Kilo Alımı Yavaş

167 görüntüleme
G

Gamze D. ..

6 Mayıs 2026 11:19
Bebeğim 40 haftalık 3720gr doğdu kız çocuğu. Hastane çıkışı 3500gr. Şu an 11 aylık 8500gr. Fakat son 3 aydır aylık 100 q50 gr alıyor. Kilo alması için hiçbir öneride bulunmuyor doktor. Ne yapmalıyım
G

Gizem

Premium Üye
6 Mayıs 2026 11:39
Merhabalar hacmi küçük ancak kalorisi yüksek besinleri beslenmesine dahil edebilirsiniz.

Ceviz, badem unu, ruşeym, üzüm ve dut özü deneyebilirsiniz.

Ben hergün en az bir çeşit baklagili emilimini artırmak için tahıl ve limon suyu damlatarak veriyorum. Bu şekilde 6-9 arası 2 kilonun üzerinde aldık. Tabii her bebeğin gelişimi farklıdır.

Haftada 3-4 gün tam yumurta ve kıyma da mutlaka veriyorum. Süt alerjimiz olduğu için biz tüketemiyoruz ancak siz beslenmesine kefir de ekleyebilirsiniz.
S

Sinem K.

6 Mayıs 2026 11:40
Merhaba Gamze Hanım, öncelikle hiç strese girmeyin. Maşallah bebeğiniz çok da zayıf değil. Her bebek farklıdır. Boy kilo oranı önemli, yapısı gereği de böyle olabilir. Son dönemde iştahı az olabilir. Size tavsiyem farklı doktorlara kontrole gidin bir çok görüş etkili olur. Çiş kaka bez sayılarını not edin. Doktorlar gerekli tahlilleri yapar, beslenme listesi verir elbet.. Tavsiyemdir bebeğinize kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, pekmez yedirin bol bol. Protein ağırlıklı beslenmesi yardımcı olacaktır.. Endişe etmeyin, strese de girmeyin hiç ❤️ Bebişinize ve size sağlıklı günler dilerim ✨
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir