Kilo Alımı

312 görüntüleme
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 16:31
Bebeğim 36+3’te 2910gr doğdu iki gün sonra 3 aylık olacak. Uzamış sarılık geçirdi ve ilk ay kusması çok fazlaydı. 1. ay kilosu 3430gr, 2. ay 4380gr, 3. ay 5600gr geldi. Anne sütü alıyor günde 2 defa da doymadığını hissedersem 90cc mama veriyorum. Çevremde çok fazla tombik bebek var bazen minik olduğunu söylüyorlar bunu duyunca da bebeğimin kilo alışı yavaş gibi hissediyorum, ilk aydan zaten çok geri kaldı. Mama desteğini arttırmalı mıyım? Memeye de çok düşkün bir bebek, karnını mama ile doyurmak istemiyorum kafam çok karışık😔
G

Gülcan E.

3 Haziran 2026 17:00
Benimde bebeğimin kilo alımı yavaş emziriyorum ve mama da veriyorum ama 3 ay15 günlüğüz kilosu 5400 nasıl kilo aldıracağım bilmiyorum
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 17:25
Bence kilosu geyet iyi oğlum 38+3 günlükken doğduğu doğum kilosu 3100 gramdi 3. Ay kontrole gittiğimizde kilosu 6.300 dü çocuk doktorumuzun bize dediği doğum kilsonun iki katı bu kiloları 5. 6. Ayda görüyoruz bazen demişti sizinkinin kilosu gayet iyi bence ilk 3 ay ayda ortalama 900 gram alıyorlar sizinkide gayet iyi kilo almış bence doğum kilosunu baz alabilirsiniz aylık yaklaşık 1 kilo almış bence stres yapmayın çocuğunuz ortalama üstünde kilo almış ikinci ve 3. Ayda
Mürüvvet Ö.

Mürüvvet Ö.

3 Haziran 2026 18:20
Kilosu gayet iyi güzel de kilo almış bence takılacak bir durum yok
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 18:23
Gülcan Eser
Benimde bebeğimin kilo alımı yavaş emziriyorum ve mama da veriyorum ama 3 ay15 günlüğüz kilosu 5400 nasıl kilo aldıracağım bilmiyorum
sanırım doğum kilosunun üzerine koyduğumuz daha önemli, bebiş mutluysa doktorumuz da bir şey demiyorsa kafaya takmamak lazım 🥲
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 18:24
Göktenur Bektaş
Bence kilosu geyet iyi oğlum 38+3 günlükken doğduğu doğum kilosu 3100 gramdi 3. Ay kontrole gittiğimizde kilosu 6.300 dü çocuk doktorumuzun bize dediği doğum kilsonun iki katı bu kiloları 5. 6. Ayda görüyoruz bazen demişti sizinkinin kilosu gayet iyi bence ilk 3 ay ayda ortalama 900 gram alıyorlar sizinkide gayet iyi kilo almış bence doğum kilosunu baz alabilirsiniz aylık yaklaşık 1 kilo almış bence stres yapmayın çocuğunuz ortalama üstünde kilo almış ikinci ve 3. Ayda
3. ayda erkek bebekler ortalama 6,4 kg oluyormuş onu da duyunca iyice kafama takmıştım. teşekkür ederim yanıtınız için
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 18:24
Mürüvvet Öztürk
Kilosu gayet iyi güzel de kilo almış bence takılacak bir durum yok
aynı düzende devam edeceğim galiba, çok teşekkür ederim
Mürüvvet Ö.

Mürüvvet Ö.

3 Haziran 2026 18:25
Hilal
aynı düzende devam edeceğim galiba, çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 18:38
Hilal
3. ayda erkek bebekler ortalama 6,4 kg oluyormuş onu da duyunca iyice kafama takmıştım. teşekkür ederim yanıtınız için
İçiniz rahat olsun evet belki ilk ay almamış olsada sonraki aylarda gayet güzel toplamış kendini ortalamadan bahsediyoruz her çocuk bir olmak zorunda değil herkes biseyler söylüyor inanın ki kilolu olsa bu seferde çok kilolu derler sağlığı yerindeyse içiniz rahat olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi
Z

Zek

3 Haziran 2026 20:04
Merhaba bebeğim 3bucuk aylık 10gün önce tartıda 5.980 çıktı şimdi ise 6.050 10gün içinde kilo alımı olmamış anne sütü alıyor sadece acaba bu durumu yaşayan var mı ne yapmalıyım
M

Merve S.

3 Haziran 2026 20:41
Zek
Merhaba bebeğim 3bucuk aylık 10gün önce tartıda 5.980 çıktı şimdi ise 6.050 10gün içinde kilo alımı olmamış anne sütü alıyor sadece acaba bu durumu yaşayan var mı ne yapmalıyım
merhaba bende aynı durumu yaşamıştım farklı iki doktorda ölçtürmüştüm 15 gün arayla sadece 100 gram oynamıştı ödüm kopmuştu ama bebekler ilk 15 gün kilo diğer 15 gün boya verebiliyorlar endişelenmeyin bebeğim 15 haftalık 9 bucuk kilo gece beslemesi yapın ve her uyandıktan bir bucuk saat sonra uyutun aksamda en geç 8 de cünkğ uyuya uyuya büyüyorlar başlarda zorlanabilirsiniz akşam eerken oldugu için ama ben banyosunu yaptırıp müziği açıp yatırıyordum her aksam böylelimle uyku rutini vermiş oldum 🥹
Z

Zek

3 Haziran 2026 22:20
Bu 10günde boyuda aynı. 10dk emiyor sonra uyuyakalıyor arada böyle emiyor duruyor bide her emdikten sonra kakasını yapıyor acaba bunlarda etkiliyormudur
M

Merve S.

4 Haziran 2026 19:51
Zek
Bu 10günde boyuda aynı. 10dk emiyor sonra uyuyakalıyor arada böyle emiyor duruyor bide her emdikten sonra kakasını yapıyor acaba bunlarda etkiliyormudur
kilo alımı iyi bebeğinizin stres yapmayın bazı dönemlerde böyle olabilir benim ebem 100 gram almış 15 gün içinde diyince bana biz ona değil toplam aydaki kiloyu baz alırız dedi sizin 2. ayda kilonuz neydi? ben çok sık emziriyorum uyuyakalsada çekmiyorum dinleniyor cünkü yada mememim kokusu hosuna gidiyor öylece kalıyor ondan da olabilir rahat olun bebişinizin neşesi yerinde huzurluysa sıkıntı yapmayın 🫶🏻🌸
Z

Zek

4 Haziran 2026 20:16
Merve Sarı
kilo alımı iyi bebeğinizin stres yapmayın bazı dönemlerde böyle olabilir benim ebem 100 gram almış 15 gün içinde diyince bana biz ona değil toplam aydaki kiloyu baz alırız dedi sizin 2. ayda kilonuz neydi? ben çok sık emziriyorum uyuyakalsada çekmiyorum dinleniyor cünkü yada mememim kokusu hosuna gidiyor öylece kalıyor ondan da olabilir rahat olun bebişinizin neşesi yerinde huzurluysa sıkıntı yapmayın 🫶🏻🌸
Çok teşekkür ederim 覆
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir