Kilo Alımı

115 görüntüleme
A

Ayşegül C.

8 Temmuz 2025 18:07
Hocam merhabalar. Bebeğim (erkek) 4 ay 4 günlük. Doğum kilosu 2500 boyu 47. Şuan kilosu 5800 boy 60 cm. Beslenmesi İlk iki ay anne sütü+mama şeklindeydi. Son iki aydır sadece anne sütü alıyor doktorum kilo alımının az olduğunu söyledi ve tekrar mama başlattı. Aynı zamanda son iki aydır meme reddi yaşıyorum. Emmeye başlıyor biraz emdikten sonra kendini geriye atıyor huzursuzlanıyor ağlıyor. Ama ben bebeğimin doyduğunu hissediyordum çişli bez sayısına ve yutkunmasına bakarak bu karara varıyordum doktorum tekrar mama başlattı ama içim rahat değil size danışmak istedim. Sizce mamaya devam etmeliyim sizce göre kilo alımı nasıl? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

8 Temmuz 2025 19:09
Doktorunuzun neden böyle soyledigini anlamadım. Benim yaptığım hesaplamalara göre çocuğunuzun kilo alımı ile ilgili hiçbir sorun yok. Hatta gereksiz ısrarınız nedeniyle çocuk verdiğiniz yemekleri de reddetmeye başlamış. Başka bir doktor arkadaşımız da tekrar fiziki olarak ya da online görüşme sürecinde süreci netleştirmenizi öneririm…
A

Ayşegül C.

9 Temmuz 2025 04:45
Hocam ilk iki ay mama yerken hızla kilo almıştı 50 günlükken doktorumuza gittiğimizde 4800 idi. İki ay sonra gittik 5800 olmuş doktor 1 kilo almış ve bu çok az dedi mama yediği dönemde daha hızlı kilo almış bundan dolayı tekrar mamayı başlattı siz bu duruma ne diyorsunuz mama yemediği için mi kilo alımı yavaşladı yoksa normal mi iki ayda bir kilo alması?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir