Kilo Alımı Azaldı
113 görüntüleme
S
SelinLcn
15 Aralık 2025 08:55
Bebeğim 3 aylık oldu her ay 1 kilo alarak ilerliyorduk. Bu ay sadece 600 gram aldı. Sadece anne sütü ile besleniyor 2-3 saatte bir. Sütüm yetmiyor olabilir mi?
G
Gamze P.
15 Aralık 2025 09:39
Belli bi aydan sonra kilo almaları yavaşlaması çok normal artık 200 300 gr alarak ilerleme olcak

Deniz T.
15 Aralık 2025 10:40
Benim bebegim de bugun aylik ve kontrol de kilo alimi az dendi ama boy ve baş cevresi normal hayirlisi olsun
S
SelinLcn
15 Aralık 2025 10:48
Kilo yavaşlaması 5. aydan sonra oluyor diye biliyordum o yüzden endişelendim süt arttırma teknikleri etkili olur mu acaba lohusa yağı anne çayı vs.?

Aslıhan
15 Aralık 2025 11:10
Biz anneler sanırım biraz da çevre baskısı yüzünden kilo alımını çok takıyoruz kafaya. Zaten ilk üç ay birer kilo alır 3 aydan sonra bu kilo alımı 600-500 olur ve yavaş yavaş azalır. Bebek hareketlendikçe emdiği sütü enerjiye çevirecek dolayısıyla kilo alımının yavaşlaması çok normal. Bence sütünüz gayet yetiyor hiç böyle şeyleri takıp da sütünüze stres karıştırmayın :) Bahsettiğiniz yağların, çayların da hiç bir faydası olduğunu düşünmüyorum çevremde kullanıp da sütüm arttı diyeni hiç duymadım boşuna öyle şeylere para vermeyin.