Kilo Alımı

208 görüntüleme
G

Gamze B.

4 Aralık 2025 06:38
Merhabalar.kızım 3200 doğdu. Hastanede meme+mama şeklinde iki gün besledik.3000 ile taburcu olduk. Evde mama takviyeli 5 gün sonunda 3040 çıktı. Mamayı kestik onuncu gün 3080 çıktı. Bi kere sağıp vereyim dedik 70 ml içince de kustu. Şimdi 33 günlük 3500 oldu kilosu. Çişi kakası normal sayıda. Emerken de kendi isteğiyle bırakıyor. Ne yapayım mama takviyesine döneyim mi:(
S

Seda

4 Aralık 2025 07:10
İlk bir ayda ne kadarkilo aldığına bakın 1 ayda aldığı kiloyu kilo /günsayısına bölüyordu doktor günde 30 a denk geliyorsa besleniyor demektir demişti bana mamayı değiştirebilirsiniz sütünüzü yağlandırma için hurma ceviz yiğin ben çok faydasını gördüm
G

Gamze B.

4 Aralık 2025 07:13
Günde 30 alması gerekiyorsa ayda 900 alması gerekir benimki 500 aldı :( ben mama haftada bir falan veriyorum her gün vereyim o zaman
Eda C.

Eda C.

4 Aralık 2025 07:35
Amaç bebeğin kilo almasıysa mama takviyesi yapabilirsiniz tabikii ama amaç bebeğin sağlıklı büyümesiyse mamaya hiç gerek yok çünkü mama verdikçe anne sütü baskılanacak bi süre sonra hiç gelmeyecek benim kızım ayda 300 gram alırdı anne sütü + mama almasına rağmen ama hiçbir sıkıntısı yoktu sağlıklıydi oyüzden alışmıştık artık biz
G

Gamze B.

4 Aralık 2025 07:41
Yaaa aslında bana da sağlıklı görünüyor sadece duyduğum kalıplardan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Yoksa emerken uyuyakalıyor uyandırıyorum eğer emmeyecekse ağzını kitliyor açmıyor. Aç olsa ağzının hep aranması gerekir diye de düşünüyorum. Ya da dediğim gibi bi kez zorla sağdığım sütü bitirttik o günden beri kusmaları başladı. Bazen iki memede de tatmin olmadığını hissediyorum o zaman mama veriyorum. Bir şeyleri yanlış eksik yapmış olmak kaygısı var ister istemez. Aslında kaka ve çiş sayısı da normal görünüyor
S

Sacide O.

4 Aralık 2025 08:34
Gamze hanım bende aynı düşüncelerle boğuşuyordum ama bıraktım ara ara hala acaba sütüm yetmiyor mu yeterince besleyici değil demek ki neler neler geçiyor aklımdan ama bebeğim gayet sağlıklı gelişimi iyi diğer bebekler gibi olması gereken kiloda değil napalım benim de çocuğum böyle diyerek ilerliyorum
G

Gamze B.

6 Aralık 2025 09:53
Emdikleri sütü ölçebilmenin kesin doyduğunu anlayabilmenin bi yolu olsa keşke. Ben de bez sayısından, elinin bacağının gücünden dolayı sağlıklıdır diye düşünüyorum
S

Sacide O.

6 Aralık 2025 13:00
Günde bir kere aptamil eoprotin veriyorum sağdığım süte katıyorum anne sütünü zenginleştiriyormuş diye her istediğinde de meme teklif ediyorum kontrole daha gitmedik bana her emzirmeden sonra mama ver 120 ml dedi ki sağdığım sütte o kadar geliyor nerdeyse verdim hep kustu bıraktım bende ve vermeyi verirsem günde bir veriyorum o kadar
S

Selin E.

6 Aralık 2025 13:59
500-1500 arası normak diye biliyorum illa 900 gram almak zorunda değil. Bence mamaya geçmeyin mamaya alışınca süte dönmek istemiyor bebekler bunun zorluğunu yaşadım.
S

Selin E.

6 Aralık 2025 14:00
Bir de 120 çocuk için çok fazla midesi zorlandıkça reflü olabilir
S

Sacide O.

6 Aralık 2025 14:21
Evet bende öyle düşündüm muhtemelen hiç sütüm yok gibi algıladı 90 ml verdim 30 unu hep bıraktı sonrada hep kustu bende o yüzden bıraktım vermiyorum kusması yok sadece çok emince biraz kusuyor o kadar
S

Selin E.

6 Aralık 2025 15:54
Bebek doyduğunu tam olarak anlamadığı için fazlasını kusar endişelenmeyin
G

Gamze B.

6 Aralık 2025 15:57
Ben de günlük 20-30 gram diye duymuştum öyle olunca da aylık 600-900 arası yapıyor. Ben bir aylık gittiğimde 425 gram dediler bi kaç gün sonra kendim evde ölçtüm 500gram almıştı. Ben de ne zaman sağdığım sütü zorla bitene kadar içirdim o gün kusmaya başladı o günden beri her gün kusuyor. Arada bir mama veriyorum ama işte her gün vermeli miyim diye endişe ettim. Her gün mama vermememe rağmen her gün kusuyor. Halbuki mememde de maksimum yarım saat emiyordur. Ben uyuyor uyanmasın diye bi süre daha memede bırakıyorum ama o sürede hiç emmiyor
S

Sacide O.

8 Aralık 2025 07:11
Aynı benim kızımda öyle uyuya uyuya emiyo ama aylık aldığı kilosu iyiyse düşünmeyin günde bir ya da iki veriyorum bazen hiç vermiyorum ilk doğduğunda çok zayıfladı doğum kilosuna bir ayda ancak ulaştık biz o zaman mama kullandım sonraki ay mama destekli giderek bir kilo aldı şu an akışa bıraktım 12 gün sonra 3 aylık olacak bakalım kilosu için ne diyecekler 600 gram ile 900 gram arası alması yeterli deniliyor ama bakalım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir