Kilo

166 görüntüleme
H

Hilal

3 Şubat 2026 21:53
Merhaba, bebeğim 36+6 haftalık 2.640 kg doğdu, hastaneden çıkışta 2400 kiloydu kız bebek. Şu anda 11 aylık, 8600 kg. Gittiğimiz doktor kilosunun normal olduğunu söyledi, mama ve ek gıda ile besleniyor ama çevremdeki bazı kişiler mamayı az verdiğimi söylüyor, günde 4 kez mama veriyorum genelde, bazen gece de isterse veriyorum 150 cc veriyorum. Kilosu nasıl sizce iyi mi, az veriyosun doymuyor diyorlar kendimi kötü hissediyorum
A

Arzu.G

3 Şubat 2026 22:29
Geceyi dahil etmediğiniz haliyle günde 4kez mama içiyorsa ek gıdaya çok az bir zaman kalıyor uyku sürelerini de hesaba katınca. Artık ek gidayla doyma yaşı da geldiği için mamayı artırmak bu dönemde çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bebekler yaşına girdiğinde doğum kilosunun 3katina eristiyse sorun yok diyor doktorlar ki sizinki gayet iyi dogumkilosuna göre. Çevrenizdeki bazı kişileri çok dikkate almayın annelik içgüdülerinizi dinleyin en iyisini siz bilirsiniz
A

Ayşegül Ü.

3 Şubat 2026 22:30
Bebekler bir yaşına geldiklerinde beklenti doğum kilosunu 3 e katlaması, sizinki hem daha 1 yaşına gelmemiş hem de 3 katını bulmuş hatta geçmiş. Bebeğinizin bilişsel, sosyal, duygusal gelişimi yerindeyse kilo biraz teferruat. Sağlıkla büyüsün 🙏🏻
Fatma A. U.

Fatma A. U.

3 Şubat 2026 22:34
Kimseyi dinlemeyin bebeğiniz için eniyisini siz bilirsiniz

Çevremizdekiler hep birşeyler söylüyor boşverin sağlıklı olsun kilosu normal olsun maşallah iyi kilosuda

Rabbim sağlıkla büyütmey nasip etsin inşallah
H

Hilal

6 Şubat 2026 13:24

Arzu.G

Geceyi dahil etmediğiniz haliyle günde 4kez mama içiyorsa ek gıdaya çok az bir zaman kalıyor uyku sürelerini de hesaba katınca. Artık ek gidayla doyma yaşı da geldiği için mamayı artırmak bu dönemde çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bebekler yaşına girdiğinde doğum kilosunun 3katina eristiyse sorun yok diyor doktorlar ki sizinki gayet iyi dogumkilosuna göre. Çevrenizdeki bazı kişileri çok dikkate almayın annelik içgüdülerinizi dinleyin en iyisini siz bilirsiniz

Bende mamayı yavaş yavaş azaltmayı düşünüyorum, reflüsü olduğu için her şeyi yediremiyorum şu anda ama ona uygun yemekler yapmaya çalışıyorum bizimle yemesi için. Teşekkür ederim
H

Hilal

Ayşegül Ünal

Bebekler bir yaşına geldiklerinde beklenti doğum kilosunu 3 e katlaması, sizinki hem daha 1 yaşına gelmemiş hem de 3 katını bulmuş hatta geçmiş. Bebeğinizin bilişsel, sosyal, duygusal gelişimi yerindeyse kilo biraz teferruat. Sağlıkla büyüsün 🙏🏻

Teşekkür ederim
H

Hilal

Fatma Albina U

Kimseyi dinlemeyin bebeğiniz için eniyisini siz bilirsiniz

Çevremizdekiler hep birşeyler söylüyor boşverin sağlıklı olsun kilosu normal olsun maşallah iyi kilosuda

Rabbim sağlıkla büyütmey nasip etsin inşallah

Teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir