Kilo Alamama

86 görüntüleme
M

Merve D.

25 Nisan 2026 11:20
Bebeğimin doğum kilosu 3130, boy 51.

Şu an 10 ay 14 günlük 8220 Gr, boy 72.5.

Son ay sadece 70 Gr almış. Çok mu az, ek gıda yemiyor sayılır. Sadece anne sütü alıyor. Sağlıklı olsun yeter biliyorum tabiki ama üzülüyorum. Kafama takmıyorum desem yalan olur
Y

Yaren D.

25 Nisan 2026 11:55
Benim bebeğimde 9 ay 22 günlük. 2800 doğdu şuanda 9 kilo. Son ayda sizin gibi bizde aynı şekilde hiç kilo almadık. Geçen hafta hem doktor hemde sağlık ocağı kontrolümüz vardı endişemi dile getirdim, çünkü ben ek gıda yetmediği için böyle olduğunu düşünüyordum ve çok tedirgin olmuştum. Fakat sağlık ocağıda hastanedeki doktorumuzda önemli olan büyüme eğrisini koruması dedi. Bu aylarda çok daha fazla hareketlendikleri için kilo alımında yavaşlama çok normal karşılanabiliyormuş. Persentil de problem yoksa canını hiç sıkma 🙏🏼
M

Merve D.

25 Nisan 2026 12:31
Yaren Demirer
Benim bebeğimde 9 ay 22 günlük. 2800 doğdu şuanda 9 kilo. Son ayda sizin gibi bizde aynı şekilde hiç kilo almadık. Geçen hafta hem doktor hemde sağlık ocağı kontrolümüz vardı endişemi dile getirdim, çünkü ben ek gıda yetmediği için böyle olduğunu düşünüyordum ve çok tedirgin olmuştum. Fakat sağlık ocağıda hastanedeki doktorumuzda önemli olan büyüme eğrisini koruması dedi. Bu aylarda çok daha fazla hareketlendikleri için kilo alımında yavaşlama çok normal karşılanabiliyormuş. Persentil de problem yoksa canını hiç sıkma 🙏🏼
Teşekkür ediyorum. Ama işte persentil eğrisinin altında kalıyor artık. 1 yaşında doğum kilosunun 3 katı olması bekleniyor. Yaşına 1.5 ay var ama alması gereken kilo 1 kilonun üstünde. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir