Kilo Alımı
186 görüntüleme
E
Esraa
13 Mart 2026 12:14
Bebeğim 3 ay 6 günlük bugün kontrolde kilosu 5940 gram [geldi.Doktor](geldi.Doktor) kilo alımı az süt ürünleri tüketme dedi mama takviyesi verebilirsin [dedi.Ama](dedi.Ama) sütüm var aslında son iki haftadır bebeğim emmek istemiyor sürekli ben uykulu halini vs yakalayıp anca [emziriyorum.Mama](emziriyorum.Mama) takviyesi yaparsam iyice memeyi bırakır diye [korkuyorum.Takviye](korkuyorum.Takviye) verenler nasıl veriyorsunuz biberon yerine şırınga mi kullansam bilemedim

Fidannur Z.
13 Mart 2026 12:16
Merhaba biberon ile besleyebilirsiniz hangi mama önerildi mama harici de sık sık emziremeye çalışın meme
reddi de olmasın
reddi de olmasın
E
Esraa
13 Mart 2026 12:17
Merhaba biberon ile besleyebilirsiniz hangi mama önerildi
E
Esma T.
13 Mart 2026 12:17
Valla benim çocuğumun reflüsü vardı mecbur mama kullandık biberonla verdim meme reddi oldu şuan 7 buçuk aylık hala sağım yapıp besliyorum sadece geceleri tam anlamadığında beni emiyo oda max 10 dk tabi her çocuk bir değil ama siz yinede kaçık biberonlar var onlarla verin hiç riske atmayın
E
Esraa
13 Mart 2026 12:21
Valla benim çocuğumun reflüsü vardı mecbur mama kullandık biberonla verdim meme reddi oldu şuan 7 buçuk aylık hala sağım yapıp besliyorum sadece geceleri tam anlamadığında beni emiyo oda max 10 dk tabi her çocuk bir değil ama siz yinede kaçık biberonlar var onlarla verin hiç riske atmayın
R
Rabia
13 Mart 2026 12:21
Önce emzirip sonra mama verin.
E
Esma T.
13 Mart 2026 12:22
Aynen zor oluyo beslemesi ama sürekli sağım yapıp beslemekten iyidir öyle düşünün memeden daha zor içilen birşeyle vermeniz lazım şırınga kaşık biberon normal kaşıkla besleyerek ben şuan aklım olsa kesin öyle yapardım

Deniz T.
Premium Üye
13 Mart 2026 13:27
Kilo alımı az derken kac gr almış acaba? Bazen doktorlar direk mama taraftarı olabiliyor maalesef biz her kontrol de aile hekimligi olcumlerin de 400 gr aliyordu cocuk doktorumuz bizim icin 100 gr almasi bile yeterli kilo almiyor diyemeyiz demisti ve mama ya baslamadik anne sutu ile devam ediyoruz bebegim de hem reflu hem alerji var ona ragmen doktorumuz baslamadi. bence baska bir doktor bulmanizi tavsiye ederim. Ama illa mamadan devam edecekseniz de kaşık biberon ile devam edebilirsiniz en az meme reddi yapan yontemdir bildigim kadariyla
E
Esraa
13 Mart 2026 14:03
Kilo alımı az derken kac gr almış acaba? Bazen doktorlar direk mama taraftarı olabiliyor maalesef biz her kontrol de aile hekimligi olcumlerin de 400 gr aliyordu cocuk doktorumuz bizim icin 100 gr almasi bile yeterli kilo almiyor diyemeyiz demisti ve mama ya baslamadik anne sutu ile devam ediyoruz bebegim de hem reflu hem alerji var ona ragmen doktorumuz baslamadi. bence baska bir doktor bulmanizi tavsiye ederim. Ama illa mamadan devam edecekseniz de kaşık biberon ile devam edebilirsiniz en az meme reddi yapan yontemdir bildigim kadariyla
B
Bahar Ç. Y.
13 Mart 2026 14:48
Günlük kilo alımının 20-30 gr arasında olması gerekiyormuş. Etraf dikkatini çekiyorsa geçici bir süreç aslında sonradan tekrar memeye devam ediyorlar. Emzirirken çevredeki eşyaları kaldırıp sabit bir yerde emzirseniz ilgisini daha az çekicek ortamı oluştursanız. Mama vericekseniz de eds yöntemi , emzirme destek sistemi var yine memeye bağlı bir bakın isterseniz. Gri kablo ile başlamıştık bizde ayına uygun olarak az süt geliyor . Sağdığınız sütünüzü de verebilirsiniz.
S
Sümeyra
13 Mart 2026 14:58
Esra hanım loş ve sessiz ortamda emzirmeyi deneyin bizde de olmuştu bu durum. Bir bebeğin 30 gr yakın almış olması günlük olarak tabii normal kabul edilir. Mamalar da bir ay içinde tüketilmeli bu arada önceden aldım dediniz ne zaman aldığınızı da hesaplamayı unutmayın. Bebekler bazen az bazen çok kilo alaniliuır bence bebeğe göre hareket edin yani huzursuz ve ağlıyorsa emzirdikten sonra mama teklif edebilirsiniz ama keyfi yerindeyse doyuyordur bence mamaya gerek yok biz hem mama hem anne sütü ile büyüdük mama zehir demiyorum yanlış anlaşılmasın ama anne sütünü azaltmamak adına söyledim

Deniz T.
Premium Üye
13 Mart 2026 16:06
Ya aslında bende şaşırdım yani kendimce iyiydi [kilosu.Şöyle](kilosu.Şöyle) 2 ay 10 günlükken kontrole gittiğimizde 5500 civarindaydı bugün 3 ay 6 günlük yani tam bir ay dolmadan götürdüm kontrole şehir dışına çıkacağımız [için.Genel](için.Genel) kilosu iyi ayına göre ama kilo alma hızı yavaş [dedi.Aslinda](dedi.Aslinda) bende çok kararsızım mama vermek konusunda bebeğimde huzurlu bir sıkıntısı yok [gelişiminde.Son](gelişiminde.Son) günlerde etraf çok ilgisini çektiği için memede uzun kalmiyo sadece bende farkındayım
Yükleniyor...