Kilo Alamama Gelişim Geriliği mı?
334 görüntüleme
A
Ayşenur K. T. ..
24 Ağustos 2026 09:52
Oğlum 34 haftalık gelişim geriliği ile doğdu. Doğum kilosu 1400gram ve boyu da 37 cm'di. Şu an 18 aylık düzeltilmiş 16.5. Yemek yiyor yanında yatmadan ve gece mamasina da devam ediyor. Bir ara raporlu mama denedik ama günlerce yemek yemeyi reddettiği için onu bıraktık. Güncel boyu 77,5cm ve kilosu 8.35kg. Boy ve kilo için gelişim geriliği şüphesi olabilir takip gerekebilir diyorlar. Doğru olabilir mi ve kilo için ne yapmalıyız? Ağzına zorla soksan bile tüküren bir çocuk. Kendisi isterse çok güzel yiyor. Bir de 1 yaşına kadar kesinlikle tuz, şeker ve pirinç vermedik doktorumuzun tavsiyesiyle. Şimdi de paketli gıda, hamur işi tüketmiyor

Ebru K. ..
24 Ağustos 2026 10:13
Ya her anne çok farklı ama hamur işi yrmeyen bebek kilo almaz ki ha ne olıt az az alır sağlıklı kilo dengesi olur fakat her doktor aynı demiyor mesele bizim doktorumuz ekmek kızartma verin dedi veriyorum da paketli gıdalarda öyle yani açık söylemek gerekirse öyle aman aman yemesin paketli gıda aman görmesin yapmıyorum veriyorum herşey yanlış anlamayın lütfen sadece ben bu şekide yapıyorum
A
Ayşenur K. T. ..
24 Ağustos 2026 10:19
Ya her anne çok farklı ama hamur işi yrmeyen bebek kilo almaz ki ha ne olıt az az alır sağlıklı kilo dengesi olur fakat her doktor aynı demiyor mesele bizim doktorumuz ekmek kızartma verin dedi veriyorum da paketli gıdalarda öyle yani açık söylemek gerekirse öyle aman aman yemesin paketli gıda aman görmesin yapmıyorum veriyorum herşey yanlış anlamayın lütfen sadece ben bu şekide yapıyorum

Ebru K. ..
24 Ağustos 2026 10:22
Doktoru sağlıksız kilo almasin diye pirinç un vs müsaade etmedi. Oğlum da şimdi onları pek sevmiyor. Börek, ekmek, poğaça vs versem de yemiyor. Kızartma türü de sağlıksız diye vermedik. Neredeyse sadece sağlıklı ürünler tüketiyor. Kullandığı mama da öyle şeker yoğunluğu olmayan pof kilo aldıran mamalardan değil. Hep sağlıklı beslensin dendi ama şimdi kg az diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Paketli gıda da biri yerken canı isterse 1 parça bisküvi şeklinde yiyor. Öyle çikolata, cips abur cubur bilmez

Ebru K. ..
24 Ağustos 2026 16:20
Ya benim işim de aklıma geldi inşallah Size de böyle bol bol sağlıklı bir şekilde kilo aldırır bizim burada düğün çorbası diyorlar Hani sizin orada Ne derler bilmiyorum ama ince bulgurla soğanla yapılan bir çorba içine ekmek de doğrayabilirsiniz
Yükleniyor...