Kilo Alımı
83 görüntüleme
A
Ayşenur S.
20 Kasım 2025 06:33
37.haftada 49 cm 2,5 kg doğan kızım, ilk 2 ay 1er kilo aldı. 3.aya girdiğimizde sadece 500 gram aldığı için doktor mamaya başladı. Şu an 59 cm 5 kg, KAH şüphesiyle takipte ama sonraki randevumuz ocakta,reflüsü de olduğu için fazla kusan bir bebek. 2.ay itibari ile reflü ilacına başlayıp kusmayı baskılamıştık. Doktorumuz gece 4 saatten fazla uyutmayıp sık emzirip arkasından mamayla beslememizi önerdi. Mamayı genelde reddediyor, biraz zorlayarak içiriyoruz. Doğru mu yapıyoruz bilmiyorum. Bu tarz bi durum yaşayanınız var mı? Endokronojiye gitmeli miyim?
L
Lale
20 Kasım 2025 07:52
Merhaba benim kızımda düşük doğum ağırlıklı dünyaya geldi. ilk aylarda 500 gram 400 gram alıyordu doktorumuz bizi çocuk endokrinolojiye yönlendirdi araştırma yapsınslr dedi. devlet hastanelerinde asla randevu bulamadık bir umutla özele gittik dedi 3 aylık bebek için bir şey yapamayız . bir ton şeyde üstüne söyleyip kafamızı karıştırdı . Sadece mama ile besleniyor mama miktarını arttırdım  ve mamayı değiştirdim öyle biraz kilo aldı. Dördüncü ayda biberonu da emmemeye başladı sadece uyurken emiyor şu an altı aylık ve öyle gündüz yemediğinde de ben de çay kaşığıyla veriyorum . Dr a söyledim doktor bu bebek zor bir bebek dedi olsun kaşıkla ver dedi biraz zorluyorum verirken çünkü yemek istemiyor çocukta iştah denilen bir şey yok. ben endokr gittiğime pişman oldum
A
Ayşenur S.
20 Kasım 2025 09:19
Gerçekten çok zor işiniz, Allah kolaylık versin. Umarım miniğinizde ciddi bir problem yoktur ve bu geçici bir süreçtir.
Benim kızım iştah problemi yaşamıyor. İştaha rağmen emmeye rağmen kilo alamadı 😢
Benim kızım iştah problemi yaşamıyor. İştaha rağmen emmeye rağmen kilo alamadı 😢
L
Lale
20 Kasım 2025 10:27
İnşallah öyle olur 🤲 sizin de bebeğiniz ideal kilosuna gelsin sağlıkla büyüsün🙏