Kilo

107 görüntüleme
Dilan Ç.

Dilan Ç.

27 Mart 2026 16:07
Bebeğimin doğum kilosu 3.720 şuanda tam 7 aylık 7 kilo anne sütü ve ek gıda alıyor kilosu çok düşük nasıl kilo aldırabilirim. Boyu 67cm kafa çapı 41 cm
G

Gülşah S.

27 Mart 2026 16:43
Merhabalar belki arada bir mama takviyesi verebilirsiniz mamalar hızlı kilo aldırıyor. Oğlumda çok minnoştu hem anne sütü hem mama ile kilo alımı sağladık şuanda 4 aylığız
Dilan Ç.

Dilan Ç.

27 Mart 2026 17:02
Gülşah S
Merhabalar belki arada bir mama takviyesi verebilirsiniz mamalar hızlı kilo aldırıyor. Oğlumda çok minnoştu hem anne sütü hem mama ile kilo alımı sağladık şuanda 4 aylığız
Mama hiç yemiyor alıştırmayın çalıştılar phils aventin biberonunu aldım evdeki biberonla denedim ama bir türlü biberon istemiyor
G

Gülşah S.

27 Mart 2026 17:22
Bende aynı biberonla veriyorum çektikçe geliyor süt

Gayet iyi içiliyor aslında
E

Esraa

27 Mart 2026 19:47
Gülşah S
Bende aynı biberonla veriyorum çektikçe geliyor süt

Gayet iyi içiliyor aslında
Günde kaç kez nasıl ne kadar takviye verdiniz acaba benim bebeğimde 4 aya yaklaştı kilosu düşük doktor mama vermemi söyledi ama ayarlayamiyorum bı turlu
Fidannur Z.

Fidannur Z.

27 Mart 2026 19:50
Merhaba DR Browns biberonu göğüs ucuna daha yakın olduğu için daha kolay kavrıyıp içiyorlar bize doktorumuz önermişti
G

Gülşah S.

27 Mart 2026 20:01
Esraa
Günde kaç kez nasıl ne kadar takviye verdiniz acaba benim bebeğimde 4 aya yaklaştı kilosu düşük doktor mama vermemi söyledi ama ayarlayamiyorum bı turlu
Aslında kilosuna göre doktorlar hesap yapıyorlar. Ben ilk aylarda 30ml veriyordum sonra mamayı bıraktım gaz oluyor diye. Doktor 500gr almış aslında sağlıklı ama minnoş dedi. Böyle olsun dersen mama vermeyelim ama büyüsün biraz dersen dedi mama takviye yap dedi. Önce 60ml başladım baktım içiyor ağlaması kesildi demek ki karnı doydu dedim. Belli süre 2,5 saate bir 60ml verdim. Sonra 60 verdikten sonra ağlamaya başladı bir 30ml daha yaptım sustu 😅 anladım ki mide büyümüş 90ml istiyor. Deneyerek anladım açıkçası

Şuanda 4 aylık 2,5-3 saat aralığında ağlamasına göre 90ml veriyorum. Bazen 120 ml oluyor (mama bitince ağlaması durmuyor anlıyorum ki aç, ekleme yapıyorum bir 30ml daha)
E

Esraa

27 Mart 2026 20:05
Gülşah S
Aslında kilosuna göre doktorlar hesap yapıyorlar. Ben ilk aylarda 30ml veriyordum sonra mamayı bıraktım gaz oluyor diye. Doktor 500gr almış aslında sağlıklı ama minnoş dedi. Böyle olsun dersen mama vermeyelim ama büyüsün biraz dersen dedi mama takviye yap dedi. Önce 60ml başladım baktım içiyor ağlaması kesildi demek ki karnı doydu dedim. Belli süre 2,5 saate bir 60ml verdim. Sonra 60 verdikten sonra ağlamaya başladı bir 30ml daha yaptım sustu 😅 anladım ki mide büyümüş 90ml istiyor. Deneyerek anladım açıkçası

Şuanda 4 aylık 2,5-3 saat aralığında ağlamasına göre 90ml veriyorum. Bazen 120 ml oluyor (mama bitince ağlaması durmuyor anlıyorum ki aç, ekleme yapıyorum bir 30ml daha)
Yani emzirdikten sonra veriyorsunuz dimi bu miktarları ben 60 vermeyi denedim içiyor ama sanki sonrasında rahatsızlaniyor fazla gelmiş gibi kusuyor 30 versem yine [aynı.Sadece](aynı.Sadece) emzirsemde ağlamıyor açlıktan keyfi yerinde ama doktor kilo alımı az dediği için mama vermem gerektigini [söyledi.Bir](söyledi.Bir) de kaç kg acaba bebeğiniz benimki 5800 şuan [4.aya](4.aya) girmesine 10 gün var
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir