kilo
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

13 Nisan 2026 07:52

Emine Karslı Çağlar

2 hafta içinde doğum kilosuna geri dönmesi gerekiyor deniyor. Dönmeyince sorun mu oluyor onu anlayamadım.

Sorun olduğu için söylemedim doktorların beklentisi genelde o yönde ortalama bir değer, her bebeğin gelişim çizgisi farklı tabi ki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir