Kilo
115 görüntüleme

Melisa B.
15 Mayıs 2026 23:21
17 haftalık yani tam 4 aylık kız bebeğim var. Doğum kilosu 2715. 4. Ay kontrolünde kilosu 6.300 çıktı. Doktor zayıf olduğunu mamaya başlamamı söyledi. İnternetten baktığımda kilosu gayet ideal sınırlar içinde. Sizce zayıf mı mama vermeli miyim?
S
Songül A. Ş.
15 Mayıs 2026 23:24
Bence gayet kilosu iyi hiç merak etmeyin

Melisa B.
15 Mayıs 2026 23:27
Mama vermek istemiyorum eğer mamaya alışırsa bir süre sonra emmek istemeyecek, tamamen mamaya dönücez. Ama doktor böyle söyleyince içim de rahat etmedi. İnternetten baktığımda da normal sınırlar içinde gözüküyor. Zaten 1 ay sonra yavaştan tadıma ve ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Bir sorun olmaz herhalde..
E
Esra E.
15 Mayıs 2026 23:47
Doktorlar genelde bir ay içinde kaç gram aldıklarına göre öneride bulunuyorlar. Önceki aylara da bakıyorlar. Benim doktorum günlük hesaplıyordu kaç gram aldığını. Günlük 25 30 gr alıyorsa yeterli diyordu. Doktorunuz bunları değerlendirip sütün yeterli gelip gelmediğine bakmış olabilir ama yine de başka bir doktorun daha görüşünü alabilirsiniz. Zaten 6 aydan sonra artık kilo alımı yavaşlıyor hatta bazen duruyor. O zaman da ayda 10 15 gr yeterli demişti.
M
Meltem G.
16 Mayıs 2026 00:09
2800 dogan kizim 6 aylik kontrolunde 5800 dü doktor bize oooo cok iyi dogum kilosunun 2 katini yakalamis iyi gelisiyor demisti zaten olmasi gerekende o 6 ayda 2 kati 1 yasinda da dogum kilosunun 3 katini bulmali bebek zayif mama baslayin diyen doktora goturmeyin bebegi bir daha
A
Arzu.G
16 Mayıs 2026 00:45
Bebeğinizin kilosu maşallah gayet iyi 刺 sutunuzde de herhangi bir azalma meme reddi gibi bir sorun yoksa kullanmayın bence .gerekirse aylık değil de 15gunluk tartı takibi yapın aldığı kilo az gelirse başlarsınız ki öyle bir sorununuz da yok gibi
E
Ebru
16 Mayıs 2026 00:58
Melisa hanımcım doğum kilosuna göre bebeğinizin kilosu baya iyi. Bebeklerin 5. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması beklenir sizinki çoktan geçmiş bile. Mama vermek istemiyorsanız zorlamayın kendinizi bence.
Yükleniyor...