Kilo Alamıyor

92 görüntüleme
Y

Yasemin K.

30 Aralık 2025 18:42
Merhaba, bebeğim 9 aylık oldu, kız bebek. (Doğum kilosu: 3050gr boy:50cm) 4.ayda 6700gr idi ancak 4.aydan sonra kilo alımı çok yavaşladı. Hatta bazı aylarda durdu. Şu an ise 7800gr boyu:67cm. Anne sütü ve ek gıda ile devam ediyoruz. Emme aralıkları gün içinde ortalama 4saatte bir. Gece de bir veya iki emzirme yapıyorum. Motor becerileri iyi, desteksiz oturabiliyor, kendi kendine yiyebiliyor, ayaklarını basıyor ancak gelişiminde durma mevcut. Metabolizmaya yönlendirildik ve kan idrar sonuçlarımız temiz çıktı. Demir eksikliği yok. D vitamini ve demire devam ediyoruz. Ama iştahsız bir bebek, ne yapsam bir iki kaşık alıp bırakıyor, asla kabul etmiyor. Bebeğime her gören küçük diyor. Ne yapabilirim
Z

Zeynep K.

30 Aralık 2025 18:50
Benimki 12 aylık 7500 kilosu çok takılma bence kilosuna. Sağlıklı ve hastlanmadigi sürece üzülme, sevdiği isteyerek yediği şeyler varsa onlara yönlendir zamanla iştahı açılır inşallah bende öyle yapmaya çalışıyorum. Benim kız alerjik yediği şeyler kısıtlı o yüzden temkinli gidiyoruz ve iştahlı bir bebek değil maalesef
Ayşegül A.

Ayşegül A.

30 Aralık 2025 20:15
Benm oğlana da aynısını söylüyorlar.büyümemiş bu hiç diyen bile oldu.7 aylık 5600 gr şuan.2290 gr doğdu.bu ay hiç kilo almamış htta 100 gr vermiş.doktorumuz sizin vücut yapınızla alakalı,genetik dedi.acaba o yüzden olabilir mi sizin de?
Y

Yasemin K.

30 Aralık 2025 20:50
2 yaşın altında kilo alımı durmasını, kilo vermeyi doktorlar gelişme ve büyüme sorunu olarak görüyorlar. Gittiğimiz tüm doktorlar persentilinin altında kalmış dedi. Neden gelişimi durdu bunu araştırmak lazım diyorlar ve ordan oraya yönlendiriyorlar. Kızımdaki bu durum normal de olabilir ama hiçbir doktor normal demediği için içim hiç rahat etmiyor. Biliyorum yanlış belki ama sürekli ilk bebeğimle kıyaslıyorum. O şunu yerdi, o ayda şöyleydi ve şu kilodaydı vs vs. Her bebek farklıdır oysaki… Ama birilerinin normaldir demesine ihtiyacım var sanırım😀 Zorla yedirmek istemiyorum, ikimiz de çok geriliyoruz çünkü. Akışına da bırakamıyorum… öyle bir garip durum.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

31 Aralık 2025 03:55
Evet 2 yaş altında olunca öyle diyolar ama öyle olsaydı benim doktorum bize bunu söylerdi ve vücut yapınızdan demezdi diye düşünüyorum.çnkü sadece vücut olarak bakmıyor olaya.kilo yada boya da bakmıyor sadece.mesela zamanında doğan bebeklere göre bile gelişimi çok iyi hatta ilerde olduğu durumu bile var.kafasını tutması,babıldaması,dönmesi,sürünmesi hep zamanında.sağlığı yerindeyken,gözümün önünde bunu görürken eğer buna kafayı takarsam doktor doktor gezer hem kendimi strese sokarım hem de bebeğim delik değişik olur tahlillerle canı yanar diye düşünüyorum.sadece kilo boya bakarsanız eğer ve iştahı yok diye kendinizi yıpratırsanız bebeğinize de yansır.hatta bence yansımış bile olabilir belki sizin üzüntüsünü hissediyor görüyor ve yemek istemiyor da olabilir.o kadar hassaslar ve hisleri o kadar çok kuvvetliki.mesela sabah sadece 1 kere uyandığında gülümsemeyin onu bile hissedip o gülümsemeyi bekliyor benim oğlum.siz eğer herşeyi zamanında yaptığını biliyorsanız biraz rahatlamayı deneyin derim.sizi çok iyi anlıyorum sizden daha çok endişe etmesi gereken benim inanın çnkü 7 aylık oğlum 2 aylık kilo ve boyunda.her bebeğin farklı olduğunu biliyorsunuz dediğiniz gibi.bebeklerde iştahsızlık da geçicidir eğer bi kansızlık vs yoksa belki diş çıkarıyodur ağrısı vardır bu da olabilir.kardeşler bile birbirinden farklı oluyor.ilk bebeğiniz iştahlı olabilir ama bu bebeğiniz olacak anlamında değil☺️ geçici de olabileceğini unutmayın.yine de tabi başka doktorlara danışabilirsiniz özel muayene doktorları daha çok ilgilenir.sakin kalın sadece.gelişimi iyi mi gün içinde keyfi yerinde mi bunlara da bakın.bi de bir kişi de duymuştum bebeği dışarıda daha rahat yemek yiyormuş.daha farklı ortam diye mi bilmiyorum.havalar da soğuk ama mesela bi arkadaşınızın evinde yada annenizin kaynananızın evinde yedirmeyi deneyin.htta sonra siz değil de anneniz vs denesin vermeyi.yani aklıma farklı yöntem olarak bunlae geldi denemekten zarar gelmez sanırım☺️sıkmayın kendinizi ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir