Kilo Alımı Düştü

415 görüntüleme
S

Serap

22 Haziran 2026 18:19
Merhaba bebeğim yeni 4 aylık oldu bir ay öncesine kadar kilo alımı iyiydi ancak geçen ay 400 gr kadar almış. Bebeğim emmek istemiyor gün içerisinde etrafı izliyor dikkati dağılıyor sürekli uykulu ya da çok acıktığında anca alıyor. Son bir aydır kakası sürekli mukuslu oluyor ve yoğun gaz durumu da var. Biz ekstra süt sağıp şırınga ile de veriyoruz kilosu artsın diye ama hiçbir etkisi yok sütüm mü yaramıyor yoksa alerji gibi bir durumdan ötürü kilo sorunu olabilir mi benzer durum yaşayan var mı
G

Gül K. ..

22 Haziran 2026 18:24
Bizim de 4. Ayda sadece 100 Gr almisri şuan 8 aylık ayda 350 g alıyor 4. Aydan sonra düşüyormus hareketlilik başladığı için falan bizde alerji durumu yok ama durum böyle doymadıni düşündüğüm için ek gıda + emzirme+ günde 2 kez mama veriyorum ona rağmen kilo alımı bu şekilde bebek kendi persentilini koruduğu ve aniden düşmediği sürece doktor normal olduğunu söylüyor
S

Serap

22 Haziran 2026 18:58
Gül Karakuş
Bizim de 4. Ayda sadece 100 Gr almisri şuan 8 aylık ayda 350 g alıyor 4. Aydan sonra düşüyormus hareketlilik başladığı için falan bizde alerji durumu yok ama durum böyle doymadıni düşündüğüm için ek gıda + emzirme+ günde 2 kez mama veriyorum ona rağmen kilo alımı bu şekilde bebek kendi persentilini koruduğu ve aniden düşmediği sürece doktor normal olduğunu söylüyor
Şuan kaç kilo bebeğiniz sağlık ocağında bugün kilo alımının düşük olduğunu söyledi çok üzüldüm emzirme üzerine bir de sağıp vermeye çalışıyorum ama pek almak istemiyor bebeğim sütten dolayı mı diye korkuyorum artık
G

Gül K. ..

22 Haziran 2026 19:07
Serap
Şuan kaç kilo bebeğiniz sağlık ocağında bugün kilo alımının düşük olduğunu söyledi çok üzüldüm emzirme üzerine bir de sağıp vermeye çalışıyorum ama pek almak istemiyor bebeğim sütten dolayı mı diye korkuyorum artık
Dk 3500

8 aylık şuan 7500 kg sağlık ocağı bana da başta az dedi 15 dk emzir dedi ama ne mümkün 15 dk emzirmek 5 dk emzirsem seviniyorum hastaneye götürdüm doktorda persentilini şuan 25-50 olduğunu örneğin birden 10 a düşmesi durumunda problem olacağını genel persentilinin iyi olduğunu korkulacak bir durum olmadığını söyledi 4. Aydan sonra aylık en az alması gereken kilo 500 Gr mis bebeğin hareketliliği idrar sayısı neşesi keyfi yerindeyse uykulu uyuşukluk halı yoksa yeteri sıvı alımı varsa problem olmiycagini söyledi mukuslu kaka da her kaka da veya içerisinde kan bulunuyorsa doktora başvurmak gerekiyormus alerjik durum açısından benim bebeğimde kakasindada mukus oluyor ama 3 kakadan 1 inde mesela
S

Serap

22 Haziran 2026 19:13
Gül Karakuş
Dk 3500

8 aylık şuan 7500 kg sağlık ocağı bana da başta az dedi 15 dk emzir dedi ama ne mümkün 15 dk emzirmek 5 dk emzirsem seviniyorum hastaneye götürdüm doktorda persentilini şuan 25-50 olduğunu örneğin birden 10 a düşmesi durumunda problem olacağını genel persentilinin iyi olduğunu korkulacak bir durum olmadığını söyledi 4. Aydan sonra aylık en az alması gereken kilo 500 Gr mis bebeğin hareketliliği idrar sayısı neşesi keyfi yerindeyse uykulu uyuşukluk halı yoksa yeteri sıvı alımı varsa problem olmiycagini söyledi mukuslu kaka da her kaka da veya içerisinde kan bulunuyorsa doktora başvurmak gerekiyormus alerjik durum açısından benim bebeğimde kakasindada mukus oluyor ama 3 kakadan 1 inde mesela
Anladım bizimkinde bir aydır var bazen yoğun mukus bazen az bugün de cıvıktı mesela sağıp da veriyoruz üstüne süt kaynaklı bir durum mu diye araştırıyorum üzülüyorum
E

Elif A.

22 Haziran 2026 19:20
Süt alerjisi olabilir mukuslu kaka gaz birde emmek istememesi bizde bunlar vardı sonucunda meme reddi oldu sütümü alerjisi çıktı şimdi sağımla besliyorum bebek tamamen bırakmadan harekete geçin bence
S

Serap

22 Haziran 2026 19:45
Elif Aydın
Süt alerjisi olabilir mukuslu kaka gaz birde emmek istememesi bizde bunlar vardı sonucunda meme reddi oldu sütümü alerjisi çıktı şimdi sağımla besliyorum bebek tamamen bırakmadan harekete geçin bence
Haklısınız benim bebeğim de meme istemiyor sadece uykusu geldiğinde ve aşırı acıktığında alıyor ama kilo alımı düşük yaramıyor demek ki süt
E

Elif A.

22 Haziran 2026 19:49
Serap
Haklısınız benim bebeğim de meme istemiyor sadece uykusu geldiğinde ve aşırı acıktığında alıyor ama kilo alımı düşük yaramıyor demek ki süt
Süt yaramıyor diye bir şey olmaz belki alerjisi vardır banada sütün yaramıyor dediler alerjisi çıktı ben de o kadar üzüldüm sütüm yaramıyor diye mesele başkaymış şimdi yine benim sütümü içiyor ama kılo alıyor
S

Serap

22 Haziran 2026 19:53
Elif Aydın
Süt yaramıyor diye bir şey olmaz belki alerjisi vardır banada sütün yaramıyor dediler alerjisi çıktı ben de o kadar üzüldüm sütüm yaramıyor diye mesele başkaymış şimdi yine benim sütümü içiyor ama kılo alıyor
Gastroentolojiye sıra aldık oraya yönlendirdi çocuk doktoru sağımla sütünüzü koruyabiliyor musunuz miktarı azalmadı değil mi bir de şuan süt için diyet yapıyor musunuz
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
22 Haziran 2026 20:05
Serap
Gastroentolojiye sıra aldık oraya yönlendirdi çocuk doktoru sağımla sütünüzü koruyabiliyor musunuz miktarı azalmadı değil mi bir de şuan süt için diyet yapıyor musunuz
4. Ay atağıda olabilir, özellikle meme reddi dikkat dağılması büyüme ve gelişimi normal bebeklerde çevreye ilginin artmasıda engelliyor geçici bir durum 4. Ay atağını bir araştırın dilerseniz. Bu arada iyi düşünün iyi olsun 🙏🏻
Sema G.

Sema G.

22 Haziran 2026 20:34
Benim bebeğimde aynı durumda 3. Ayda sadece 500 gr almıştı cok üzülmüştüm ama doktorum normal dedi herşey yolunfa dedi. 3. Ayda emmek istemiyordu resmen ağlıyordu bende zorlamıyordm ama kilo alımının yavaşladığını biliyorfm ki öylede cıktı sonra süt kalitesini arttıraym dedm araştırmalarm sonucu kendimce yaptm bişeyler emmeyi uykuluyken yaptm her uykuya dalışında emzirdm ama çokta bi faydasını görmedm 4. Ay kontrolünde 600 gr almıştı cok bi etkisini görmedm açıkcası arada ki fark 100 gr dı. Ama zaten kilo alımları düşüyormuş bu ayda bundan sonra daha da düşecek. 😏
S

Serap

22 Haziran 2026 21:02
Sema Gözacan
Benim bebeğimde aynı durumda 3. Ayda sadece 500 gr almıştı cok üzülmüştüm ama doktorum normal dedi herşey yolunfa dedi. 3. Ayda emmek istemiyordu resmen ağlıyordu bende zorlamıyordm ama kilo alımının yavaşladığını biliyorfm ki öylede cıktı sonra süt kalitesini arttıraym dedm araştırmalarm sonucu kendimce yaptm bişeyler emmeyi uykuluyken yaptm her uykuya dalışında emzirdm ama çokta bi faydasını görmedm 4. Ay kontrolünde 600 gr almıştı cok bi etkisini görmedm açıkcası arada ki fark 100 gr dı. Ama zaten kilo alımları düşüyormuş bu ayda bundan sonra daha da düşecek. 😏
Ben de dikkat ediyorum ama anlayamadım durumu bir de düşük denince
Sema G.

