Kilo Alamama
96 görüntüleme
H
Hazal Ç.
17 Temmuz 2025 19:37
Merhabalar, bebeğim 32 günlük doğum kilosu 2960 şuanki kg 3380kg alımı çok az . Silikon uçla yeni emmeye çalışıyor 1 saat kadar emzirmeyi uğraşıyorum ekstra mama vermem geren zamanlarda biberonla veriyorum vaktim olmadığı için ama biberonla verdikçe de silikon ucu tutması da zayıflıyor gibi ne yapmalıyım kg alması için nasıl beslemeliyim

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
17 Temmuz 2025 19:56
Silikon uçla emmeye başlaması güzel ama biberonla verdikçe memeyi bırakma riski olabiliyor. Mümkünse mamayı kaşıkla ya da enjektörle ver, memeye ilgisi azalmamış olur.
Bir saat emzirmek güzel ama o sürenin ne kadarı aktif emme, ona bak. Uyukluyorsa minik uyarılarla uyanık tut ki verimli emsin. Emzirdikten sonra biraz sağım yapabilirsen sütü artırmaya da destek olur.
Mama gerekiyorsa ver ama hep emzirmeden sonra. Bez sayısı da önemli, günde 5-6 çişli bez olmalı.
Bir hafta içinde kilo artışı hâlâ düşükse doktorla görüş derim. Destekle toparlar, korkma 🫶🏻
Bir saat emzirmek güzel ama o sürenin ne kadarı aktif emme, ona bak. Uyukluyorsa minik uyarılarla uyanık tut ki verimli emsin. Emzirdikten sonra biraz sağım yapabilirsen sütü artırmaya da destek olur.
Mama gerekiyorsa ver ama hep emzirmeden sonra. Bez sayısı da önemli, günde 5-6 çişli bez olmalı.
Bir hafta içinde kilo artışı hâlâ düşükse doktorla görüş derim. Destekle toparlar, korkma 🫶🏻
H
Hazal Ç.
17 Temmuz 2025 22:08
1 saatlik sürenin 15 dk sı filan aktif emme gerisi ya tutturmaya çalışmakla ya emzik gibi emerek ya da uyukluyarak geçiyor. Çok teşekkür ederim

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 11:15
Merhaba şimdi şu şekilde bebeğin meme de 1 saat kalmasını istemeyiz 1 saat bebeğiniz meme de kalıyorsa zaten emmiyor demektir bizim için önemli olan bebeğin aktif etmesidir burada da yapmanız gereken şey Silikonu bırakmak mamayı bırakmak ve sadece bebeğinizi emzirerek sütünüzün artışını sağlamaktır ve tabii ki bebeği aktif emzirmemiz gerekir eğer iletişime geçmek isterseniz seve seve yardımcı olurum telefon numaramı da bırakıyorum şimdi 05060389958 ☺️ Sinyalleri ne kadar erken alırsanız o kadar erken istediğiniz sonuca ulaşırsınız