Kilo Alımı ve Süt Azalması

309 görüntüleme
F

Fatma B. S.

19 Haziran 2025 10:07
herkese merhabalar bebeğimin doğum kilosu 2715 ,şuan bebeğim 3 ay 1 haftalık geçen hafta ki kontrolde 4600 geldi 1 aylık kilo alımı 475 gramdı.az kilo almasını kusmlara bağlamıştık ama sütümü sağınca sütümün yetersiz olduğunu farkettim 2 göğüsten sadece 50 cc süt geldi 1 haftadır süt arttırmaya çalışıyorum. denemediğim yöntem kalmadı 6 gün power pumping yaptım ve bu süreçte sürekli sağarak ve stoktaki sütlerden biberonla verdim.günde 4 litre su,rezene+kimyon çayı,lohusa yağı,hoşaf,promalt,bilinen bir markanın malt hapını kullandım ama hala sütümü arttıramadım şuan iki göğüsten 60-80 cc süt geliyor fiziken ve psikolojik olarak çok yoruldum sanırım sütüm artmayacak deyip pes mi etmeliyim
N

Nur E.

19 Haziran 2025 10:15
Benim durumum da buna yakın insallah deva olacak birileri yorum yapar
Ü

Ümran A.

19 Haziran 2025 10:18
Öncelikle pes etme bence tüm çaban, çabamız evladımız için inşallah yararını görürsün yaptıklarının. Streste süte etki eden bir faktör, stres yapmamaya çalış.
Ek olarak ben de sezeryanla doğum yapmıştım ilk günler sütüm yetersizdi BESTLAC diye bir damla kullandım onu da deneyebilirsin. Kuru dut ve karışık cerezde süt artırıcı etkiye sahip
Kolay gelsin
F

Fatma B. S.

19 Haziran 2025 10:21
desteğiniz için teşekkür ederim kuru dutu hoşaf içinde kullanıyorum bestlakı yazmayı unutmuşum onu da kullanıyorum anlayacağınız her yöntemi deniyorum şuan ama yine de olmuyor bir de dün pompayı değiştirmek için yeni pompa sipariş ettim umarım o işe yarar
A

Ayşe E.

19 Haziran 2025 10:28
Bende en çok etki eden bira mayası takviyesi oldu. Süt arttırmada psikolojik durumunuz çok önemlidir, bunu kaygı haline getirdikçe daha da azalır. Ayrıca bebek sağımda çıkan sütün 10 katına kadar fazlasını memeden çekebilecek güce sahiptir. Sıcaklardan dolayı su tüketiminizi de arttırmalısınız, iyi günler :)
Münevver K.

Münevver K.

19 Haziran 2025 10:28
Bir de çok araştırmalarım oldu azaldığı için gece beslemesinin Prolaktini hormonu seviyesinin fazla olduğunu öğrendim özellikle gece iki ila beş arası
F

Fatma S. ..

19 Haziran 2025 10:40
Hiçbir makine bebek kadar güçlü çekemez sık sık emzir. Ama olmuyorsa da üzme kendini. İlk çocuğum hiç tutmadı birkaç ay sağım yaparak ilerledik ama dediğim gibi o emmediği için azaldı ve sonra tamamen mama ya döndük. Hiçbirşey anne sütünün yerini tutmaz tabiiki ama mama larda zehir değil yani napalım bu kadar yüklenme kendine. Git kendine bir kahve yap kafanı boşalt 😊
F

Fatma B. S.

19 Haziran 2025 10:56
başlarda benim bebeğimde tutmuyordu silikon uçlarla devam ettik mücadele ettik ve başardık silikonu bıraktık sütüm çok iyiydi gün içerisinde sürekli göğüs pedi değiştiriyordum mamaya kesinlike karşı değilim ama o kadar mücadele sonrası şuan bu şekilde olması gerçekten üzüyor o yüzden elimden geldiğince pes etmemeye çalışıyorum hepinize desteği için kalpten teşekkür ediyorum
B

Betül D.

19 Haziran 2025 11:17
merhaba benim bebeğimin de 3. aydan sonra kilo alımı azalmıştı ve süt artırmak için diyetisyene başladım. diyetisyenim ıspanaklı bi smoothie tarifi yazmıştı o smoothieyi içtiğimde göğüslerim hep şişiyor. tabi her gün 4 lt su içiyorum ve bebek ağlamadan emziriyorum saate bakmaksızın. ıspanaklı smoothie belki faydası olur birilerine;
1 su bardağı ıspanak
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
2 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı badem sütü (ben süt alerjimiz vs olmadığı için normal süt kullandım)
1 orta boy muz (ben bazen 2 hurma kullandım)

bi deneyin derim ben çok faydasını gördüm. inşallah bebişiniz çoook güzel gelişir, alması gereken kiloyu alır. tüm bebişler sağlıklı musmutlu olsunlar 💕
F

Fatma B. S.

19 Haziran 2025 12:01
verdiğiniz tarif için çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim 🥰
İ

İlayda N. ..

19 Haziran 2025 12:09
Canım bebeğin kilosu biraz geride ama üzülme her bebek aynı olacak diye bir şey yok vücuttan vücuda değişen birsey de olabiliyor ne kullanırsan kullan artmaz vücutsal o benim de öyle
S

Sümeyra S.

21 Haziran 2025 19:10
Bey organik anne diye bir içerik var ben onunla deli gibi emziriyorum şu an içeriği doğal ve bitkisel hiç sütüm yoktu 1 günde süt indi
R

Rabia Ö. B.

21 Haziran 2025 21:20
Sağım yaparken meme ucunuza uygun flanş seçmeye özen gösterin bazen büyük ölçü flanşta süt olmasına rağmen çıkmayabiliyor. Pes etmeyin düzenli sağım yapın inşallah artacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir