Kilo
183 görüntüleme

Hatice Ş. K.
9 Temmuz 2025 10:27
Kızım 3 aylık
2600 doğdu. Şu an kilosu 4600 ve zayıf olduğu söyleniyor. Bir çok doktora gittim. Sadece bi doktor çok güzel bi şekilde muayene etti ve gayet sağlıklı bi bebeğin var. Ayda 500 gram alıyo sadece dedi. Yapmam gereken bir şey var mı mamaya başlamalı muyım. Ben hiç istemiyorum ama çevrem beni etkiliyo. Kilo konusunda ne yapabilirim çocuğum gerçekten zayıf mı ?
2600 doğdu. Şu an kilosu 4600 ve zayıf olduğu söyleniyor. Bir çok doktora gittim. Sadece bi doktor çok güzel bi şekilde muayene etti ve gayet sağlıklı bi bebeğin var. Ayda 500 gram alıyo sadece dedi. Yapmam gereken bir şey var mı mamaya başlamalı muyım. Ben hiç istemiyorum ama çevrem beni etkiliyo. Kilo konusunda ne yapabilirim çocuğum gerçekten zayıf mı ?
Ç
Çiğdem Ş.
9 Temmuz 2025 11:28
Benim bebeğim içinde zayıf dediler sadece anne sütü alıyor. Aylık almadı gereken kiloyu alıyorsa hiç canınızı sıkmayın bence. Zaten bebeğiniz aç olsa anlarsınız. Aç kalmıyor keyfi yerindeyse sizinde keyfiniz yerinde olsun. Moralinizi bozmayın 😌

Hatice Ş. K.
9 Temmuz 2025 19:17
Bu ay alması gerekenden az almış gittiğim doktorda moralimi bozdu tedirgin oldum
D
Damla C. G.
9 Temmuz 2025 21:35
Bebeğiniz aylığına göre kilo alıyorsa telaşlanmayın eğer son gittiğinizdeki kilonuz aynı kalmışsa sık olarak 1 hafta sonra tekrar gidin baktırın kilosuna eğer aynıysa doktorlar 2 günde bir 1 kere mamayla anme sütünü beraber götürün diye öneriyor zaten öyle yapabilirsiniz hem içinizde rahat olur
B
Burçak K.
10 Temmuz 2025 03:39
Mamadan korkmayın gelişimi için verebilirsin ayrıca emdikten sonra sütünüzü sağıp onu da içerebilirsiniz. Biraz kilo alması yeterli beslenmesi için mama +anne sütü gitmekte fayda var çiş sayısına dikkat edin günde 7 den fazla çiş sayısı varsa iyi besleniyordur

Hatice Ş. K.
10 Temmuz 2025 04:23
Evet çişli bez sayımız o kadar oluyor. Yani aç olsa çok ağlamaz mı uyumaz sürekli huzursuz ve huysuz olur

Merve K.
14 Temmuz 2025 11:33
Aç olan bebek tabiki kendini belli eder. İlk aylarda anne sütü ile asgari 500 gr alıyorsa yeterlidir. Eğer bunun altında bir artış var ise takviye düşünebilirsiniz. Ama sık sık meme teklif ediyorsanız ve yeterince emiyorsa aylık 500 gr da alıyorsa yeterlidir. her bebek iri doğmak yada hızlı kilo almak zorunda değil. Burada anne ve babasının genetik yapısı da önemlidir.

Hatice Ş. K.
14 Temmuz 2025 11:36
Evet bunları bende biliyorum ikinci çocuğum üstelik. Ama çevre o kadar baskı yapıyor ki bir de tabii bazen ne söylediğini bilmeyen doktorlar var insanın moralini bozmak için birebir

Merve K.
14 Temmuz 2025 11:47
Haklısınız maalesef çevremiz, en iyi anneye baskı yapmayı biliyor :)