Kendimi Çok Yetersiz Hissediyorum
317 görüntüleme

Özlem S.
22 Mart 2026 22:54
36+5 te doğdu oğlum. İlk 1 ay o kadar endişeliydim ki onu sevemiyorum diye hep ağlıyor kendime kızıyordum sanki ona sevgi besleyememiştim. Şimdi 6 aylık oldu onu o kadar çok seviyorum ki anlatamam. Çalışıyorum süt sağıyorum yettiği kadar yetmediği yerde mama. Her besini 3 gün denedik hiç bir sıkıntı çıkmadı. Şimdi sürekli kanlı kaka sürekli pişik sürekli kaka rengi değişik geçmeyen hırıltısı var. Ek gıdada internettee gördüğüm her anne gibi yapıp veremiyorum çok yoruluyorum. Bazı zamanlar duş alamıyorum bile. Sanki iyi bir anne değilim ona yetemiyorum gibi hissediyorum bu his doğum yaptığımdan beri geçmiyor
G
Gülşah S.
22 Mart 2026 23:01
Kendinizi yetersiz hissetmeyin lütfen benim 2. Çocuğum oldu inanın o kadar yorgun bitkin haldeyim ki aynada kendime bakıyorum tanıyamıyorum
Sonra diyorum ki bu bir süreç geçecek takma kafana. İnanın geçiyor ve siz kendinizi üzdüğünüz ile kalıyorsunuz. Siz ne kadar mutlu olursanız kendiniz ile barışık olursanız bebişiniz o kadar mutlu olacaktır 😉
Sonra diyorum ki bu bir süreç geçecek takma kafana. İnanın geçiyor ve siz kendinizi üzdüğünüz ile kalıyorsunuz. Siz ne kadar mutlu olursanız kendiniz ile barışık olursanız bebişiniz o kadar mutlu olacaktır 😉
A
Ayşen K.
22 Mart 2026 23:05
Her çocuk için annesi mükemmeldir ama hiçbir anne mükemmel değildir internette gördüğünüz hiç bir anne ile kendinizi kıyaslamayın izledikleriniz yetersiz hissetmenize neden olmasın . Bi insanın günde 5 dk sını görüp iyi yada kötü yeterli yada yetersiz olduğunu bilemezsiniz siz bebeğiniz için hiçbirşey yapmasanız bile onun annesi olduğunuz için değerlisiniz zaten benim bebeğimde 14 aylık bizde hala alerjilerle uğraşıyoruz yeni yeni çözebildik psikolojik olarak kendinizi rahat bırakın emin olun gerisi sonra geliyor daha mutlu bir aile olmak için bu şart 🙏🏻🌸

Özlem S.
22 Mart 2026 23:07
Kendinizi yetersiz hissetmeyin lütfen benim 2. Çocuğum oldu inanın o kadar yorgun bitkin haldeyim ki aynada kendime bakıyorum tanıyamıyorum

Özlem S.
22 Mart 2026 23:08
Her çocuk için annesi mükemmeldir ama hiçbir anne mükemmel değildir internette gördüğünüz hiç bir anne ile kendinizi kıyaslamayın izledikleriniz yetersiz hissetmenize neden olmasın . Bi insanın günde 5 dk sını görüp iyi yada kötü yeterli yada yetersiz olduğunu bilemezsiniz siz bebeğiniz için hiçbirşey yapmasanız bile onun annesi olduğunuz için değerlisiniz zaten benim bebeğimde 14 aylık bizde hala alerjilerle uğraşıyoruz yeni yeni çözebildik psikolojik olarak kendinizi rahat bırakın emin olun gerisi sonra geliyor daha mutlu bir aile olmak için bu şart 🙏🏻🌸
H
Hale b.
22 Mart 2026 23:11
G
Gülşah S.
22 Mart 2026 23:12
[2.çocuk](2.çocuk) Allah yardımcınız olsun gerçekten benim hafızam komple silinirse ancak o zaman 2yi düşünebilirim sanırım ☺️
H
Hale b.
22 Mart 2026 23:12
Ben o kadar yoruldumki artık sevdiğimden bile şüpheleniyorum az önce daha iki litre ağladım kusmukları temizlerken