Sema G.

22 Haziran 2026 21:05
Serap
Ben de dikkat ediyorum ama anlayamadım durumu bir de düşük denince
Bebeğiniz kilosu şuan kaç ve kaç aylık. Her doktorun dediği bir değil çok takılmayın.
S

Serap

22 Haziran 2026 21:19
Sema Gözacan
Bebeğiniz kilosu şuan kaç ve kaç aylık. Her doktorun dediği bir değil çok takılmayın.
Tam 4 aylık 5750 gr
E

Elif A.

22 Haziran 2026 21:20
Serap
Diyet yapıyorum hiçbir süt ürünü tüketmiyorum şuanlık sağımla süt korunuyor merak etmeyin mecbur kalmayın inşallah siz ama kalırsanız bu şekilde sütünüzü alabilir bebeğiniz gastronomi gidene kadar kendiniz kesin bir süt ürünlerini bizim doktorumuz diyet birde probiyotık vermişti
E

Elif A.

22 Haziran 2026 21:22
Serap
Birde bazen testlerde alerji çıkmıyor en önemli şey sizin gözleminiz bebek huzurlu kakası nasıl kılo alıyor mu bunlar testlerden daha kıymetli
S

Serap

22 Haziran 2026 21:28
Elif Aydın
Birde bazen testlerde alerji çıkmıyor en önemli şey sizin gözleminiz bebek huzurlu kakası nasıl kılo alıyor mu bunlar testlerden daha kıymetli
Haklısınız genel durumu iyiydi ruh hali ama aşırı gaz birikiyor ve rahatsız oluyor kakası da bazen çok yoğun mukuslu bazen az ama mukus hep var bugün başladım kestim süt ürünlerini bebeğiniz şuan kaç aylık ne zamana kadar devam edeceksiniz diyete rabbim kolaylık versin
S

Serap

1 Temmuz 2026 16:50
Elif Aydın
Diyet yapıyorum hiçbir süt ürünü tüketmiyorum şuanlık sağımla süt korunuyor merak etmeyin mecbur kalmayın inşallah siz ama kalırsanız bu şekilde sütünüzü alabilir bebeğiniz gastronomi gidene kadar kendiniz kesin bir süt ürünlerini bizim doktorumuz diyet birde probiyotık vermişti
Merhaba mukus görüntüsü diyet sonrası ne kadar sürede azaldı sizin ben cumadan beri diyetteyim ama herhangi bir azalma yok ve bebeğimin makat bölgesinin etrafı kızarık
S

Serap

1 Temmuz 2026 16:52
Sema Gözacan
Ben de dedğiniz gibi gece iki saatte bir emzirmeye çalışıyorum gün içinde emzirme artı sağım yapıyorum ama yok kilo alımı düştü ve her emme sonrası neredeyse kaka yapıyor kızım ve mukus gitmedi
H

Hilal ..

1 Temmuz 2026 18:53
Serap
Merhaba mukus görüntüsü diyet sonrası ne kadar sürede azaldı sizin ben cumadan beri diyetteyim ama herhangi bir azalma yok ve bebeğimin makat bölgesinin etrafı kızarık
merhaba benim bebeğimin şiddetli kusmaları vardı o yüzden alerji düşünüp diyete almıştı doktorumuz. çok sıkı diyet yaptım bütün paketli gıdaların içeriğini okuyordum ve çok fazla şeyde süt ürünü var sadece vegan besinler yiyebilmiştim. yaklaşık 1 ay yaptım diyetten bir fayda görmedik görmediğimiz gibi sütümün kalitesi de düştü kilo alımı azaldı. yani gerçekten alerji olma olasılığı çok düşük oluyor genelde. atak olabilir yaşadığınız, benim bebeğim de yeni 4 aylık oldu sürekli meme krizimiz var
E

Elif A.

1 Temmuz 2026 19:38
Serap
İlk iki haftada düzelme görürsünüz 1 ayda anca iyileşiyormuş bağırsaklar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir