Kilo Alamama

245 görüntüleme
B

Beyza ..

16 Haziran 2025 10:14
Bebegim 7 aylik her gittigimizde çok aç kilo alıyor anlamiyorum surekli memede gece surekli ek gıdada alıyor biraz ama yani bu ay mesela.40 gr almış neden böyle oluyor yaptığım birseymi yanlış ek gıdada ne vermeliyim kilo aldiran besinler nelerdir. Mama veriyorum kabul etmiyor biberon ağzına sürmüyor ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm lütfen yardım edin
T

Tülin T. ..

16 Haziran 2025 11:25
Bu konuda yalnız değilsin. 7 aylığız ve hep kilosu geriden geliyor. Sütün yağsız olabilir. Ya da emiyor gibi gözükse de sütün az olabilir. Sütünü sağıp bi kontrol et canım. Benim ki doğduğundan beri hep memeye yapışık. Ama sütüm yağsız. Mama deniyoruz içmiyor, kalorisi yüksek mama yazdı doktor onu da pek içtiği söylenemez. Ek gıdaya geçtik ama oda çok mükemmel ilerlemiyor. Bide stresde sütüm çok aşırı azaldı ne olacak bilmem böle halimiz.
G

Gökçe U. ..

16 Haziran 2025 12:19
Meme emiyorsa ve mama vermek istiyorsanız şöyle bir önerim olur size ben daha önce kızımda denedim ve başarılı oldum .mamayı bir biberona hazırlayın kenarda dursun ilk önce bebeğinizi emzirecekmiş gibi göğsünüze alın emmeye başladığında bi 10 saniye sonra memeden çekin ve biberonu verin . Benim kızım bu şekilde biberona alışmıştı bir deneyin dilerseniz . Ek gıda için ise ben şuanda bebek irmiği ve organik pirinç unu kullanıyorum sizde bunları kullanabilirsiniz . Örneğin meyve püresi yapacaksınız meyveleri ezin bir kenarda ufak bir tencerede 1 kaşık bebek irmiği 1 bardak suyu pişirin muhallebi kıvamına gelince kapatın soğusun daha sonra soğuyan muhallebiyi meyvelerin üzerine dökün ve karıştırın :) umarım bir yardımım olur 🥹
B

Beyza ..

17 Haziran 2025 08:35
#1 teşekkür ederim peki sütümü yaglandirabilir miyim acaba.. sütüm tazyikli aslında olmadığını düşünmüyorum bilmiyorum ki sagipta bakarim yinede
B

Beyza ..

17 Haziran 2025 08:35
#2 mama yöntemini deneyeceğim çok teşekkür ederim
M

Melisa K.

17 Haziran 2025 13:50
Merhaba beyza, ig hesabında hastalanmayançocuk var orasa atom tarifi var. Normal arı mama muhallebisine o hazırladığın atom karışımı ve herhangi bi meyve ile tatlandırıp sadece ara öğünlerde yedirebilirsin. Aynı zamanda atom karışımı sende yiyebilirsin içinde sütünü çoğaltacak birsürü kuruyemiş ve tahin var
H

Hamide S. Y. ..

17 Haziran 2025 14:01
Benim bebeğimde de kilo alamıyordu. İlk iki ay aldı. (Emme+sağılmış süt) alıyordu. Sonraki ay 100 gr bile alamamıştı sadece meme vermiştim ciddi meme reddi yaşadık ilk dört ay. Meğerse bebek emiyor ama sütü tam çekemediği için beslenemiyormuş. Bizim bir hatamız yok onların da yok bilmiyorlar. Şimdi 5 aydayız ve açığı kapattık çok şükür. Şu an sağılmış süt+emme+arada mama+katı gıda şeklinde besliyorum. Her uyandığında emme sonra katı gıda ve mama ya da sağılmış süt.
H

Hamide S. Y. ..

17 Haziran 2025 14:04
Hindistan cevizi yağı ile sütü yağlandırmak mümkün ama dikkat edin fazla yağlı süt mastit sebep olabiliyor. Tahıllı gıdalar güzel kilo aldırıyor biz her sabah irmik-pirinç unu-yumurta sarısından muhallebi yapıyorum içine de bebe bisküvisi ve keçiboynuzu özü bu her sabah yapıyorum açık ara fark etti benim bebeğimde. Tabi her bebek farklıdır.
B

Beyza ..

17 Haziran 2025 14:10
Hindistan cevizi yağını nasıl kullanicam peki direk yiyecekmiyim onu 🙉
H

Hamide S. Y. ..

17 Haziran 2025 14:12
Ya bir çay kaşığı direkt yenecek ya da içeceğinize katabilirsiniz. Ben pek yiyemiyorum o sebepten ötürü yaptığım kahvenin içine katıp karıştırıyorum. Aynı zamanda sağım esnasında memeye ve sağım makinesinin memenin değen kısmına da sürerseniz acısız bir sağım olabilir.
H

Hamide S. Y. ..

17 Haziran 2025 14:13
Her gün düzenli yenmesi gerekiyor bana ebem kestirdi kendinizi takip edin. Benim mastitimi tetikliyor daha hızlı mastit oluyorum ama normal bireylerde kullanılabilir ben çok faydasını gördüm. Ara ara hala tüketirim
G

Gökçe U. ..

17 Haziran 2025 16:46
Sütünüzü yağlandırmak için günlük az porsiyonlarda ceviz badem fındık tüketebilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir