Kilo Alımı

95 görüntüleme
E

Elif K. K. ..

3 Ağustos 2025 18:09
Merhaba 32 aylık bir kız çocuğum var doğum kilosu 2.800'dü şu anda 12.5 kilolarda ve boyu 90 santim yemek konusunda biraz zayıf ve iştahsız bir çocuk yemesi için zorluyorum görenler bu çocuk ne kadar zayıf bir yaşında mı gibi yorumlar yapıyorlar sizin çocuklarınızın gelişimleri nasıl doktora da götürdüm normal olduğunu söyledi ama yine de içim rahat değil
H

Hiva Ö.

3 Ağustos 2025 18:13
Benim bebeğim 36. haftada 2380 doğdu. Bir yıl dört aylık şu an boyu iyi ama kilosu her zamab yaşıtlarından az 8,5 kilo şu an. Eğer bebeğinizin gelişimi yerindeyse, tahlilleri iyiyse enerjikse vs lütfen etrafına takılmayın. En iyisini doktorunuz ve siz bilirsiniz.
E

Elif K. K. ..

3 Ağustos 2025 18:15
Tahlillerine de yaptırdık Herhangi bir sıkıntı yok şükür bilişsel olarak da gayet iyi durumda dil gelişimi de çok iyi durumda Ama etraftan yapılan yorumlar can sıkıcı hale gelebiliyor bazen Keşke her ağzı olan konuşmasa
Ö

Özlem Y.

3 Ağustos 2025 18:27
Çocuğun sağlığı yerinde ise elalemi takmayın. Bebeğim biraz iri (boyuna göre normal aslinda) teyzemin kızı zayıf sanki yaa dedi bebeğin bacağındaki bogumdan utan dedim (kendisini çok severim kötü niyetli demedi ama kötü niyetliler de var)
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

3 Ağustos 2025 18:48
Öncelikle yemek için zorlamayın, zorlamak asıl kilit noktası zaten. Akışına bırakın. Çevrenin ne dediğinide takmayın, bir derler iki derler yerinde bir cevap alırlarsa herkes sınırını bilir. Şöyle düşünün bir yetişkine aa çok zayıfsın aa çok kilolusun demek ne kadar çirkin bir davranış, o yüzden çocuklarımızda da bu sınırı çizmemiz lazım. Bir diğer konuda asla kıyas yapmayın, biraz kilolu olması bir artı değil ekside değil. Önemli olan genel sağlığı. Biz yetişkinlerde nasılki fiziksel yapımız türlü türlü ise çocuklarda böyle, kimisi kilolu bir bebeklik geçirir ilkokul çağında duraksar kimisi alt sınıra yakın bir bebeklik geçirir ama ilkokulda bi anda patlama yapar. En nihayetinde hepsi kendine has bir şekilde büyür.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir