Kilo Alımı
142 görüntüleme
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 20:50
Merhaba kızım 26 mart da 3.2 kilo, 50 cm boy ile doğdu şuanda 6.75 kilo 64 cm boy ama bu ay kontrolümüzde 350 gr almış doktorumuz az dedi bidahaki ay da az alırsa mama desteği başlayalım dedi ama ben hiç mama vermek istemiyorum emziriyorum sütüm de var sizce gelişimi iyi mi bebeğimin ve sütün kalitesini arttırmak için benim takviye olarak kullanabileceğim bir öneriniz var mı omega3 e başladım sadece
Ş
Şeyda B.
5 Ağustos 2025 21:23
Aslında bebeğinizin kilo alımı gayet güzel neden az dedi anlamış değilim üstelik sıcaklarda bebeklerin kilo alımı biraz azalıyor hem genel olarak emme süreleri de etrafa olan ilgiden kaynaklı azalıyor ki sizin bebeğiniz hiç almamış değil 350gr almış ve sütünüzde varmış bence emzirmeye aktif olarak devam edin anne sütünün bir damlası bile şifa kaynağı önemli olan sağlıklı kilo almak
Ş
Şeyda B.
5 Ağustos 2025 21:25
Birde sütün kalitesini arttırmak için ravla markasının lohusa yağı var sabah akşam bir yemek kaşığı tüketmenizi öneririm kaliteli yaşlardan oluşan bir ürün
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 21:26
Çok teşekkür ederim kafama çok takmaya başlamıştım görünüşte bile normal bir bebek zaten zayıf durmuyo toplu bi bebiş ☺️
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 21:27
Denicem tekrar teşekkür ederim 🙏
B
Büşra
5 Ağustos 2025 21:27
Merhaba. Öncelikle tabiki doktorunuz ve sizin kararınız. 4-5 aylıkken beslenme reddi olabiliyor ve buna bağlı da kilo alımı az olabilir. Bebeğinizin idrar çıkışı nasıl ve gece sık uyanıyor mu? Yani sizce de doymuyor ve huzursuz bir bebek mi?
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 21:34
Merhaba büşra hanım beslenme reddimiz yok çok şükür şuanda günlük idrarlı bezimiz 5 ile 7 arasında değişiyo kakası biraz cıvık sadece önceki aylara göre oda sıcaklardan olurmuş gece ise kendisi hiç uyanmıyor bıraksam sabaha kadar uyur ama ben yinede 3 saatte bi alarm kurup emziriyorum gözlerini açmadan 5 6 dk civarı emiyo sonra kendi bırakıyor uyumaya devam ediyo yani 00.30 1.00 arası emziriyorum en son sonra 4 de bir de 7 de emziriyorum sonra kendisi 8.30 gibi kalkıyo yine emiyoruz gündüzleride 2 saatte bir emiyo genelde huzursuzluğumuz yok yani
B
Büşra
5 Ağustos 2025 21:48
Anladığım kadarıyla sorun yok. Evet doktorların minimum şu kadar kilo almalı diye bir sınırı var. Ama her bebek buna uymuyor. Örneğin bazı bebekler genetik olarak minyon-zayıf olabiliyor. Mama da versen içmiyorlar ya da fazla gelince kusuyorlar.
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 21:51
Şuanda bile gündüzleri bazen sık emzirmeye çalışıyorum kilo alsın diye fazlalığını kusuyo o yüzden onu bıraktım bakalım bidahaki ayı bekliyoruz sizede çok teşekkür ederim cevapladığınız için☺️

Beyza E.
5 Ağustos 2025 22:00
Benim bebeğimde 4 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor bu ay bize de doktorumuz az kilo almış dedi bende normalde emzirdiğimden daha sık emzirmeye başladım 1-2 haftada toparladı belirgin bir şekilde 😌 yaz ayı olduğu için çok terliyor ve tam hareketlendikleri aylar olduğu içinde fazla enerji harcıyorlar. Sık sık emzirin bence 💖
F
Fatma M. T.
5 Ağustos 2025 22:04
Evet benim kızımda çok terliyo kafası özellikle hem çok sıcak hem de saçları sırılsıklam oluyor önceden 2 saat dolmadan emzirmiyodum şimdi istediği her vakit veriyorum 2 saat içinde istemezsede ben teklif ediyorum emiyo öyle