Kilo Alamama

94 görüntüleme
Ş

Şeyma K.

31 Mayıs 2026 19:48
32 haftalık erken doğum şu an düzeltilmiş 9 ay sekiz gün . Doğum kilosu 1850 2 aylık hastane sürecinde 1200 kiloya düştü daha sonra 2196 gram olunca hastaneden çıktı şu an 9 aylık düzeltilmiş yaşı hala 5,5 kilo 3 kilo alabildi bu 9 ayda ilk 6 ay infatrini mama kullandık şu an normal mamadan devam ediyoruz ama normal içmesi gereken miktarın çok çok altında içiyor 2 3 saatte 60 CC zar zor içiyorum çoğu zaman dibinde bırakıyor hepsini de bitirmiyor gece daha iyi beslenmesi 2-3 saatte bir kalkar bazen saat başı kalkar ama mamasını içer kusması yok bunun dışında bildiğimiz bir rahatsızlığı yok ama sadece kilo alamıyor
Melahat G. S.

Melahat G. S.

31 Mayıs 2026 20:04
Hareketli bir bebek mi benim kızım aynı şekilde anne sütü ve ek gıda ile besleniyor 9 aylık desem yeridir 1 hafta sonra 9 aylık oluyor ama çok hareketli birde ek gıda veriyor musunuz destekleme amacıyla
D

Dilara E.

31 Mayıs 2026 20:11
35 hafta 2150 dk 10 gün küvezde kaldı ilk 3 ay anne sütü sonra bıraktı mama devam ediyoruz bizde infatrini verdi geçen ay kilo almadığı için şuanki kilosu 5400 aynı şekilde bende cc artiramadik ek gıdaya geçsem diyorum şuan düzeltmiş 4 ay 1 ocak doğumlu
Ş

Şeyma K.

31 Mayıs 2026 20:22
Melahat Gülhan Sorgun
Hareketli bir bebek mi benim kızım aynı şekilde anne sütü ve ek gıda ile besleniyor 9 aylık desem yeridir 1 hafta sonra 9 aylık oluyor ama çok hareketli birde ek gıda veriyor musunuz destekleme amacıyla
Evet çok hareketli bi bebek hiç yerde durmaz hep kucakta yerde olsa da sürekli debelenir durur yerde ek gıdayla arası iyi çok şükür mamadansa yemek yemeyi daha çok tercih ediyor ama hiçbir fark yok 3 ay oldu ek gıda vereli herşeyi vermeye çalışıyorum ama pek bir fark yok.
Melahat G. S.

Melahat G. S.

31 Mayıs 2026 20:27
Şeyma Kılıç
Evet çok hareketli bi bebek hiç yerde durmaz hep kucakta yerde olsa da sürekli debelenir durur yerde ek gıdayla arası iyi çok şükür mamadansa yemek yemeyi daha çok tercih ediyor ama hiçbir fark yok 3 ay oldu ek gıda vereli herşeyi vermeye çalışıyorum ama pek bir fark yok.
Doktor ne diyor kilo alımına peki bence keyfi yerindeyse doktor da sıkıntı yapmıyorsa kafanıza takmayın malesef dışarıdan gelen sözlere de maruz kalıyoruz
Ş

Şeyma K.

31 Mayıs 2026 20:30
Dilara Eski
35 hafta 2150 dk 10 gün küvezde kaldı ilk 3 ay anne sütü sonra bıraktı mama devam ediyoruz bizde infatrini verdi geçen ay kilo almadığı için şuanki kilosu 5400 aynı şekilde bende cc artiramadik ek gıdaya geçsem diyorum şuan düzeltmiş 4 ay 1 ocak doğumlu
Ben 6 aya basmadan hiçbirşey vermedim ek gıda olarak ama şu an ki aklım olsa kesinlikle 4 aylıkken tadım yaptırmaya başlardım yediğiniz içtiğiniz şeylerden hafif hafif tattırın tuzlu baharatlı ve aşırı şekerli şeyler hariç ve tabiki bal yasak biliyorsunuz dur onun dışında herşey serbest bence herşeyin tadını alsın ki ek gıdaya geçince reddetmesin hiçbir şeyi 6 ay beklemek mantıklı değilmiş erken başlamak en iyisi. Altı ayı dolunca infatriniyi bıraktık doktor fazlasının karaciğer yağlanması yapabileceğini söyledi çünkü. muhtemelen doktor devam ettirirdi ama onu duyunca biz kendimiz bıraktık çok ağır bir mama onu içtiği dönemde deli gibi su içiyordu bir türlü anlam veremiyordum suyu sevdiğini düşündüm ama normal mamaya geçince suyu eskisi gibi kesinlikle içmedi sonra anladım ki çok ağır olduğu için rahatsız ediyordu onu o yüzden çok içiyordu ve bizde hiçbir faydasını göremedik
Ş

Şeyma K.

31 Mayıs 2026 20:33
Melahat Gülhan Sorgun
Doktor ne diyor kilo alımına peki bence keyfi yerindeyse doktor da sıkıntı yapmıyorsa kafanıza takmayın malesef dışarıdan gelen sözlere de maruz kalıyoruz
Henüz beni tatmin edebilecek bir doktor bulamadım çok doktora gittim ama hiç istediğim gibi bir reaksiyon alamadım bilmiyorum. Ve dediğiniz gibi her gören neden bu kadar zayıf neden bu kadar küçük diye soruyor kendimi çok kötü hissediyorum bunun gibi çok şey söyleniyor bende artık yaşını küçük söylemeye başladım çünkü gelen eleştirileri artık kaldıramıyorum
Melahat G. S.

Melahat G. S.

31 Mayıs 2026 20:55
Şeyma Kılıç
Henüz beni tatmin edebilecek bir doktor bulamadım çok doktora gittim ama hiç istediğim gibi bir reaksiyon alamadım bilmiyorum. Ve dediğiniz gibi her gören neden bu kadar zayıf neden bu kadar küçük diye soruyor kendimi çok kötü hissediyorum bunun gibi çok şey söyleniyor bende artık yaşını küçük söylemeye başladım çünkü gelen eleştirileri artık kaldıramıyorum
Hangi ilde ve ilçede doktora gidiyorsunuz İstanbul Beylikdüzü tarafındaysa doktorumu önerebilirim çok memnunum
Ş

Şeyma K.

31 Mayıs 2026 21:16
Melahat Gülhan Sorgun
Hangi ilde ve ilçede doktora gidiyorsunuz İstanbul Beylikdüzü tarafındaysa doktorumu önerebilirim çok memnunum
Yok vandayım Erciş'te ve burada ki doktorlar bebeğin yüzüne bile bakmıyor çoğu zaman
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir