Kilo Aldirmak

250 görüntüleme
G

Gül K. ..

31 Ağustos 2026 12:20
Bebeğim 10 buçuk aylık 4. Aydan beri kilo alımı 400 g civarı dk 3500 suanki kilosu 8 kg bence az 1 haftadır ishaldi probiyotik ve çinkoyla toparladı biraz beni emmeyi bu arada bıraktı mama olarakta her öğün 120 150 ml arası içiyordu ek gıda da orta seviyeydi ama 1 haftadır mama 90 mlden yukarı çıkmıyor ek gide 2 çay kaşığından fazla değil kilo kaybediyor halsizlik yok hareketli emekleme ve sıralamaya yeni başladı aynı anda bana yardımcı olun lütfen ek gıdayı nasıl yedirebilirim mama miktarı nasıl geri artar. İştah artırıcı bişey kullanan varsa bitkisel vitamin takviye farketmez fikir verir misiniz. Yeni yeni kilosunu kafama takmamaya başlamışken şimdi böyle oldu ve vericek diye korkuyorum
G

Gül K. ..

31 Ağustos 2026 12:22
Gece beslenmeye de kalkmıyor 8 saat uyuyor kalkıyor 90 ml mama kendimi kötü hissediyorum artık
D

Duygu A.

Premium Üye
31 Ağustos 2026 12:37
İshal olduğunda direk kilo kaybı oluyor. 1 hafta diyorsunuz bu ay kilo almasa bile kabul etmek gerekebilir ki benim oğlum da hiç ishal hastalık vs olmamasina ragmen 8 ay 10 günden 9 aya giderken neredeyse kilo almamıştı belki sadece 100 Gr ama sağlıklı ve kilosu iyi olduğu için pek dert etmeden katı gıdayı fobiye dondurmeden yemediginde yememesini kabul ederek devam ettim. Şuan herşey yolunda dönüyor. Percentil değeri düştü mesela ama bu zaten beklenen bir şey olduğu için ben açıkçası ekstr bişey yapmıyorum. 9 aydan sonra kilo alımı konusunda aşırı takıntılı olmamak gerektiğini düşünüyorum, kişisel fikrim tabii.

Ama şundan çok eminim doktorlardan edindiğimiz bilgi olarak, eğer yememe sorunu varsa iştahsızlık, vitamin vs vermek hiç mantıklı değil. İnsan doğası geregi beslenmek ister. Bir sorun olduğunu dusunuyoraniz altındaki sebebi bulup çözmeniz gerekir. Yoksa bu tarz destekler ileride başka sorunlara yol açacaktır. Doğal sureci bozmamaya çalışın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir