Kıbrıs

86 görüntüleme
İ

İlayda N. ..

15 Eylül 2025 20:04
4 buçuk aylık bebeğim var Kıbrıs’a gitmek istiyorum acaba sorun olur muuu
A

Ayşe N. Ç.

15 Eylül 2025 20:20
Neden sorun olabileceğini düşündünüz? Bebeğinizin bakımlarına rutinlerine hijyenine dikkat ettikten sonra bir sorun yaşamazsınız. Biz seyahat ediyoruz bebeğimle. Uçak yolculuklarında sadece kalabalık dolayısı ile hava hijyeni kötü olabiliyor hasta kişiler vs olabileceği için bu konuda maruziyete karşı önden veya sonradan yapabileceklerinizi araştırabilirsiniz.
N

Nurcay C.

17 Eylül 2025 09:24
Kız kardeşim 5 aylık bebeğiyle Kıbrıs’ta şuan oldukça keyifli geçiyor sadece kimlikle giriş yapılmıyor fotoğraf olmadığı için pasaporta ihtiyacınız var bu detayı atlamayın 🥹 denize bile girdi bal 🍯
S

Sümeyye S.

17 Eylül 2025 09:52
İlayda Hanım, merhaba. Ağustos ayında 6 aylık bebeğimizle Kıbrıs’ta bir hafta kaldık. Girne’ye bağlı Çamlıbel diye bir köyde. Ben malum Kıbrıs’ın sıcağından çok endişe ediyordum, belki siz de bu yüzden sorun olur mu diye sormuşsunuzdur. Bizim bulunduğumuz yer çoğunlukla çamlık bir bölgeydi ve gittiğimiz hafta görece daha iyiydi hava. Yine de gidebileceğimiz en uygun saatler, öğle saatleri olduğu için 14.00-15.00 gibi denize gittik. Badger marka bebek güneş kremi kullandık. Güneş yanığı vs. olmadı. Kıbrıs’ta deniz, su sıcaklığı kesinlikle bebekler için 😁 çok keyif aldı. Eğer bebeğiniz suyu seviyorsa ve denize girecekseniz hasta olmasından vs. endişe etmeyin su sıcaklığı hasta etmeyecektir. Belki bu ay hava sıcaklığı da daha iyidir. Nurcay Hanım’ın da dediği gibi KKTC girişlerde 0-17 yaş arası çocuklarda fotoğraflı çipli kimlik kartı zorunluluğu var. Biliyorsunuzdur belki. Biz Pegasus’la seyahat ettik. Uçakta da hiç zorlanmadık, kabin ekibi çok yardımcı oldular. Bölgeye uçan ekipler sıcakkanlılar diye düşünüyoruz. Yakın zamanda seyahat ettiğimiz için sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim, biz deneyimlediysek eğer. Gitmeden önce çok zor gelmişti, orada da yorucu oldu anne için öyle ama çokta keyifliydi.
İ

İlayda N. ..

17 Eylül 2025 17:41
Yaa çok sevindim Sümeyye hanımcım çok sorularım var hangisini sorayım 😂😂
S

Sümeyye S.

18 Eylül 2025 11:37
Ben en çok sıcaktan endişe etmiştim hatta 6 ay öncesinde güneş kremi de kullanamayacağımızdan seyahatin 6. ayına denk gelmesi çok iyi olmuştu. Siz 4. ayındasınız güneş kremi henüz kullanamaz diye biliyorum giysilerle koruyabilirsiniz. Biz İzmir’de yaşıyoruz. Sıcağa hiç gelemiyor hemen isilik, pişik oluyor. Bütün yazı ip askılı zıbınla geçirdik. Kıbrıs’ta da öyle. Güneş kremi sürmüş olsakta öğle saatlerinde dışarıdaysak eğer mutlaka şapka kullandık, kanguruyla taşıma yaptığımız içinde emzirme önlüğünü boynundan geçirip giysi şeklinde kollarını bacaklarını da koruduk. Uzun kollu, tayt vs. giydirmedik. Emzirme önlüğü de ince müslin bez. Gitmeden önce atak haftasındaydı 5-6. ay arasında bir atak haftası var. Uyku/uyanıklık süreleri değişmişti çok zorluyordu. Kıbrıs’ın havası iyi geldi galiba oraya gittik, düzeldi. 😁 Hiç endişe etmeyin, çok daha küçük bebeklerle çok daha farklı ülkelere seyahat eden anneler babalar var. Kıbrıs başka bir il gibi geliyor. 😅 Talyand’a falan seyahat etmeyi düşünüyoruz deseydiniz mesela başka şeyler konuşulurdu.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir