Keşkesiz Doğum Hikayem

107 görüntüleme
H

Hatice K. P.

25 Haziran 2025 19:23
Merhaba, hamileliğimin başından beri keşkesiz bir doğum yapmak istiyorum diye düşünüyordum. Bunun için hazırlandım. Doğum hazırlık yapılacak bir eylem sonuçta bilmiyoruz ilk kez yaşayacağız. Kitaplar okudum videolar izledim ama en en önemlisi İstanbul doğum akademisinden eğitim almış bir ebe buldum ve keşkesiz doğum nasıl olur öğrendim eşimle birlikte. Keşkesiz doğum demek sadece vajinal doğum değil elbette. Doğuma doğurana ve doğana saygı merhamet demek. Yapılan her işlemi bilinçle seçmek demek işte benim hikayem
39+1 de 2 cm açıklığım vardı muayenede. Nst de de sancım çıktı ben hiçbir şey hissetmiyordum. Doktorum akşama gelir bebek dedi kontrole çağırdı geceye. Çok mutlu olarak bir heyecanla bekledik ama tık yok sancı vs kalmadı. 3 gün sonra gittiğimizde açıklığım 3 cmi geçmişti ama yine hiç sancım yoktu. En son 40+1 de doktora gittim ve yine sancım yoktu doktorum hastaneye almayı teklif etti fakat benim isteğim her şeyin akışta olmasıydı elbette yolundaysa işler. Eve gitmeyi ve doğumu bebeğimin başlatmasını seçtim. Yaklaşık 4 saat sonrasında ilk sancım geldi saat 13.30 gibi sonrasında yarım saate 20 dakikada bire düştü. Eşim de ben de eğitim aldığımız için sancıları bebeğimizi bize kavuşturacak bir aracı olarak karşıladık. Duşa girdim topun üstünde her gün yaptığım egzersizleri yaptım. Yaklaşık 17 gibi sancılarım 10 dkda bire düştü hastaneye gittik. Son derece keyfim yerindeydi sancı geldiği an 30 40 sn kadar nefes ve egzersizleri yapıyordum çok rahatlatıyordu hastanede açıklığı 5cme yakındı ama bebek yukarıdaydı. Topun üstünde egzersize devam ettim 1 saat sonra tekrar baktılar 7 8 cm e yaklaşmıştı. Açılmamıö hızlı olmasını hamilelik öncesi ve hamilelikte pilates yapmama bağlıyorum. 20 de nst ve ardından doğuma alındım. Her dakikasında eşim yanımdaydı ondan destek aldım masajlar güzel kokular karanlıkta kasılmaları beklemek bana çok çok iyi gelei doğum masasına çıkardıklarını fark etmedim bile durun bu sancıyı da atlatayım diyordum. Yattığım yerden sancı çok çok fazla hissediliyor keşke çömelerek doğurabilseydim. Bebeğim 30 dkda kucağımdaydı. Çıkar çıkmaz gögsüme koydum ten tene temasımızı yaptık. Hala emzirirken ağlarken gögsüme koyulduğu anda bana baktığı gözlerini açtığı o an aklıma geliyor. Doktorum kordonunu geç kesti ilk kontrolden sonra da yine sadece beziyle göğsüme koyuldu. Keşke saatlerce orda kalmasını isteseydim . Doktorum ilk emzirmeyi yapabiliriz demişti o anda harika bir fırsatmış ben üşür diye korktum ama siz kesinlikle yaptırın ilk emzirmeyi çok mucizevi. Doğum anımda zihnimde hiçbir şey yoktu o kadar andaydım ki. Doğum bittiğinde tüm zorluklarım bir anda bıçak gibi kesildi. İnanılmaz bir enerji yüklendi. Vücudumuz çok mucizevi sanki hiç yorulmamış gibi enerji doldum. İyi ki diyorum. Herkese eğitim almasını tavsiye ediyorum bebişlere keşkesiz kavuşun inşallah 🧡
S

Sümeyye A.

25 Haziran 2025 19:39
Merhaba, doğum hikayenizi okudum. Çok güzel bir doğum hikayeniz var, bebeğinizle sağlıkla çok güzel günleriniz olur inşallah. Keşke çömelerek doğurabilseydim yazmışsınız. Ben suda doğum yaptım. Suyun rahatlatıcı etkisinden yararlanarak daha az ağrılı bir deneyim yaşadım. Yeniden hamilelik düşünürseniz aklınızda olsun istedim.
H

Hatice K. P.

25 Haziran 2025 19:52
Teşekkür ederim, aklımda olacak. 😍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir