Kilo Alamama
124 görüntüleme
Y
Yasemin D.
8 Temmuz 2025 17:09
Bebeğim 1 ve 2. Ayda 1000 er gr aldı. 3. Ay kontrolünde 400 gr:( keyfi yerinde tok. Asla açlık ağlaması yok. Geceleri daha uzun uyuyor gazı azaldı. Sorun nedir anlamıyorum
S
Seda Ö.
9 Temmuz 2025 05:07
Benim bebeğimde de durum aynı. Sadece anne sütüyle besleniyor ilk aylar çok güzel kilo aldı. 3200 gr doğdu sonrasında 2980 e düştü. Dediğiniz gibi 1. ve 2. ayda neredeyse birer kilo aldı.3. ve 4. ayda toplam neredeyse sadece 900 gr almış.Şu an 4 aylık 5700 gr 61 cm. Emiyor da aslında. Doktora götürdük idrar ve kan tahlili istedi. Eğer sonuçlar temiz çıkarsa muhtemelen sütün yetmiyor dedi. Ama düşünüyorum sütüm yetmese keyifli olmaz uyumaz. Şu an bunlarla alakalı bir sorunumuz yok. Kilo alımının azaldığı zaman bir ara 10 gün kadar daha önceden sağdığım sütleri geceleri biberonla vermiştik ve 300 gr almıştı.Ben de sorunu anlayamıyorum😢
B
Büşra Ş. Y.
9 Temmuz 2025 06:52
Ben de aynı şeyi yaşıyorum. Henüz 3. Ay kontrolüne gitmedim ama kendim tartıyorum kilo almamış gibi hiç. Ama keyfi yerinde açlık ağlaması yok uykusu iyi gazı azaldı. Hiç anlamadım
S
Seda Ö.
9 Temmuz 2025 07:02
Gece beslemeye devam ediyor musunuz ? Kilo alımı yavaşladığı zaman biz gece uyandırmayı bırakmıştık. Dediğim gibi sonra arayı çok açmadan biberonla besleyince kilo almıştı. Şimdi yine besliyorum ama emzirerek acaba az mı geliyor diyorum ben de
B
Büşra Ş. Y.
9 Temmuz 2025 07:06
Gece 2 kez uyanıyor emiyor sadece anne sütü alıyor. Biberon hiç vermedim sağıp alışmasın diye. Ben sütümün azaldığını düşünüyorum stres de etkiliyor tabiki yüksek ihtimalle. Bir kere sağdım emdikten sonra az gelince stres yapmıştım bir daha sağmadım moralim aşırı bozulunca.
S
Seda Ö.
9 Temmuz 2025 08:43
Bana sütüm azalmış gibi gelmiyor ama ilk zamanlardaki gibi beslenmiyordum bir süredir. Belki bunun da etkisi var. Önceleri bol bol dereotu yiyordum. Dut kaynatıp içiyordum. Şimdi yeniden başladım. Kuruyemiş hurma incir yiyorum.Takviye vitamin de kullanıyorum. Umarım etkisi olur.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
9 Temmuz 2025 09:54
Merhaba bebeğinizin şu anda bir sorunu var gibi görünmüyor çünkü 1 kg birinci ayında ve ikinci ayında almış yani bebeğiniz bir önceki aydan bir sonraki ayda ki olan kilosunu çoktan tamamlamış her şey yolunda sadece emzirmeye devam edebilirsiniz stres yapmayın sütünüzü boşuna etkilemeyin