Kilo Alımı ve Mama Bırakma
224 görüntüleme
C
Cemre T.
2 Nisan 2026 22:38
Bebeğim (kız) 37+2’de 2370 gram sezaryen ile doğdu. Doğduğu akşamdan itibaren 1 hafta yoğun bakımda kaldı. İlk 1-2 günden sonra sağdığım süt günlük öğününü karşılıyordu. Taburcu ederken mutlaka emzirdikten sonra mama takviyesi yapın, bebek küçük dediler. Ben çabalasam da çişli bezi az, sarılığı arttı derken mama verdik. Meme reddi vs. derken mamadan kurtulamadık ama hep emzirmeyi öncelikli tutup mamayı minimumda vermeye çalıştık, süreçte emzirme danışmanıyla ilerlemeye çalıştık.
[1.ayda](1.ayda) 3200, [2.ayda](2.ayda) 3800 gram, 3. ayda 4100 gram, [4.ayda](4.ayda) 4740 gram oldu. Emzirme danışmanı aldığı kilonun çoğunu anne sütünden alıyor, kademeli olarak azaltıp kesebilirsiniz dedi. Ben de 15 gün önce mamayı bıraktım. Ki önceden ağlayan bebeğim emdikten sonra huzurlu, hareketli/canlı görünüyor.
Ancak bu 18 günde ~250 gram almış görünüyor.
Kafam çok karışık çünkü bazı hekimler hâlâ aylık 500-600 gram artış isterken Osman hoca bebeğe göre değişir aylık 200 de alabilir, 1 kg da diyor.
Yanlış yapıyor olabilir miyim?
[1.ayda](1.ayda) 3200, [2.ayda](2.ayda) 3800 gram, 3. ayda 4100 gram, [4.ayda](4.ayda) 4740 gram oldu. Emzirme danışmanı aldığı kilonun çoğunu anne sütünden alıyor, kademeli olarak azaltıp kesebilirsiniz dedi. Ben de 15 gün önce mamayı bıraktım. Ki önceden ağlayan bebeğim emdikten sonra huzurlu, hareketli/canlı görünüyor.
Ancak bu 18 günde ~250 gram almış görünüyor.
Kafam çok karışık çünkü bazı hekimler hâlâ aylık 500-600 gram artış isterken Osman hoca bebeğe göre değişir aylık 200 de alabilir, 1 kg da diyor.
Yanlış yapıyor olabilir miyim?
F
Figen K.
3 Nisan 2026 02:55
Ben de aynı şekilde ilerliyorum aynı yollardan geçmişiz bizde de sarılık oldu🌸 benim sütüm biraz geç geldi ve geç arttı . ben de şuan mamayı bırakmak istiyorum ancak sütüm yetersiz mi acaba korkusunu yaşıyorum.
Ş
Şeyma Ş.
7 Mayıs 2026 00:31
Bende aynı şekilde yoğun bakım sürecinden geçtim. Biberon alıştığı için meme reddi kismii de olsa yaşadım. Bu sebeole 1 aydır eds ile beslenmesini sağlıyorum ve sütüm de artış oldu. Devlet hastanesinin emzirme danışmanlığından takipli ilerliyoruz. Bana söyledikleri şey mamayı bir anda bırakmıyoruz. Azalta azalta bırakıyoruz ki bebekte şok etkisi bırakmasını önlemek istedikleri içindi. Şimdi bu sürece girdik. Gün içinde 7 ise 5 e düşürmeye çalışacağım. Yavaş yavaş kademeli düşürerek memeye tamamen geçmek niyetimiz.
T
Tuğba E. B.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 16:04
Ben de aynı şekilde ilerliyorum aynı yollardan geçmişiz bizde de sarılık oldu🌸 benim sütüm biraz geç geldi ve geç arttı . ben de şuan mamayı bırakmak istiyorum ancak sütüm yetersiz mi acaba korkusunu yaşıyorum.
F
Figen K.
26 Mayıs 2026 22:04
Bende aynı yollardayım.. 2 ay önce yazmıssınız, şimdi durumlar nasıl acaba?
Bu arada anne sütü + günlük maximum 150 ml mama ile bebeğim her ay 1 kg den biraz fazla aldı şuan tam 3 aylık 5900 gr oldu şükür 🌸 mamayı bırakmak gibi bir niyetim yok şuan bence mamaya öcü gözüyle bakmamalıyız bebeğin eğer ihtiyacı varsa mama vermekten çekinmemeliyiz 🙏
Yükleniyor...