Kilo
134 görüntüleme
İ
İlknur B.
27 Mayıs 2026 23:24
Bebeğim 7 ay 20 günlük kilosu 10 kg yakın 5-6 ay arası ve 6-7 arası ayda ortalama 1 kg aldı maması 4-5 saatte 1 210 cc veriyorum daha versem içecek ama bunu nasıl düzenlemeliyim normal mi ? Doktor gelişimi iyi dedi

İlsu O. K.
28 Mayıs 2026 00:34
İlknur Hanım Merhaba; 7 aylık olduğunu düşünürsek katı gıda almayada başladı. Kilo ve gelişim yorumlamayı ben doğru bulmuyorum sonra anneler çok endişeleniyor :) ama şöyle söyleyebilirim doktorunuz normal dediyse endişeye gerek yok demek ki şuan ki beslenme şekliniz ve aralığınız yeterli. 14 aylık oğlum 210 cc ben sadece uyku zamanı veriyorum. Geri kalan 3 seferde 180 alıyor. Fakat arada 1 öğün kahvaltı 1 öğün meyve 1 öğün ana yemeği var. Porsiyonlarımız öyle çok büyükte değil. Siz hala tadım aşamasındasınız elbette ana beslenme kaynağı formül mama ya da süt.
Tavsiyem 1 öğünü bir tık daha fazla verip deneyebilirsiniz hangi saatte daha olsa içecek gibi onu takip edin deneyin. Ya da günde 1 katı gıdanızı 2 ye çıkarın yani diyelim sabah tadım yapacağınız besini yapıp araya bi seferde az porsiyonlu bir yemek/meyve/yoğurt olabilir daha önce tükettiği besinlerden..
Tavsiyem 1 öğünü bir tık daha fazla verip deneyebilirsiniz hangi saatte daha olsa içecek gibi onu takip edin deneyin. Ya da günde 1 katı gıdanızı 2 ye çıkarın yani diyelim sabah tadım yapacağınız besini yapıp araya bi seferde az porsiyonlu bir yemek/meyve/yoğurt olabilir daha önce tükettiği besinlerden..

İlsu O. K.
28 Mayıs 2026 00:35
İki türlüde bir deneyin. Belki siz doymadığını düşünüyorsunuzdur ☺
Yükleniyor...