Keratosis Pilaris – Kp Cilt Tipi

52 görüntüleme
T

Turane ..

8 Aralık 2025 18:58
Merhaba kizim 1yaşinda. 5 ayindan bu yana yanaklarında bir sorun olduğu için dermatoloğa gittik. Doktor, kızımın babasından geçen genetik keratosis pilaris adlı bir cilt tipi olduğunu söyledi. Babasında da olduğu doğru, ancak onun kollarında,dirseyinde ve bacaklarınıda. Kızımın ise yüzünde var. Küçük olduğu için 2 krem ​​yazmış.
Urelia %10-10 gün kullan.
Hidrokortizon (kaz merhemi) - 3 gün.
İkisi de işe yaramıyor. Yüzündeki kızarıklık, kuruluk ve diken gibi his geçmiyor. Güneşli ve soğuk havalarda daha da kızarıyor. Her gün nemlendirici sürüyorum, Biodermanın Atoderm, güneş kremi Mustellayı kullanıyorum ama düzelmiyor. Ne yapmalıyım? Bir çözümü var mı?
Mustella Stelatopia kremi sipariş ettim yeni bir nemlendirici krem ​​olarak kullanacağım.Çok araştirma yaptim,okudum cilt durumu hakkinda amma net olarak bir çözüm bulamiyorum.
G

Gonca Ç.

8 Aralık 2025 19:43
Geçmiş olsun, benimde kızım 4 aylık , cildi aşırı kuru ve vücudunda egzamalar var bizde steletopia işe yaramadı kortizon geçirmedi , bioderma atoderm kullanıyorum cildini çok güzel yumuşattı. Bir aylıktan beri ben süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum şimdi de yumurta diyetine başladım yani sizinki de besine bağlı olabilir mi acaba ? İçten düzelmeyince dıştan ne krem sürersek sürelim bi faydası olmuyor gibi yediği alerjen gıdaları bi gözlemleyin isterseniz ❤️
T

Turane ..

9 Aralık 2025 16:22
Qidalardan alerji testi verdik ,sorun yok.bizde genrtik kronik bir cilt tipi babasinda var ve kocamin aile tarafinda.o yuzden doktor buyudukce gecek dedi amma goruntu olarak her kes bir laf ediyo canim sıkılıyo.insanlara laf anlatmakdan biktim valla.kremler çözüm olmuyo başka doktara gidicez

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir