Kepçe Kulak Sorunu

159 görüntüleme
A

Ayşe K.

Premium Üye
22 Haziran 2026 10:03
Oğlum 3.5 aylık. Uyurken ve kendi kulağını katlayarak uyuyor eliyle kulağını geriden ittiriyor kulağını zorla kepçe yapmaya çalışıyor resmen .Bende bunun için kepçe kulak bandı aldım bandana şeklinde. Bant gibi olan yapıştırıcılar daha mı iyi olur bilmiyorum? Herhangi bi zararı olur mu? Ya da başka bi önerisi olan var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Haziran 2026 10:03
Kepçe kulak sorunu ile ilgili bazı bilgiler ve öneriler paylaşabilirim.

Kepçe kulak, kulakların normalden daha büyük veya daha açık bir şekilde durmasıdır. Bu durum, genellikle doğuştan gelir ve çoğu zaman ailelerde görülür.

Kulak şekillenmesi genellikle 6 yaşına kadar devam eder. Kepçe kulak sorunu için uygulanan yöntemler genellikle bu yaşa kadar etkili olabilir.

1. Kepçe Kulak Bandı: Kullanmakta olduğunuz bandı doğru uyguladığınızdan emin olun. Bandı, kulak ucunu öne doğru çekecek şekilde yerleştirin. Bandanın cilde yapışması gerektiğinden, cildin temiz ve kuru olduğundan emin olun.

2. Yapıştırıcı Bantlar: Kullanmayı düşündüğünüz yapıştırıcı bantlar hakkında bilgi edinmek isterim. Genellikle doktorlar veya uzmanlar, bu tür bantları önermezler çünkü cilt tahrişi veya alerji riski taşıyabilirler.

3. Doktor veya Uzman Görüşü: Çocuğunuzun kulak sağlığı ve kepçe kulak sorunu hakkında bir doktordan veya uzmandan görüş almak en iyisi olacaktır. Uzmanlar, çocuğunuzun kulak gelişimini takip edebilir ve en uygun tedavi yöntemini önerebilir.

4. Alternatif Yöntemler: Bazı durumlarda, cerrahi müdahale gereklidir. Ancak çocuğunuz 3.5 aylık olduğundan, kulak gelişimini takip etmek ve uygun bir zamanda müdahale etmek en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Dinara R.

Premium Üye
22 Haziran 2026 12:38
Bebeğinizin kulaklarını çekiştirmesinin 3 sebebi oluyormuş 1.diş [2.kulak](2.kulak) ağrısı 3.keşif

Benim bebeğim de 4 aylıkken kulaklarını çekiştirmeye kaşımaya başladı. Doktoru kontrol etti enfeksiyon filan yok sadece keşfediyor. Bugün 6.aylık oldu ve hala çekiştirmeler devam ediyor.
F

Firdevs B. Ö.

22 Haziran 2026 23:31
Benim oğlum 26 aylık ve malesef kepçe kulak görüntüsü var biraz şimdi bant takmaya başlasam acaba faydası olur mu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir