Kilo
101 görüntüleme
B
Beyza T.
22 Haziran 2025 12:31
Merhaba hocam, oğlumun doğum kilosu 2955 5 aylık 9500 kilo ebe boy ve kilosu ayına göre önde gidiyor dedi sadece anne sütü ile besleniyor kilosu sizce nasıl bebeği olumsuz etkiler mi
N
Nur A.
22 Haziran 2025 13:04
Merhaba az önce instagramda hocanın bu tarz bir soruya verdiği yanıta istinaden yazıyorum çocuğunuzun kilo alımı çok çok iyi sadece anne sütü olduğu içinde sıkıntı olmaz mama olsa kesilirdi mesela ama sizin durumunuzda da hiperlaktasyon durumu olabilir yada çocuk sadece emme refleksinden ötürü aranırken siz anne sütü vermiş olabilirsiniz bunlara dikkat edebilirsiniz çünkü baya önde bebeğiniz. Benm oğlum 13 aylık hala 9300 bende buna üzülüyorum
B
Beyza T.
22 Haziran 2025 13:09
Başlarda çok gazlıydı dediğiniz gibi her gaz için ağlayıp arandığında emzirdim hiperlaktasyon da vardı 4. Ayda meme reddi başladı 1-2 gündür yeniden emmeye başladı ama hem sütüm azaldı hemde oğlum çok çekerek emmiyor büyük ihtimal bu kontrolde kilo alımı durmuş denilecek 2-3 hafta içinde ek gıdaya başlayacağız kilo problemi olur mu bilmiyorum zayıf veya kilolu olmasını istemiyorum sağlıklı olsun bağışıklığı kuvvetli olsun yeter
B
Beyza T.
22 Haziran 2025 13:12
Bir de oğlum zayıf doğduğu için çocuk çok zayıf sütün mü yetmiyor aç bu çocuk gibi çok fazla çevre baskısına uğradım bu sebepten ötürü de çocuğu fazla fazla emzirdim sütüm mü yetmiyor diye ağlıyordum o kadar psikolojim bozulmuştu ki çocuk boş emiyor zannetmiştim kontrolde mama mı versem çocuk doymuyor dediğimde ebe sen çocuğunu çatlatmak mı istiyorsun sakın böyle bir şey yapma diye azarladığında gözüm açıldı ondan sonra azalttım
N
Nur A.
22 Haziran 2025 13:28
Haklısınız her süreç kendi içerisinde bambaşka ilerliyor ben de ebeyim buna rağmen her doktor kontrolünde emzirme eğitimi verildi bana kilo alımı az olduğu için. Ama çevreye karşı kulakları kapatmak gerekiyor uzmanları dinlemek lazım. Bebeğinizin kilosu çok çok önde 4. Ay sonrası ilk aylar gibi olmaz kilo alımı azalabilir atıyorum 200-300 gr alsa bile bi ek verilmez nasılsa ek gıdaya geçeceksiniz kilonuzda iyi bu şekilde devam edersiniz. Aynı şekilde kilo almaya devam ederse obeziteye gider ama normal olabilmesi için kilo almayabilir hatta kaybedebilir. Artık osman hocanın videoları izleye izleye onun Cümleleriyle düşünebiliyorum ama kendi sıkıntıma cevap veremiyorum 😅
N
Nur A.
22 Haziran 2025 13:29
Bzimde 3940 doğdu ilk iki ay birer kilo aldı sonra hep gramla gittik şuan 13 aylık 9300 mesela dr persentil kaybetmediği sürece iyi ama kilo vermemesi lazım diyor bizede.
B
Beyza T.
22 Haziran 2025 21:19
Dediğiniz gibi kontrolde söylenenler Osman hocamızın söyledikleri yeterli aslında ben ikna oluyorum ama biri bir şey söyleyince canım sıkılıyor aksini söylesemde bildiklerini okuyorlar bunu da ben kafama takıyorum