Özlem S.
22 Mart 2026 23:15
Teşekkür ederim Allah dağına göre kar veriyor 😅 Kızım kardeş istediği için 2. Çocuğa niyet etmiştik aslında. Çok zor bir evlat büyütmek ve inanın dört dörtlük olmuyor olmayacakta. Mükemmeliyetçi bir yapım vardı ilk çocukta ikinci çocukta yok valla mutlu huzurlu olsun da herşey on numara olmasın varsın. Benim oğlumda da atopik dermatit var vücudunda döküntüler var. Biz de sebebini henüz bulamadık

Özlem S.
22 Mart 2026 23:15
Ben o kadar yoruldumki artık sevdiğimden bile şüpheleniyorum az önce daha iki litre ağladım kusmukları temizlerken
A
Ayşen K.
22 Mart 2026 23:17
Nasıl çözebildiniz alerjiyi ne önerirsiniz bana? Gerçi alerjimi onuda bilmiyorum. Adana'da alerji doktoru bağırsak tepkimeleri alerji testinde çıkmaz dedi test yapmadık
A
Ayşen K.
22 Mart 2026 23:20
Alerjilerde uğraşıyoruz derken alerji olduğunu nasıl anladınız, benim bebeğimde ayın iki haftası iyi iki hastafsı hasta. 14 aylık alerji testi yaptırdım devlette alerji çıkmadı
A
Ayşen K.
22 Mart 2026 23:24
Aslında ilk aylar evet sevdiğimden şüphe duydum ama lohusa aklı işte anne çocuğunu sevmez mi. Sadece yetememe hissi insanı yiyip bitiriyor
Ş
Şaziye
22 Mart 2026 23:27
Mamayı direkt kesmenizi öneririm. İlk oğlumda mama ve yanlış ek gıdadan dolayı kabız oldu. 8 aylık olana kadar çocuğum bizim cahilliğimizi çekti. En son o kadar katıydı ki kakası babası acı çekmesin diye yavrumun kakasını zorla alınca kanama olmuş ben çalışıyorum. Bir telefon geldi hemen koştum tabi. Sonra doktora. Mamayı kestirdi direkt. Keşke baştan kesseydim. Aslında süt var biliyor musunuz her annede olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu olaydan sonra sadece emzirdim. Emzirdikçe süt geldi. İnanamadım. Sonra gıdayı değiştirdik. Ful sebze püreleri. Hafif çorbalar. Şimdi kakasını yapar 2 yaşında ama bu seferde psikolojisi bozulduğu için o zamanlarda kakasını tutuyor yavrum. Çocuk cerrahına götürdüm. Bir şeyi yok dedi psikolojik tamamen dedi. Banyoda ılık suda otursun oyun oynasın dedi. Her banyoda leğenin içine su dolduruyorum oynuyor sonra tuvaletini yapıyor. Bazen banyoda yapıyor. Olsun temizliyorum. İnanın her anne için bu dönemler zor ama çok özlenilecek günler diye düşünüyorum. İlk oğlum Şubat 2024 ikinci oğlum Aralık 2025 doğumlu. Bugün küçülen kıyafetleri doğum yapacak bir arkadaşa verdim o kadar hüzünlendim ki. Gözümün önünden geçti daha dün yeni doğmuştu ikisi de halbuki. Hiç bir şey kolay değil. Evlat kolay büyütülmüyor. Aynaya bakınca yorgun gözleri kanlı çökmüş biri var ama bugünler geçecek tadını çıkarın.

Özlem S.
22 Mart 2026 23:30
Egzaması vardı ek gıdadan sonea bu giderek arttı ne krem kullandıysam geçmedi kanlı kaka da yaşadık bu süreçte covid olduk derken 1 yaşına girdi ama hala egzaması vardı yeme içmeyi seven bi bebek oldupu içinde neyin alerji yaptığını bulamıyordum 1 yaşından sonra alerjide azalma oluyor demişlerdi ama olmadı alerji doktoruna gittim alerji yaptığını düşündüğün şeyleri getir test yapalım dedi ama oğlum paketli gıdalar hariç bi çok besin tüketiyodu neyi götüreceğimi şaşırdım basit düşünüp en çok tükettiği şeylere odaklandık yumurta süt un gibi baktım bi kaçını çıkarınca yüzündeki egzama geçti kakası düzeldi sonra tek tek denedim tekrar egzama olursa dedimki bu besin kesin alerji yapıyo diyerek hayatımızdan bi süreliğine çıkardım

Özlem S.
22 Mart 2026 23:31
Mamayı direkt kesmenizi öneririm. İlk oğlumda mama ve yanlış ek gıdadan dolayı kabız oldu. 8 aylık olana kadar çocuğum bizim cahilliğimizi çekti. En son o kadar katıydı ki kakası babası acı çekmesin diye yavrumun kakasını zorla alınca kanama olmuş ben çalışıyorum. Bir telefon geldi hemen koştum tabi. Sonra doktora. Mamayı kestirdi direkt. Keşke baştan kesseydim. Aslında süt var biliyor musunuz her annede olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu olaydan sonra sadece emzirdim. Emzirdikçe süt geldi. İnanamadım. Sonra gıdayı değiştirdik. Ful sebze püreleri. Hafif çorbalar. Şimdi kakasını yapar 2 yaşında ama bu seferde psikolojisi bozulduğu için o zamanlarda kakasını tutuyor yavrum. Çocuk cerrahına götürdüm. Bir şeyi yok dedi psikolojik tamamen dedi. Banyoda ılık suda otursun oyun oynasın dedi. Her banyoda leğenin içine su dolduruyorum oynuyor sonra tuvaletini yapıyor. Bazen banyoda yapıyor. Olsun temizliyorum. İnanın her anne için bu dönemler zor ama çok özlenilecek günler diye düşünüyorum. İlk oğlum Şubat 2024 ikinci oğlum Aralık 2025 doğumlu. Bugün küçülen kıyafetleri doğum yapacak bir arkadaşa verdim o kadar hüzünlendim ki. Gözümün önünden geçti daha dün yeni doğmuştu ikisi de halbuki. Hiç bir şey kolay değil. Evlat kolay büyütülmüyor. Aynaya bakınca yorgun gözleri kanlı çökmüş biri var ama bugünler geçecek tadını çıkarın.
Ş
Şaziye
22 Mart 2026 23:40
Bizimki mamadan öncede kanlı kaka yapıyordu ama mamayı günde 2 defa içiyor sadece

Özlem S.
22 Mart 2026 23:41
Her besini 3 gün denedik sıkıntı çıkmadı şimdi sürekli kanlı kaka deyince ek gıdadan sonra olduğunu anladım. O zaman bir şey diyemem. İnşallah geçer sıkıntınız bir an önce 🤲🏻

Fatma A. U.
23 Mart 2026 00:01
Birincisi yetiyorsunuzdur anne olmak öyle bişey sanırım çalışan bir anne olarak yazıyorum bunu size
İkincisi ve en acil olanı bebeğinizi hemen bir doktora götürün geçmeyen pişik kanlı kaka ek gıdaya geçtiğiniz için birşeyi alerji yapmış olabilir
Benim kızım gibi olmayın süt alerjimiz oldduğunu öğrendik biz
İkincisi ve en acil olanı bebeğinizi hemen bir doktora götürün geçmeyen pişik kanlı kaka ek gıdaya geçtiğiniz için birşeyi alerji yapmış olabilir

Özlem S.
23 Mart 2026 07:35
Birincisi yetiyorsunuzdur anne olmak öyle bişey sanırım çalışan bir anne olarak yazıyorum bunu size

Fatma A. U.
23 Mart 2026 10:27
İşin kötü tarafı o kadar çok doktora gittik ki. Alerji testi yapmıyorlar deneyerek bulun diyorlar. Deniyorum sorun yok sonra birden ortaya çıkıyor
Yükleniyor...