Kilo Alımı
63 görüntüleme
M
Mihriban O.
Premium Üye
16 Temmuz 2026 14:10
Merhaba bebeğim 24 nisanda tam 9 aylıkken 2600 46 cm doğdu. Fetal DNa detaylı ultrason hepsini yaptırdım ve her şeyin normal ve güzel ilerlediğini söyledi doktorlar aynı şekilde ultrasonlarda da haftasıyla uyumlu bir bebek olduğu da söylendi. 5 günlükken 2440’a düştü ve doğum kilosuna 15 günde geri döndü fakat 15 günden sonra 1 hafta hiç kilo almamıştı daha sonra doktor mama takviye etmemi söyledi ve 30cc olarak veriyordum 10 gün sonra tarttığımızda 2860 a çıkmıştı kilosu mamaya aynı şekilde anne sütü ile devam ettim fakat bu sefer 1 haftasında sadece 60 gram almıştı. Toplam da 3 hafta mama içtikten sonra artık içmek istememeye ve ağlamaya başladı memeyi unutmasın diye süt kaşığı ile veriyordum. Bu yüzden bıraktım mamayı kilonaldı bebeğim fakat günde 20 gram alıyordu ve 2 aylık 7 günlükken tarttık 3550 çıktı bana tekrar hemşire mamaya zorlamamı söyledi kilo almış fakat 25 ile 30 gram almasını isteriz günlük dedi. Bu sefer mamayı tekrar denediğimde yine aynı şekilde tepki verdi. Tabi bu arada farklı mamalar denedim ve emzirdikten sonra veriyorum mamayı. Ayriyeten 40 gün boyunca meme ucu çatlağı ve Mastit de geçirdiğim için başlarda düzgün emziremediğimi , sürekli memede uyuya kaldığı için ve bundan dolayı başlarda yavaş kilo aldığını düşünüyorum. Daha sonra tam 2,5 aylıkken tekrar tartıldık ve bubsefer kilosu 3800 çıktı tabi bu 3550 ile 3800 arasında ki 6 günde emzirdikten sonra sağım yapıp ekstra onu da veriyordum evet günde 25 gram almış oldu ama bu sefer kusuyordu ayrıca boyu da 60 cm baş çevresi 38 cm. Ben kiloya değil boyuna gittiğini düşünüyorum. Bebeğimin keyfi çok yerinde göz teması kuruyor gülücükler saçıyor elleri ayakları hiç durmuyor sürekli hareket halinde çişli bez sayısı çok güzel. Büyük idrarının rengi altın sarısı ve püre kıvamında. Kilo dışında her şey çok güzel ayına göre ne yapılması ne gelişme göstermesi gerekiyorsa yapıyor. İlk doğduğu günden beri boynunu tutuyor ayriyeten çok güçlü de bir bebek doktor boyunu ölçmek isterken ayağını vermiyordu ve ne kadar kuvvetli bşr bebek demişti.İlk doğduğu zaman çocuk doktoru kontrole geldiğinde ne kadar aktif bir bebek demişti. Bakışları falan çok canlı bunları hep doktorlar söyledi bana ama işte kilo konusunda ile ilgili problem var. Hatta sarılık geçirdi ve sarılı geçirdiğinde değer 18 di ve doktor buna rağmen bu çocuk ne kadar hareketli normalde gözlerini açamaması gerekiyor demişti. Sağmaya devam mı etmeliyim ek olarak yoksa sadece emzirmem yeterli olur mu acaba
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.
Yükleniyor...