Kilo Alımında Yavaşlık

135 görüntüleme
H

Havva

27 Nisan 2026 18:48
Merhaba, kızım 6 aylık/26 haftalık. 5. Ayda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi ve 1 ay boyunca yalnız 100 gr almış. Dk 2960 boy 50

Şu an 6080 boy 62 cm.

Yalnızca anne sütü alıyor, ön sütü sağıp son sütü emziriyorum. Ne yapmalıyım kilo alması için? Gelişimi çok güzel, dönme gülme, konuşma tepki verme vs. Ek gıdaya başlamıştım ama emzirme danışmanı önerisiyle ara verdim. Doğru mu olmuş?

Çok teşekkür ederim
C

Ceylan K. B.

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:08
Beşinci-6. ayda doğum kilosunun iki katına ulaştıysa sağlıklı ve yeterli deniyor. Her bebek aynı hızda ilerlemiyor amaaylık takiplerdeki ilerleme önemli. Bnm kzıım da yavaş alıyor kilo ve aynen altı aylık. Ama yapısına göre normal bnce uzun ince yapılı. Doktorumuza kontrolümüz var on gün sonra , buay yeterli alamadıysa erken dönem kansızlıktan da şüphelenebiliriz dedi bakalım ne olcak. Bn de katı gıdaya başlattım ama bilemedim zaten tadım süreci nekadar bozabilirki emmesini. Üstüne zaten emziriyorum bn mesela. (Doymasını beklemediğim için tadım sürecinde) memeleri tam boşaltamıyo olabilir diye demişlerdir muhtemeln. Dikkati çevresel uyaranlara çok kayıyorsa bnm kız gib evet performanslı emmez. Emme aralıklarını açma da işe yarayabiliyor o açıdan.
H

Havva

27 Nisan 2026 19:09
Sanırım aynı durumdayız. Çok dikkati dağınık ve aşırı hareketli bir bebek. Kan sonuçları temiz çıktı..

derin

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:52
Havva hanım benim kızım da tam olarak aynı doğum kilosuyla doğdu 49 santim ama şu an yedi aylık olacak 62 santim yani boyu hakkında size doktorlar hiçbir şey söyledi mi şu an alt sınırda boyu ben de onun için tedirgin oluyorum
H

Havva

28 Nisan 2026 11:52
🦋derin
Havva hanım benim kızım da tam olarak aynı doğum kilosuyla doğdu 49 santim ama şu an yedi aylık olacak 62 santim yani boyu hakkında size doktorlar hiçbir şey söyledi mi şu an alt sınırda boyu ben de onun için tedirgin oluyorum
Derin hanım bebeğim için doktor alt sınırdan gelişiyor Herhangi bir sıkıntı yok dedi ancak 5 ve 6 ay arasında hiç kilo almamış

derin

Premium Üye
28 Nisan 2026 11:54
Havva
Derin hanım bebeğim için doktor alt sınırdan gelişiyor Herhangi bir sıkıntı yok dedi ancak 5 ve 6 ay arasında hiç kilo almamış
Kilo alımı bu ay da olabiliyor ya bizim de şu an aynı durum iki aydır hemen hemen iştahı hiç yok geceleri veriyorum gündüzleri hiç yemek istemiyor resmen ama işte bizde de biraz boy var yani ben de ona takılıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir