Kilo alımı ve kistik fibrozis
109 görüntüleme
N
Nur K. D.
3 Haziran 2025 22:00
Bebeğim 80 günlük doğum kilosu 3670 boyu 50 cm. Bugün bakıldı kilosu 5400 boyu 60 cm. Kistik fibrozis öykümüz var sürekli hırıltı ve burun tıkanması yaşıyoruz. Kilo alımı gelişimi iyi mi sizce ve kistik fibrozis için ne yapılabilir.
R
Rukiye A. ..
3 Haziran 2025 22:11
Benim bebeğim de sürekli burnu tıkalı hırıltılı. Ama ciğerler de bşr şey yok acaba bu hastalık mıdır
A
Aslıhan T.
3 Haziran 2025 22:47
Benim bebeğimde sürekli hırıltılı Dr. Bademcik boyutu iri demişti. İleriye dönük geniz eti tablosuyla karşılaşabiliriz demişti. Sürekli hırıltılı için gidiyorduk. Burnu sürekli tıkanıyordu. Dediğiniz gibi akciğerlerde bir doluluk yok fakat sürekli bi hırıltılı söz konusuydu. Toz, parfüm, deterjan, evcil hayvan vs gibi etkenlere dikkat edip izleyelim dedi ve polen döneminde alerjil bir damla verdi. Sonrasında bayagı bi azalma oldu. Şu an yoğun tuzlu bi sprey verdi burnu tıkandıgında kullanıyorum ara ara gün içinde 4 5 kez de kullanılabilir. Şu an için bu durumu güzel yönettiğimizi düşünüyorum doktorumuzla beraber. Umarım siz de sağlıkla sıhhatle bu durumu aşarsınız. 😇
S
Selbi Ç.
4 Haziran 2025 01:46
Benim bebegim 50 günlük iken enfeksiyon kapmış ciğerlerine inmişti hiriltisi nefes darlığı ve öksürüğü vardi şuan 4 aylik ara ara hiriltisi ve burun tıkanıklığı oluyo serum suyu ile ilk burnunu temizleyip aspiratörü ile de temizliyorum sonra da buhar tutuyorum 10 dk kadar rahatlatıyo ilaç başlamak yerine sık sık burun temizliği ile buhar tutmayı deneyebilirsiniz
Z
Zeynep G. A.
4 Temmuz 2025 22:27
Benim bebeğim de kistik fibrozis. Çok şükür biz de hırlıltı ve burun tıkanıklığı yok. Ancak benim bebeğim 3 günlükken mekonyum ileusu ameliyatı oldu bir ay yenidoğan yoğun bakımda kaldı. Dk 2735 ti. Yenidoğan yoğun bakımdan çıktığında 2560 a düşmüştü. Kreon adlı ilacı kullanıyoruz belki sizde kullanıyorsunuzdur. Bebeğim 9 aylık ve şuan 65 cm ve 6500 kg. Yani sizin bebeğiniz benimkine oranla çok daha iyi durumda. Size tavsiyem kakasına çok dikkat edin. Bol bir kakası var mı ve bu kakanın görünümünde yağlı bir görüntü var mı. Ben ilk zamanlar anlayamadım kreonun dozu az geldi ve kilo alımını etkiledi. Şuan dozaj iyi olduğu için kg alımı daha iyi gidiyor. Evet küçük ama en azından doğru dozajdayız. Ayrıca bebeğim çok üzün süre sadcee anne sütğ aldı ve bi yerde yetersiz kaldı mama takviye ettik ama bi süre sonra içmedi. 6.aydan sonra ek gıda almadı. Şuan yeni yeni bunlara alıştı. Çocuğunuzu iyi gözlemleyin. Onun en iyi doktoru sizsiniz. Başka çocuklarla kıyas yapmayın. Onun kendi içindeki kg alımı zaten takip ediliyodur. Özellikle kakasına dikkat edin. Ve bizde sodyum kaybı çok oldu eğer oral tuz kullanıyorsanız bu yaz döneminde çok dikkat edin. Bebekte sodyum düşüklüğü direkt iştahsızlıkda yapıyor.